ekonomijobb.se

Chef Administration och Riskhantering, Tjustbygdens Sparbank

Ort
Utgår

2021-08-22

Ansök nu

Chef Administration och Riskhantering, Tjustbygdens Sparbank

Vi söker dig som drivs av att styra och utveckla verksamhet samtidigt som du leder en enhet som ansvarar för bankens ekonomiska förvaltning, administrativa funktioner och riskhantering. Vi erbjuder en intressant tjänst där du får möjlighet att arbeta med ansvar för en central och viktig del av företaget och samtidigt vara delaktig i hela bankens utveckling. 

Vilka är vi?       
Tjustbygdens Sparbank är en självständig bank med huvudkontor i skärgårdsstaden Västervik. Hos oss står kunden i centrum och vi erbjuder en hög grad av personlig service tillsammans med smidiga digitala lösningar. Vår hemmamarknad är Västerviks kommun där vi har en mycket stark marknadsposition, men många av våra kunder finns även på andra platser i Sverige. Vi är en väl sammansvetsad personalstyrka på knappt 60 medarbetare som arbetar för att våra kunder och den lokala marknaden ska utvecklas och växa. Vi erbjuder ett komplett utbud av produkter och tjänster till alla kundkategorier. Genom nära samarbete med andra Sparbanker och Swedbank erbjuder vi rikstäckande service, samma lösningar som en storbank samt den lokala bankens närhet, engagemang och beslutskraft. Alla beslut fattas lokalt och bankens överskott används till att utveckla verksamheten och till olika former av samhällsnyttiga bidrag. Vår vision är att vara en bättre bank som gör skillnad.

Om tjänsten
Som chef för Administration och Riskhantering leder och utvecklar du enhetens arbete med ekonomisk förvaltning, kreditadministration, AML-uppföljning, riskhantering, fysisk säkerhet, drift och förvaltning av fastigheter och utrustning, extern och intern rapportering samt administrativ service. Tjänsten omfattar rollen som ekonomichef och ansvarar för ekonomistyrning, att identifiera utvecklingsbehov och initiera åtgärder som utvecklar bankens affärsenheter i samverkan med ansvariga chefer. Tjänsten ingår i bankens ledningsgrupp och rapporterar till VD.  

Vem är du?

Vi söker dig som har ett stort intresse för att utveckla verksamheter och är självgående inom området. Du har en stark egen drivkraft, hög initiativförmåga och integritet samt tar dig an dina arbetsuppgifter med stort engagemang. Du är positiv, social och kommunikativ och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, Dessutom vill vi att du:

  • Är civilekonom eller motsvarande, gärna i kombination med juridiska kunskaper.

  • Har erfarenhet inom bank, finansbolag eller motsvarande

  • Har god kännedom om de regelverk som styr bankverksamhet

  • Har gedigen ledarerfarenhet

För att lyckas i din roll drivs du av att leda och inspirera ditt team. Du vet att coachning sker i vardagen för att utveckla såväl medarbetare som verksamhet. Du har förmågan att skapa en arbetsmiljö som är inkluderande, engagerande och stimulerande, där motiverade medarbetare trivs och vill bidra till gruppens resultat.

Vill du veta mera eller skicka in din ansökan
Vi påbörjar urvalet under ansökningstiden och välkomnar därför din ansökan så snart som möjligt, dock senast 30 juni 2021. Har du frågor är du välkommen att kontakta VD Mats Hasselquist på tel nr 0490-81 51 03 eller Personalchef Laila Werme på tel nr 0490-81 51 09. Facklig kontaktperson är Anna Karlsson, tel nr 0490-81 51 26. Mer om Tjustbygdens Sparbank hittar du på www.tjustbanken.se.

 

 

 

Dela detta jobb

Chef Administration och Riskhantering, Tjustbygdens Sparbank

Tjustbygdens Sparbank