ekonomijobb.se

Logo

Controller

Företag Klippans kommun
Ort
Utgår

2021-06-29

Ansök nu

Controller

Arbetsplatsen
I Klippans kommun är vi 1600 kollegor som varje dag jobbar med samma fokus - att finnas till för våra invånare, företag och besökare. Vi är alla en viktig del av helheten och vill vara en kommun med stolta medarbetare och stolta Klippanbor. En röd tråd i vår strävan efter en gemensam kultur är att vi alla försöker leva efter våra kärnvärden "Vilja varandras framgång", "Våga sticka ut" och "Kul i jobbet".

Klippans kommun har ekonomin i fokus och nu söker vi två modiga controllers som ska arbeta med verksamhetsfokus, en mot barn- och utbildningsförvaltningen och en mot socialförvaltningen. Tjänsterna är placerade på kommunens centrala ekonomiavdelning som har 13 medarbetare. Vi befinner oss på en spännande utvecklingsresa där nya arbetssätt, metodutveckling, effektivisering av ekonomiprocesser och utveckling av ekonomistödet står på agendan. Vi arbetar teambaserat och har roligt tillsammans.

Den politiska visionen är en kommun i utveckling där vi tillsammans skapar livskvalitet. Nyfiken? Läs mer på klippan.se/kollegaiklippan

För mer information: http://www.klippan.se

Arbetsuppgifter
I rollen som controller arbetar du aktivt med att stödja chefer i arbetet med att höja vår effektivitet och verka för en god ekonomi. Du kommer att arbeta som strategiskt stöd till förvaltningschef och ledningsgrupp samt som stöd till cheferna i linjeorganisationen. I arbetet ingår planering och budget, uppföljning och analys samt utrednings- och förbättringsarbete. Vi planerar för en hel del utvecklingsarbete och du blir även en naturlig del i dessa projekt.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en relevant akademisk utbildning och goda kunskaper i Office-paketet. Du bör ha arbetat några år med kvalificerat ekonomiarbete, controllerarbete eller redovisning. Du kan även ha erfarenhet av kommunal verksamhet, men mindset och personliga egenskaper är viktigare än vilken erfarenhet du har. Vi är en samlad ekonomienhet vilket kräver flexibilitet och ansvarstagande för att säkerställa att avdelningen fungerar effektivt.

• Du är drivande och proaktiv, gillar utmaningar och har hög integritet.
• Du är analytisk, idérik och kan ta egna initiativ.
• Du har lätt för att samarbeta men kan också arbeta självständigt.
• Du har pedagogisk förmåga, du kan förmedla ekonomi på ett enkelt sätt både inför grupp och enskilt med respektive chef.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

För att kvalitetssäkra vår rekryteringsprocess arbetar vi i ett kompetensbaserat rekryteringsverktyg.

Som anställd i Klippans kommun kommer du få tillgång till Förmånsklippan, en portal full med förmåner.

För allas trevnad är vår arbetstid rökfri.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Omfattning/Varaktighet
Heltid, Tillsvidare

Anställning
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
Antal platser: 2

Kontaktpersoner
Jan Enberg , Ekonomichef
Telefon 0435-28227
E-post jan.enberg@klippan.se

Fackliga kontaktpersoner
Fackliga företrädare nås genom kommunens kundtjänst Telefon 0435-28 000

Ange referens: C57394-2021-1
Sista ansökningsdag: 2021-06-29

Arbetsgivare
Klippans kommun
Kommunledningsförvaltningen - Ekonomiavdelning

Dela detta jobb

Logo
Controller

Klippans kommun