ekonomijobb.se

Chef för bokslutsgruppen inom Redovisningssektionen

Ort
Kategorier
Utgår

2020-08-12

Ansök nu

Chef för bokslutsgruppen inom Redovisningssektionen

Just nu har du en unik chans att söka tjänsten som chef till bokslutsgruppen där arbetet präglas av ett professionellt, utvecklande och verksamhetsinriktat angreppssätt som aktivt stödjer Karolinskas mål och strategier.

Vi erbjuder

Vi befinner oss i en stor förändringsresa och söker nu dig som vill vara med att forma framtidens ekonomiska styrning och bidra till vår egen och vårdsektorns utveckling. Vi erbjuder dig en mycket spännande tjänst med goda möjligheter att påverka.

Ekonomiavdelningen har ansvar för att driva och utveckla ekonomistyrning och planeringsprocess för hela företaget och medarbetare arbetar både verksamhetsnära och centralt. Självklart får du också ta del av de förmåner som Karolinska Universitetssjukhuset erbjuder.

Om tjänsten

I rollen som chef för bokslutsgruppen leder du arbetet inom gruppen, såväl rutiner som system och samordnar processer inom sjukhuset. Du leder Bokslutsgruppen och rapporterar till redovisningschefen. Du kommer att ha personalansvar för cirka fem personer och är med i Redovisningssektionens ledningsgrupp.

Övriga arbetsuppgifter är exempelvis:

- Att säkerställa att sjukhuset tillämpar regler för redovisning och skatter
- Att säkerställa god intern kontroll kring processer för bokslut
- Att säkerställa att moms- och inkomstdeklarationen
- Att ansvara för utveckling av processer, system och instruktioner kring bokslutet
- Att säkerställa rätt kompetens för processens uppdrag
- Att vara ett viktigt bollplank till medarbetare   

Vår arbetsmiljö präglas av våra värderingar Ansvar – Medmänsklighet – Helhetssyn. 

Vi söker 

För att vara framgångsrik i rollen behöver du vara mycket analytisk och noggrann med förståelse för detaljerna, men också med en förmåga att se helheten. Det är viktigt att du har lätt för att samarbeta och hare en god förmåga att tänka i nya banor för att hitta effektiva lösningar både på kort-och lång sikt för att utveckla verksamheten.

Du är van att fatta beslut, en god kommunikatör, relationsskapande och har förmåga att engagera och skapa förtroende samt delaktighet hos medarbetarna. Du är lösningsorienterad och även van att arbeta självständigt. Du har förmåga att ta initiativ och sätta igång aktiviteter som ger resultat samt leverera dessa i tid.

För att du ska trivas i rollen så krävs det att du trivs i en miljö med högt tempo och i en verksamhet som är mitt i en förändringsprocess.Tjänsten kräver dessutom att du besitter en hög grad av professionalism och lugn med god prioriteringsförmåga.

Vi sätter stor vikt vid personliga egenskaper i denna rekrytering.

Kvalifikationer

Krav:
- Akademisk utbildning i ekonomi
- Minst fem års erfarenhet inom kvalificerad redovisnings- och ekonomiarbete
- Minst fem års erfarenhet av arbete som chef
- Erfarenhet av förändringsledning med fokus på utveckling av relevanta processer för rollen samt fokus på processeffektivitet och automatisering
- Erfarenhet av anläggnings- och projektredovisning
- Goda kunskaper av ekonomisystem och office-paketet
- Goda kunskaper inom svenska och engelska

Meriterande:
- Om du har bakgrund som revisor
- Om du har erfarenheter från ekonomiprocesser i större organisationer

Välkommen med din ansökan!

Ansökan 

I vår rekryteringsprocess använder vi oss av Assessios test MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett icke-verbalt begåvningstest och båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser och syftet är att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent. 

Efter ansökningstidens slut kommer du att få ett mejl med en länk till testerna. Du får sedan tre arbetsdagar på dig att genomföra testerna. Din ansökan är inte komplett förrän du genomfört testerna.  

Välkommen med din ansökan genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte.  

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  

1. Personligt brev  

2. CV

3. Övriga bilagor

4. Genomförda tester (MAP och Matrigma)  

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning.

Har du frågor kring rekryteringsprocessen? Kika gärna på våra hemsida där du hittar samlade frågor och svar om hur vi arbetar med rekrytering på Karolinska Universitetssjukhuset. https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus.

 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Dela detta jobb

Chef för bokslutsgruppen inom Redovisningssektionen

Karolinska Universitetssjukhuset