ekonomijobb.se

CFO till Unlimited Travel Group (UTG)

Företag Prodiem
Ort
Utgår

2021-10-03

Ansök nu

CFO till Unlimited Travel Group (UTG)

Efter ett annorlunda år med en pandemi som prövat oss alla på olika sätt, ser Unlimited ljust på framtiden. Vi vet att människor kommer vilja mötas, resa, upptäcka nya platser och kulturer även efter detta. Vi vill fortsätta skapa minnen och upplevelser, och utvecklar löpande vår verksamhet. I rollen som CFO axlar du en nyckelroll i vår fortsatta resa!

Detta söker vi

Lockas du av en CFO-roll i en noterad verksamhet med visionen att förverkliga människors drömmar? Vill du arbeta i en dynamisk verksamhet med stark framåtanda? Här finns en unik möjlighet för dig som vill axla rollen som CFO i en koncern som utvecklar resor och möten som skapar oförglömliga minnen. Låter detta intressant? Då ska du läsa vidare!

Om rollen

Som CFO kommer du ha det övergripande ansvaret för Unlimiteds ekonomi och finansfunktionens samtliga delar, dvs. finansiering, controlling och redovisning. Du har det yttersta ansvaret för finansiella rapporter inklusive siffror, text och kommunikation.

Du har ett tätt samarbete med koncernens VD och kommer att agera stöd och bollplank mot Unlimiteds koncernredovisningschef samt dotterbolagens verksamhetschefer. Du ansvarar för att ekonomifunktionen levererar beslutsunderlag och rapporter som efterfrågas av interna och externa aktieägare och andra intressenter, i enlighet med gällande lagar och ramverk. Inom Unlimited pågår ett omfattande arbete med att effektivisera och harmonisera processer, vilket du som CFO kommer att ansvara för att driva vidare.

Framtidstron är stark och Unlimited ser stora möjligheter att växa såväl organiskt som via tilläggsförvärv av verksamheter. I detta arbete kommer du som CFO att ha en central roll.

I rollen ingår även ansvar för IR, t.ex. via kommunikation till investerare, myndigheter och institutioner. Förberedelser och deltagande i koncernens styrelsearbete ingår dessutom i ditt ansvarsområde. Du ingår i Unlimiteds koncernledning och rapporterar till VD/Koncernchef. Tjänsten är placerad på Unlimiteds huvudkontor centralt beläget på Nortullsgatan i Stockholm.

Din profil

Du har relevant akademisk utbildning och gedigen erfarenhet av att arbeta i en ledande befattning inom finans. Vi söker dig som känner dig trygg i att axla rollen som CFO i en noterad verksamhet. Erfarenhet av förändringsarbete samt förvärv är starkt meriterande. Att du har erfarenhet från en entreprenöriell och snabbrörlig miljö ser vi som avgörande för att du ska lyckas och trivas i verksamheten. Det finns redovisningskompetens på plats, men vi ser gärna att du har förståelse för koncernredovisning samt vad som krävs i form av rapportering i enlighet med IFRS. Slutligen har du god ledarskapsförmåga och kan leda människor såväl individuellt (med ett formellt personalansvar) som i projektform.

Du som person

Formella meriter är viktiga men dina personliga egenskaper väger om möjligt tyngre. För att lyckas i rollen ser vi att du är en affärsdriven och utvecklingsorienterad person. Du motiveras av att ställas inför komplexa frågeställningar och där andra ser problem ser du snarare nya möjligheter och lösningar. Du är energisk och besitter ett starkt driv samt trivs i en verksamhet som präglas av snabbrörlighet och högt tempo. Du har ett sinne för detaljer men förmågan att fokusera på helheten och kontinuerligt identifiera förbättringsmöjligheter i processer. Du har en hög genomförandekraft och går från idé till handling och uppföljning.

Då du kommer att vara ytterst ansvarig för koncernens finansfrågor i olika forum är det avgörande att du besitter en god förmåga att kommunicera komplexa finansiella sammanhang på ett pedagogiskt och förtroendeingivande sätt, samt att du är trygg i din egen förmåga och trivs med den typen av exponering. Vidare har du förstås ett genuint intresse för verksamheten och människorna som arbetar i den.

Välkommen med din ansökan!

Unlimited Travel Group består av 9 nischade rese- och eventbolag som med passion, nytänkande och omtanke får människor att vidga sina vyer och förverkliga sina drömmar. Gemensamt för alla bolag är att de erbjuder unika upplevelser med hög kvalitet och personlig service. Verksamheten består i att äga, starta, utveckla och förvärva rese- och eventföretag som är små till mellanstora, självständiga och entreprenörsdrivna. Varje bolag har en tydlig egen specialisering, kunskap och positionering. Bolagen leds av drivna entreprenörer som har ett ägarskap för att uppnå den fulla potentialen inom sin affär. Genom att arbeta tillsammans kan vi säkra skalfördelar, lära av varandra, bygga specialistkompetenser och genomföra gemensamma satsningar. Bolaget består av totalt 80 anställda och är börsnoterat. Aktien handlas på First North NASDAQ OMX. Läs mer på: www.unlimitedtravelgroup.se

 

 

Dela detta jobb

CFO till Unlimited Travel Group (UTG)

Prodiem