ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

CFO till noterat SaaS-bolag i Stockholm

Företag Prodiem
Ort
Utgår

2022-07-20

Ansök nu

CFO till noterat SaaS-bolag i Stockholm

Till ett mindre noterat SaaS-bolag i Stockholm rekryterar vi nu en CFO. Bolaget har en unik tjänst som både förenklar och förbättrar möjligheter för många bolag att minska sina kostnader och samtidigt väsentligt påverka sitt klimatavtryck. De är idag ledande inom sitt område och med starka långsiktiga huvudägare pågår nu en större expansion, såväl inom Sverige som i Europa. I denna tillväxt krävs en affärsinriktad och resultatdriven CFO med hög ambitionsnivå.

Om rollen

Rollen som CFO är bred och ställer höga krav på en tydlig affärsmässighet i kombination av noggrannhet. Du ser möjligheter kring effektivisering och tycker om att utmana invanda tankesätt. Du har sannolikt erfarenhet från bolag i snabb tillväxt och förstår därmed vikten av ordning och reda. Du är tydligt utåtriktad och tycker om att ha många kontaktytor, såväl internt som externt. För att bli framgångsrik i rollen krävs förmågan att kunna höja blicken och samtidigt kunna agera i nuet. CFO bör vara väl förtrogen med de regelverk som styr noterade bolag på de mindre börslistorna. Erfarenhet från börsbolag är därmed önskvärt, men ej ett krav. Du bör ha god förståelse för SaaS-bolag som affärsmodell och gärna erfarenhet från de KPI:er och nyckeltal som styr verksamheter inom SaaS.

Dina arbetsuppgifter

Du har det övergripande ansvaret för bolagets ekonomi med ett primärt fokus på den ekonomiska styrningen och den finansiella uppföljningen inom de olika affärsområdena likväl den konsoliderade vyn. Du har en påtaglig affärsmässig framtoning, gärna med visst intresse för teknik och arbetar aktivt med uppföljning på uppsatta KPI:er. Vidare sätter du affärsplanen för nya marknader och arbetar aktivt med uppföljning av dessa. Du medverkar vid integration av förvärv ur ett finansiellt perspektiv. Du ser möjligheter kring effektivisering och digitalisering inom hela den finansiella processen i syfte att skapa kostnadseffektiva lösningar. Du förväntas vara tydligt aktiv i ledningsgruppen där du vågar utmana och ifrågasätta om du ser avvikelser eller har egna synpunkter.

Teamkänslan är påtaglig inom bolaget med en mycket aktiv ledningsgrupp och styrelse. Laget premieras framför jaget och alla förstår vikten av att samarbeta. För att bli framgångsrik i rollen som CFO krävs därför ett genuint intresse för verksamheten, en vilja att synas internt och skapa goda relationer både inom och utanför organisationen.

I rollen som CFO har du ansvar för två medarbetare inom redovisning.

Din profil

Du har en akademisk bakgrund och är idag sannolikt CFO, gärna med erfarenhet från noterade bolag. Du har en gedigen och bred kompetens inom ekonomi, företrädelsevis inom redovisning. Troligen har du erfarenhet från start-up och/eller erfarenhet från mindre snabbväxande bolag. Du agerar affärsmässigt med en entreprenöriell inställning. Som CFO krävs ett stort intresse för verksamheten och människorna i den.

I denna rekrytering samarbetar bolaget med Prodiem Executive. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Vid frågor kontaktar du Per Wreding på Prodiem, tfn 070-916 94 00 eller Caroline Björk, tfn 073-303 34 66.

Välkommen med din ansökan!

 

Dela detta jobb

CFO till noterat SaaS-bolag i Stockholm

Prodiem