ekonomijobb.se

Om företaget / verksamheten

LKAB är en internationell högteknologisk gruv- och mineralkoncern som bryter och förädlar Norrbottens unika järnmalm för den globala stålmarknaden. Hållbarhet är kärnan i vår affärsidé och vår ambition är att vara ett av de mest innovativa, resurseffektiva och ansvarstagande företagen i branschen. Koncernen, som omsatte cirka 31 miljarder kronor 2019 och har cirka 4 300 anställda i 12 länder, rymmer även industrimineraler, borrsystem, tågtransporter, bergtjänster och fastighetsbolag.

Affärsområde järnmalm består av tre produktionsorter som producerar järnmalmsprodukter med hög och jämn kvalitet; Malmberget, Svappavaara och Kiruna. Verksamheterna omfattar malmundersökning och planering av gruvdrift, brytning och förädling av järnmalmsprodukter samt en logistikkedja med hög leveranssäkerhet.

Om tjänsten

Affärsområde järnmalm är under utveckling och vi förstärker nu organisationen med en Chef för Controlling och systemstöd.

Som chef för Controlling och systemstöd ansvarar du för den gemensamma ekonomistyrningen och närliggande systemstöd inom det nyligen formade affärsområdet. Det innefattar att hålla ihop planerings- och uppföljningsprocessen på en övergripande nivå samt arbeta med och driva gemensamma frågor och processer.

Du bidrar aktivt till våra ledord ”lätt att göra rätt” för ansvariga i verksamheten och arbetar med att möjliggöra de bästa affärsbesluten och uppföljning av dessa. Ansvar för controllerstöd till närliggande enheter inom LKAB (exempelvis samhällsomvandling, prospektering och marknad/teknik) ingår också i uppdraget. Ett prioriterat fokusområde är att driva utveckling av framtidens arbetssätt och system inom analytics och affärssystem. Närmast till din hjälp i uppdraget har du 5 controllers och verksamhetsutvecklare.

Stationeringsort är Kiruna eller Malmberget.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk examen inom ekonomi alternativt annan utbildningsinriktning som av arbetsgivaren bedöms som lämplig. Du har flerårig erfarenhet från att arbeta med ekonomistyrning och kommer den erfarenheten från större företag/organisationer samt industriföretag är det meriterande.

Det är viktigt att du har ett genuint intresse för ledarskap och genom att vara trygg i rollen skapar tillit i organisationen. Vi strävar mot en decentraliserad organisation, för att vara framgångsrik krävs det att du är en relationsbyggare, att du inkluderar andra i ditt arbete och att du har en förmåga att visualisera och få med dig människor på vår gemensamma resa.

Viktiga personliga egenskaper är att ha helhetssyn och förmågan att lyfta blicken och genom att vara affärsorienterad förstå verksamhetens övergripande drivkrafter. För att uppnå bästa resultat ser vi att du har ett analytiskt och systematiskt arbetssätt och är resultatorienterad. Då rollen innehåller många kontaktytor är det viktigt att ha en god förmåga att samarbeta och kommunicera med olika typer av intressenter, vilket du behärskar väl i både tal och skrift.

LKAB eftersträvar mångfald och en jämn könsfördelning. För oss är det viktigt att ha ett inkluderande klimat där alla känner sig välkomna. Vi ser därför fram emot en ny kollega som kan bidra till att utveckla verksamheten och vi är öppna för de nya tankar, idéer och synsätt som du har med dig.

Vi erbjuder

Ett jobb i en högteknologisk, internationell gruv- och mineralkoncern med storskalig verksamhet på en global, konkurrensutsatt marknad. Vi kan erbjuda friskvård med möjlighet till varierande aktiviteter, tandvård samt andra aktiviteter för vår personal.

Övrig information

Välkommen med din ansökan, innehållande CV och personligt brev, senast den 7 juni 2020.

För mer information om tjänsten, vänligen kontakta ekonomichef för Affärsområde järnmalm, Per Landström, tel: 0970-76268 mail: per.landstrom@lkab.com

För mer information om rekryteringsprocessen kontakta HR Business partner Madeleine Björkman, tel: 010-144 56 37 mail: madeleine.bjorkman@lkab.com.

Inför rekryteringsarbetet har LKAB tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Fackliga kontakter:

Kiruna/Svappavaara
Sakari Alanko, Unionen, 0980-725 08
Björn Åström, Sveriges Ingenjörer, 0980-72903
Ingegerd Kyrö, Ledarna, 0980-710 50

Malmberget/Luleå
Unionen Södra - Per Ola Eriksson, 0920-38076
SACO-klubben Södra - Annika Taavoniku, 0970-79532
Ledarna Södra - Christer Olofsson, 0970-76584

Befattning
Sektionschef

Stationering
LKAB, Kiruna/Malmberget

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Sista ansökningsdatum
2020-06-07

Chef controlling och systemstöd

Företag LKAB
Ort
Kategorier
Utgår

2020-06-07

Ansök nu

Dela detta jobb