ekonomijobb.se

Commercial Controller till Granngården i Malmö

Företag Mpya Finance
Ort
Kategorier
Utgår

2020-06-27

Ansök nu

Commercial Controller till Granngården i Malmö

Granngården är en del av Sveriges historia sedan 1880. Vi är födda på landet och är rotade i det svenska jordbrukssamhället. I över hundra år har vi varit en knutpunkt för svenska bönder. Genom vårt arv har vi en stor kunskap i frågor som rör odling, djur och natur. Vi vill med våra 111 butiker runt om i Sverige och med vår e-handel inspirera och underlätta för dig som vill leva ett Jordnära liv.

Granngården (som sedan 2016 ägs av norska Felleskjøpet) har cirka 800 anställda i hela Sverige, varav ca 70 medarbetare på servicekontoret. Omsättningen är cirka 2 miljarder kronor per år. Controlling är en del av den nordiska retailorganisationen.

”Vi ska vara bäst. Vi vågar och lär oss. Vi har kul!”

Som Commercial Controller på Granngården har du en viktig roll inom bolaget och du är mycket efterlängtad.

Vad erbjuds du?
Här erbjuds du en omväxlande roll med spännande förändrings- och utvecklingsprojekt, många kontaktytor och möjligheten att jobba nära verksamheten och företagets produkter. Utöver de regioner du ansvarar för har denna roll ett tydligt säljfokus, där du analyserar försäljningen och blir en viktig del av kunderbjudandet. Du tillför det finansiella perspektivet vad gäller sortiment, produkter och marknadsaktiviteter.

Du blir en del av ett team på tre personer och du rapporterar till Business Control Manager. Tjänsten är placerad i Malmö på Granngårdens trevliga kontor. Ett levande kontor där man ser till sina kollegors intressen. Varför inte passa på att träna på lunchen, gå med i Granngårdens toughest-lag eller rent av delta i planteringstävlingen mellan Sverige och Norge?

 Dina huvudsakliga ansvarsområden:

  • Självständigt driva controllerarbete kopplat till butikerna och övrig verksamhet där du blir ansvarig för 2-3 regioner
  • Agera beslutsstöd till samt budget- och prognosarbete för kategori- och marknadsavdelningen
  • Analys och uppföljning av lönsamhet gällande kampanjer och marknadsaktiviteter
  • Vara delaktig i månadsbokslut och årsbokslut

I denna roll verkar du som länken mellan marknad och ekonomi och du har mandat att fatta nödvändiga beslut för att uppnå definierade mål.

Vem söker vi?
För att lyckas i rollen tror vi att du har några års erfarenhet av verksamhetsnära controllerarbete, gärna inom retail eller närliggande bransch (meriterande). Du är van vid att ta egna initiativ och tycker om att driva utvecklingen framåt. Vi värdesätter din förmåga att kunna hantera stora mängder data och presentera detta på ett pedagogiskt sätt. Meriterande är om du varit involverad i förändringsprojekt kopplat till effektivisering av processer och system.
Som person är du jordnära och flexibel och trivs i en miljö där man värnar om varandra. Du har lätt för att skapa förtroende och har ett stort intresse för affären.

Har vi fångat ditt intresse?
Kom förbi oss på en kopp kaffe så pratar vi mer. Skicka gärna in ditt CV så snart som möjligt. I den här rekryteringen samarbetar Granngården med MPYA Finance. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du välkommen att kontakta Johanna Andersson på tel. 070-6555730 eller johanna.andersson@mpya.se eller Kristina Bennet på tel. 070-3755075 eller kristina.bennet@mpya.se. Ansökan sker via www.mpyafinance.se. Varmt välkommen med din ansökan!

Ansvarig rekryterare
Johanna Andersson
johanna.andersson@mpya.se

 

 

 

 

 

Dela detta jobb

Commercial Controller till Granngården i Malmö

Mpya Finance