ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

CFO till Imazo

Företag Mpya Finance AB
Ort
Kategorier
Utgår

2023-02-11

Ansök nu

CFO till Imazo

Är du en självgående och engagerad CFO som gillar att arbeta verksamhetsnära och driva förändring? Vill du utvecklas och växa i ett spännande bolag med en härlig företagskultur? Då kan rollen som CFO på Imazo vara något för dig.

Som CFO på Imazo ansvarar du för intern och extern ekonomisk rapportering till VD, ägare och styrelse. Du ingår i ledningsgruppen och ansvarar för en ekonomifunktion med tre medarbetare. I rollen förväntas du proaktivt och affärsinriktat stötta kollegor med styrning av respektive verksamhetsområde, samt löpande analysera nyckeltal, marginalstruktur, kostnadsutveckling och kapitalbindning. Du kommer att arbeta med Imazos strategiutveckling och dess genomförande. Förutom det som förväntas av en traditionell CFO, vill Imazo att den här tjänsten skall vara en del av det som driver verksamheten framåt och möjliggör förbättrade affärer.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Som CFO kommer du ha ett ekonomiteam som du arbetar tätt tillsammans med. Du ansvarar för följande områden och arbetsuppgifter:

  • månads- och årsbokslut samt årsredovisning

  • driva budgetprocessen samt ta fram löpande prognoser i samråd med VD

  • stötta verksamheten med lönsamhetsberäkningar och kalkyler

  • utveckla och följa upp KPI:er och nyckeltal

  • presentera analyser/rapporter och vara katalysator mellan ledning, ägare och ekonomi

  • arbetsleda och ha personalansvar för ekonomifunktionen (agera bollplank och driva på i det dagliga arbetet, samt bemanna och utveckla ekonomifunktionen med rätt kompetens/personal/utbildningsnivå)

  • strategiarbete tillsammans med VD och övriga ledningsgruppen

  • likviditetsplanering

  • se till att gällande lagar och avtal följs vad gäller redovisning och skatteprinciper

  • utveckla och säkerställa att bolaget har välfungerande redovisning- och ekonomisystem (inklusive BI-system)

Din profil:

För att trivas i rollen som CFO bör du vara en kommunikativ och resultatorienterad person. Du är analytisk, har integritet och en förmåga att prata med personer på alla nivåer i organisationen- både på svenska och engelska. Som person är du engagerad och trivs i en affärsnära roll. Vidare är du en driven person som motiveras av att förbättra och vidareutveckla verksamheten. Du har förmåga att se helheten och prioriteringar och kan kommunicera detta på ett bra sätt till varje medarbetare.

Du trivs i en föränderlig miljö där du har stor möjlighet att påverka samt brinner för ditt arbete. Du är van att arbeta operativt och kavla upp ärmarna när det behövs! Vidare är du noggrann samt duktig på att planera och prioritera.

Vi ser att du har relevant högskole- eller universitetsutbildning inom ekonomi samt flera års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Du är trygg i dig själv och van vid att fatta beslut och att driva förändringar inom en organisation. Det är meriterande om du tidigare har arbetat på ett företag som verkar i en noterad miljö samt har erfarenhet från ett byte av affärssystem.

Hur gör jag nu?

I den här rekryteringen samarbetar Imazo med MPYA Finance. Vid eventuella frågor kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Carl Friberg på telefon 0730-733671 alternativt Elin Antonsson på telefon 0709-318769. Vi ser framemot din ansökan!

Dela detta jobb

CFO till Imazo

Mpya Finance AB