ekonomijobb.se

Compliance Officer till Nordiska

Ansök nu

Compliance Officer till Nordiska

Nordiska Kreditmarknadsaktiebolaget är ett kreditmarknadsbolag med kontor i centrala Stockholm.

Vi erbjuder sparande till marknadsledande räntor och lån för att möjliggöra våra kunders affärer. Samtidigt erbjuder vi våra partners att skapa egna finansiella erbjudanden gentemot sina kunder med hjälp av våra molnbaserade tjänster och APIer. En stark entreprenörsanda i kombination med djup kunskap om finans­teknikutvecklingen ger oss god förståelse för hur man navigerar och presterar i den starkt växande fintech-sektorn. Vi överbryggar klyftan mellan den nya och den gamla bankeran genom att erbjuda tekniskt avancerade lösningar och finans­iering där efterfrågan ökar. 

Vi är inne i en omfattande tillväxtfas. Detta ställer ökade krav på vårt arbete med regelefterlevnad och vi har beslutat att insourca compliancefunktionen. Vi söker därför nu en Compliance Officer som kommer ansvara för, och med att vidareutveckla, vår Compliancefunktion.

Ansvarsområde och rollbeskrivning

Som Compliance Officer på Nordiska kommer du arbeta i en verksamhet som genomsyras av entreprenörsanda och utveckling, där du ges stora möjligheter att utveckla såväl compliancefunktionen som din egen roll.

Du kommer arbeta mycket brett med en lång rad spännande frågor och till sina arbetsuppgifter hör bl.a. att:

·       Löpande följa upp verksamhetens regelefterlevnad och genomföra kontroller

·       Ge råd och stöd till verksamheten inom compliancefunktionens ansvarsområde

·       Bevaka nya och förändrade regelverk

·       Medverka när nya produkter och tjänster tas fram, samt ta Nordiskas tjänster till andra jurisdiktioner

·       Utbilda och informera verksamheten samt rapportera till berörda mottagare

·       Aktivt arbeta med att identifiera förbättringsområden för compliancefunktionen

Du rapporterar till bolagets VD. 

Erfarenheter och kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad jurist eller ekonom och med minst fem års relevant arbetslivserfarenhet från bank eller kreditmarknadsbolag.

För att trivas hos oss och fungera i rollen är det viktigt att du som person är prestigelös, driven och proaktiv samt besitter hög integritet samt god social och kommunikativ förmåga. Vi sätter vidare stort värde vid pragmatism och medarbetare som har nära till skratt.

Vi erbjuder

I våra centralt belägna lokaler invid Stureplan arbetar du i ett spännande och växande bolag i nära samarbete med våra övriga drivna kollegor inom olika funktioner. Företagskulturen och arbetsklimatet är viktigt för oss, varför vi värderar gemenskap och trivsel på arbetsplatsen högt. I denna roll kommer du få möjlighet att växa inom företaget och lära dig verksamheten, produkterna och finansmarknaden i grunden, vilka alla är under en spännande utveckling.

Läs mer på https://www.nordiska.se/om-nordiska/karriar/.

Ansökan

Låter detta intressant? Då är du varmt välkommen att skicka in din ansökan!

Urval sker löpande, ansök därför redan idag.

I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment. För ytterligare information eller frågor rörande tjänsten, kontakta Peter Ekström på tel. 070 813 51 85 eller peter.ekstrom@sharprecruitment.se

 

 

 

Dela detta jobb

Compliance Officer till Nordiska

Sharp Recruitment & Consultants