ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Chefscontroller till Praktikertjänst

Företag Prodiem
Ort
Utgår

2022-09-01

Ansök nu

Chefscontroller till Praktikertjänst

Vill du arbeta i en bred controllerroll med personalansvar för ett ambitiöst och kunnigt team? Vill du dessutom göra detta i ett företag som bidrar till hälsa och välbefinnande i samhället? Om du vill ha en nyckelroll i en stor och stabil koncern med stora tillväxtplaner och som kännetecknas av professionalism, omtanke och nytänkande är detta helt rätt för dig!

Detta söker vi

Vi söker dig som vill arbeta i en intressant och utvecklande roll som Chefscontroller. Dina arbetsuppgifter kommer att vara breda och bland annat innefatta ansvar för budget- och prognosarbete, uppföljning och rapportering till Koncernledning och styrelse. Du kommer leda och ansvara för controllerteamet som består av tre Business Controllers. I denna roll kommer du få möjlighet att arbeta både med koncernkontoret samt med affärsområdena i ekonomistyrningsprocesser. Arbetet kommer även innefatta att delta och driva olika förändringsprojekt såsom att implementera Power BI. Vidare kommer du att medverka i diverse affärsutvecklingsprojekt med syfte att bibehålla landets nöjdaste patienter.

Du kommer att tillhöra gruppen Controlling som är en del av Ekonomi- och finansavdelningen inom Praktikertjänst. Du kommer även ingå i koncernens Ekonomi- och Finans ledningsgrupp. Tjänsten är placerad på Praktikertjänsts huvudkontor i centrala Stockholm med möjlighet till distansarbete en viss del av tiden. Du rapporterar till koncernens CFO.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Leda och ansvara för controllerteamet som består av tre Business Controllers

  • Ansvara för resultatuppföljning

  • Ansvara för arbetet gällande budget och prognos. Arbetet innebär stor samverkan med de centrala funktionerna inom Praktikertjänst

  • Framtagande av rapporteringsunderlag och presentationsmaterial till Koncernledning och styrelse och till det centrala Kontorets chefer/ansvariga

  • Aktivt delta och leda förändringsprojekt samt utveckling av processer och rutiner

  • Delansvar (tillsammans med systemägare) för budget- och prognosverktyg (system Planacy)

Din profil

Du har en akademisk utbildning inom ekonomi eller motsvarande. Du har flerårig erfarenhet från en Controllerroll. Det är meriterande om du har erfarenhet från personalledning alternativt haft en ledande roll. Du har vidare goda kunskaper i Excel, BI-verktyg och affärssystem och ser ett effektivt systemstöd som det självklara alternativet.

Du som person

För att lyckas i rollen som Chefscontroller är du analytisk och strukturerad. Du drivs av att leda och driva projekt efter tydliga deadlines. Du är vidare lösningsorienterad och trivs i en roll som är omväxlande.

Då rollen innebär många kontaktytor ser vi att du är nätverkande, är en god kommunikatör och trivs i samarbete med andra. Du uppskattar arbete som både kräver förmågan att gå ned på detaljnivå likväl som att se det större perspektivet.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Praktikertjänst med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Sophia Lorentzon på Prodiem, tfn 0733-44 20 01 eller Sofia Gleistedt på Prodiem, tfn 073-344 22 86.

Välkommen med din ansökan!

Från Karesuando i norr till Ystad i söder, och med verksamheter i fler än 200 kommuner, är Praktikertjänst hela Sveriges välfärd. En av fem vårdpatienter går till någon av Praktikertjänsts mottagningar – och en av tre tandvårdspatienter väljer Praktikertjänst.

Praktikertjänst har en affärsmodell som funnits i drygt 60 år, och innebär att företagets ca 1 300 aktieägare själva arbetar i verksamheterna som läkare, tandläkare, tandtekniker, tandhygienister, fysioterapeuter, dietister, psykologer, psykoanalytiker/terapeuter, sjuksköterskor, barnmorskor och logopeder. Det gör Praktikertjänst till Sveriges största företag inom privat tandvård och hälso- och sjukvård med en omsättning för 2021 om drygt 9 miljarder kronor och cirka 6 000 medarbetare. Inom koncernen ingår även ett 15-tal dotterbolag. Läs mer om Praktikertjänst på www.praktikertjanst.se.

Dela detta jobb

Chefscontroller till Praktikertjänst

Prodiem