ekonomijobb.se

CFO TILL TRANSTEMA GROUP

Företag A-Finance
Ort
Utgår

2019-11-16

Ansök nu

CFO TILL TRANSTEMA GROUP

 

Arbetsbeskrivning
Till Transtema Group rekryterar vi nu en CFO med placering på företagets huvudkontor i Högsbo, Göteborg. CFO medverkar i företagets ledningsgrupp och arbetar nära koncern-VD och styrelse.

Transtema-koncernen, som har genomfört ett stort antal förvärv och vuxit kraftigt de senaste åren, befinner sig nu i en spännande fas med fokus på integration och utveckling av koncernen. Som CFO kommer du vara en nyckelspelare i detta arbete, både genom att ha en aktiv roll i affärsmässiga frågor liksom att etablera ändamålsenliga strukturer och processer.

Som CFO har du ansvar för koncernens ekonomifunktion innefattande planering, styrning och kontroll för verksamheten. CFO:n kommer att vara starkt delaktig i gruppens strategi- och struktureringsarbete och förväntas vara drivande vad gäller att fortsätta arbetet med att legalt och operativt integrera koncernbolagen.

CFO hanterar koncernens likviditets- och finansieringsfrågor och ansvarar för koncernens budget- och prognosarbete. Tillsammans med övriga koncernekonomer ansvarar CFO för att kommunicera med och vara kravställare gentemot dotterbolag i gruppen vad gäller ekonomisk uppföljning. Du kommer att ansvara för koncernens interna och externa rapportering samt kontakt med investerare.

Erfarenhet
Du har relevant teoretisk erfarenhet och en mångårig arbetslivserfarenhet där du tidigare arbetat som CFO. Bakgrund från ett publikt bolag eller erfarenhet av IR-arbete är meriterande. Vi värdesätter om du tidigare har arbetat med affärsutveckling och förändringsarbete, eller har erfarenhet av projektrelaterad verksamhet, exempelvis bygg och anläggning.

Personliga kvalifikationer
Du är en prestigelös, driven och orädd person. Du är handlingskraftig, trivs i en snabb, entreprenöriell och tidvis ostrukturerad miljö där du kan addera struktur och stabilitet. Vidare är du en relationsbyggande person som trivs med att ha många kontaktytor i en verksamhetsnära roll.

Transtema är ett kunskapsföretag som sedan 1997 erbjuder tjänster och produkter inom Kommunikationsinfrastruktur. Transtemas kunder består av teleoperatörer, stadsnät, kommuner, kraftbolag samt större företag. Transtema Group AB omsatte ca 1 miljard kr år 2018. Inklusive den i augusti 2018 förvärvade fältserviceverksamheten Transtema Network Services AB omsätter koncernen ca 2 miljarder kr på årsbasis. Antal anställda i koncernen är ca 1 100. Transtema Group AB är listat på Nasdaq First North.
Mer info på: www.transtemagroup.se.

Ansökan
Välkommen med din ansökan, vi intervjuar löpande.

A-Finance (f.d.Contaplus) är ett specialiserat rekryterings- och konsultföretag inom ekonomi och finans. Vi som arbetar här är själva ekonomer eller har en personalvetenskaplig bakgrund, med mångårig professionell erfarenhet från ekonomiområdet. Det innebär att all vår kunskap och erfarenhet finns samlad inom detta område, liksom hela vårt nätverk.
 

Kontakt
Mattias Larrieu, mattias.larrieu@afinance.se, 0734166016

Dela detta jobb

CFO TILL TRANSTEMA GROUP

A-Finance