ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

CFO till Kombispel & Nordic Lottery

Företag Prodiem
Ort
Utgår

2023-01-27

Ansök nu

CFO till Kombispel & Nordic Lottery

Rollen som CFO spänner över många områden och inkluderar även ett bredare verksamhetsperspektiv. Den ställer höga krav på såväl affärsmässighet och engagemang som noggrannhet och ansvarstagande. För att bli framgångsrik i rollen krävs förmågan att kunna höja blicken och sätta sig in i en bredd av frågeställningar. 

Dina arbetsuppgifter

Du har det yttersta ansvaret för Kombispel och Nordic Lotterys ekonomi med ett primärt fokus på den löpande ekonomiska styrningen och den finansiella uppföljningen av verksamheten. Du driver de ekonomiska processerna för hela koncernen, inklusive budgetering, uppföljning och koncernredovisning samt är övergripande ansvarig för den löpande utvecklingen av processer, metoder och arbetssätt inom funktionen. Rollen innefattar även hantering av kapitalplaceringar och likviditet inom koncernen, tillsammans med en grupp rådgivare.

Utöver de klassiska finansiella processerna innehåller rollen även ett riskansvar både avseende finansiella och operationella risker. Vidare sitter du i styrelsen för flertalet dotterbolag, bl.a. Ideella Spel och Lottericentralen.

CFOn har en aktiv roll i ledningsgruppen där du agerar finansiellt bollplank, påvisar tänkbara scenarier samt identifierar risk och potential. Utöver det finansiella fokuset så ser du även till koncernen som helhet och bidrar med perspektiv och insikter även inom övriga områden. Kombispel genomgår just nu en förändring mot ett alltmer digitalt utbud och som CFO kommer du att vara viktig del i denna omställning. CFOn ansvarar för ett team om fem personer varav en Ekonomichef, två Redovisningsansvariga och två Ekonomiadministratörer.

Din profil

Vi ser att du har en akademisk bakgrund, ledarerfarenhet och idag sannolikt är Revisor, Ekonomichef eller CFO. För dig som har en kombination av revison och Business Control så finns det här också möjlighet till ett nästa steg. Du har en gedigen och bred kompetens inom ekonomi, gärna som revisor och driver självständigt ditt ansvarsområde. Troligen har du erfarenhet eller intresse av kapitalförvaltningsfrågor då detta är en del i både rollen och verksamheten idag. Du är en trygg ledare med en kommunikativ och pedagogisk förmåga. Vidare är du inlyssnande, teamorienterad och förtroendeingivande med ett ständigt framåtblickande synsätt. Erfarenhet eller förståelse för föreningsverksamhet och/eller en reglerad verksamhet är meriterande, men ej ett krav.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Kombispel och Nordic Lottery med Prodiem Executive. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Vid frågor kontaktar du Per Wreding på Prodiem, tfn 070-916 94 00 eller Caroline Björk, tfn 073-303 34 66

Välkommen med din ansökan!

Kombispel och Nordic Lottery driver lotterier till förmån för allmännyttiga ideella organisationer. Företaget Kombispel grundades 1956 och har en lång historia av att utveckla trygga och underhållande lotterier. Kombispel och Nordic Lotterys vision är att verka för nästa generations lotterier, stärkta förmånstagare och många vinnare. Ägare och förmånstagare till Kombispel är Socialdemokraterna och SSU (Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund) och i Nordic Lottery drivs lotterier på uppdrag av bland andra Bröstcancerförbundet, Synskadades Riksförbund och PRO.

Kombispel och Nordic Lottery verkar på den svenska reglerade spelmarknaden och står under Spelinspektionens tillsyn. Stor vikt läggs vid att spelandet ska ske under trygga och sunda förhållanden.

Kombispel och Nordic Lotterys olika lotterier omsätter cirka 600 miljoner om året. Företagets mest framgångsrika produkt är Kombilotteriet som lanserades 1981 och som idag är ett av Sveriges största prenumerationslotterier. Kontoret är placerat på Sveavägen 68 där ca 30 medarbetare arbetar. Läs mer om Kombispel här och om Nordic Lottery här.

Dela detta jobb

CFO till Kombispel & Nordic Lottery

Prodiem