ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logga

Chef till Controllerenheten

Ort
Utgår

2021-12-05

Ansök nu

Chef till Controllerenheten

Norrtälje kommun växer snabbare än någonsin. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid och bästa möjliga vardagsliv för alla invånare. Sök till oss om du vill vara med och påverka!

Om tjänsten

Vi söker en ledare med analytisk spets som vill förändra, utveckla och skapa effektiva processer för ekonomi- och verksamhetsstyrning i en kraftigt växande kommun. 

Arbetsbeskrivning

Du är en ledare med analytisk spets.  Du vill förändra, utveckla, skapa och driva effektiva budget- och uppföljningsprocesser.  Du skapar effektiva team och nöjda kunder. Känner du ingen Dig? Då är du den nyckelperson vi söker som chef och kollega hos oss!

Inom ekonomi- och verksamhetsstyrning pågår utvecklingsarbeten inom flera områden där du med din erfarenhet, ditt engagemang och din ledarförmåga förväntas skapa goda resultat. Tjänsten innebär ett ansvar för det kommunövergripande arbetet med styrprocess och styrmodell. Controllerenheten samordnar och utvecklar den övergripande styrningen av kommunens budget- och uppföljningsprocesser. Controllerenheten är stöd till och har uppsikt över nämndernas ekonomi- och verksamhetsstyrning, riskhantering och kvalitetsutveckling. Controllerenheten ansvarar för utveckling av såväl övergripande som förvaltningsinterna processer och analysverktyg. Controllerenheten är kommunens specialistfunktion för ekonomiska analyser. Enheten ingår tillsammans med upphandlingsenheten och redovisningsenheten i ekonomiavdelningen.

Du kommer att leda och utveckla verksamhet och medarbetare inom controllerenheten. Du stödjer chefer och controllers i att styra och följa upp verksamheten, ta fram kvalificerade analyser över tid och i jämförelse med interna och externa enheter. Du och dina medarbetare för en nära dialog med förvaltningsdirektörer i utveckling av stöd och service till respektive förvaltning. I tjänsten ingår ansvar för kommunens övergripande budgetarbete utifrån styrmodellen. I rollen ingår nära samverkan med finans, koncernfunktioner och chefer inom ekonomiavdelningen, förvaltningsdirektörer och ledande politiker. Controllerfunktionen är centraliserad och på enheten jobbar idag 9 controllers. Tjänsten är placerad på kommunstyrelsekontorets ekonomiavdelning och du rapporterar till ekonomidirektör.

Kvalifikationer

  • Relevant högskoleutbildning inom ekonomi/motsvarande.

  • Kvalificerad erfarenhet från ekonomi/controllerfunktioner.

  • Kvalificerad erfarenhet som chef och ledare.

  • Erfarenhet av utvecklingsarbete, analys och värdeskapande arbete med verksamhetsstöd och rapportering.

  • Erfarenhet från politiskt styrd organisation är meriterande.

I ditt arbete har du skaffat dig en gedigen erfarenhet av verksamhetsnära chefsstöd och olika typer av verktyg för effektiva budget- och uppföljningsprocesser. Du har utmärkt förmåga att uttrycka dig i tal och skrift samt dokumenterad erfarenhet av föredrag, presentationer och rapportskrivning. Du är analytisk, strukturerad, kommunikativ och har ett konsultativt förhållningssätt. Du ser detaljer, helheter och samband, initierar utvecklingsarbete. Du utvecklar medarbetare, inspirerar och engagerar. Du delegerar och följer upp. Du har integritet och förmåga att skapa goda relationer och stort förtroende. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. 

Anställningsform

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast. Erfarenhet krävs.

Urvalsarbete och intervjuer sker löpande under annonseringstiden.

Dela detta jobb

logga
Chef till Controllerenheten

Norrtälje kommun