ekonomijobb.se

CFO till Ticket Leisure Travel Group

Företag Prodiem
Ort
Utgår

2021-10-28

Ansök nu

CFO till Ticket Leisure Travel Group

Ticket är Nordens största privatresebyråkedja och ägs av det privata investmentbolaget Braganza. Under varumärkena Ticket, Airngo och Charter erbjuder vi marknadens bästa utbud av resor från över 400 olika flygbolag, charterbolag, researrangörer, rederier, hotell och hyrbilsföretag. Verksamheten drivs idag genom 16 sajter i 10 länder tillsammans med 68 butiker i Sverige och Norge där online och butik samverkar under en unik omnikanal-strategi. Marknadsandelen i Sverige uppgår till cirka 25 procent av alla privatresor sålda genom fysiska resebyråer och nätresebyråer. Bolaget har ca 250 årsanställda och huvudkontoret är beläget i Sicka, Nacka.

Vi är ett värderingsstyrt företag och vår värdegrund är viktig för oss. Vi jobbar utifrån vår kompass; Attityd, Glädje, Engagemang, Respekt samt Ansvar (AGERA). Det är viktigt för oss att du känner att du delar våra värderingar och vill bidra till den öppna, dynamiska arbetsplats som Ticket ärTickets vision är att bli världens bästa resebyrå!

Detta söker vi

Trots senaste årets pandemi står Ticket starka, och har både utvecklat verksamheten och tagit marknadsandelar. Många möjligheter har öppnats upp på marknaden som du som ny CFO kommer få arbeta med. En spännande resa väntar! 

Som CFO ingår du i Tickets ledningsgrupp som tillsammans ansvarar för företagets utveckling framåt. Du agerar bollplank och stöd inom ekonomifrågor till företagets VD och ledning. Som CFO arbetar du också för att främja ett innovativt klimat och bidrar till att skapa en organisation där verksamheten, försäljningen och lönsamheten utvecklas. Du engagerar medarbetare och driver på aktiviteter som krävs för att nå bolagets mål.

Du vill leda och utveckla alla delar inom ekonomifunktionen såsom business control, budget, prognoser, redovisning, finansiering, skatt, rapportering, kassaflödesanalyser och managementrapportering. Allt detta med affären i fokus. På Ticket behöver man kunna bidra på flera nivåer. En flexibel och prestigelös ”kavla upp ärmarna”-attityd är viktig och har bidragit till företages framgång under åren.

Dina arbetsuppgifter

Som CFO hos Ticket kommer du att ha det övergripande ansvaret för bolagets redovisnings- och controllerfunktion. Till din hjälp har du ett mycket kompetent team bestående av en business controller samt en redovisningschef med tre medarbetare. Du har ett tätt samarbete med Tickets VD och kommer vara ett affärsstöd mot ledningsgruppen och regionchefer gällande ekonomiska frågeställningar. Vidare kommer du kontinuerligt driva och delta i utvecklingsprojekt för att effektivisera rutiner, processer och verktyg. Ticket använder sig av Microsoft Dynamics NAV och QlikSense.

Exempel på arbetsuppgifter:

  • Övergripande ansvarig för redovisnings- och controllerfunktionen inklusive personalansvar

  • Löpande analyser och uppföljningar, samt utveckling av analysverktyg och processer

  • Kassaflödesanalyser och nyckeltalsberäkningar

  • Budget- och prognosarbete

  • Verksamhetsstyrning

  • Månads- och årsbokslut

  • Intern styrning och kontroll

  • Avtalshantering och samarbeten med bland annat banker, försäkringsbolag och betallösningar

Din profil

Du har relevant akademisk utbildning och gedigen erfarenhet av att arbeta i en kvalificerad roll inom ekonomi. Du kan idag tex ha en liknande roll alternativt är du Redovisningschef men saknar det affärsmässiga och vill ta steget att bli CFO. Eller så har du en grund i redovisning men har sedan lämnat för en roll som Senior Business Controller och vill nu ta steget att bli CFO. Ticket förespråkar agil verksamhetsstyrning och ser det som starkt meriterande om du har arbetat i en ledande position med detta fokus tidigare.

Du som person

Formella meriter och erfarenheter är viktigt men avgörande är din personliga lämplighet och din inställning. Vi tror att det är din personlighet och potential som väger tyngre!

För att lyckas i rollen ser vi att du är en resultatorienterad, lösningsorienterad och utvecklingsorienterad person. Du motiveras av att vara i en föränderlig miljö med korta och snabba beslutsvägar, och du har ett flexibelt mindset. Förtroende är viktigt i alla led varpå du både har integritet och förmåga att bygga relationer. Att driva förändrings- och förbättringsprojekt kommer att vara en central del i rollen vilket kräver att du är proaktiv och har en stark känsla för struktur och kvalitet. Du har också en hög genomförandekraft och går från idé till handling och uppföljning. Vidare har du förstås ett genuint intresse för verksamheten och affären.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Ticket med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Caroline Björk 070-303 34 66 eller Viktoria Simmingsköld, tfn 070-999 97 01.

Välkommen med din ansökan!

Dela detta jobb

CFO till Ticket Leisure Travel Group

Prodiem