ekonomijobb.se

CFO till CTR i Uppsala

Företag Mpya Finance AB
Ort
Utgår

2021-10-22

Ansök nu

CFO till CTR i Uppsala

Vill du arbeta i en koncern som bidrar till att bibehålla läkemedelsutvecklingskompetens inom Sverige? År du trygg inom redovisning och konsolidering? Vill du utvecklas i en roll som CFO där det långsiktiga målet är en börsintroduktion? Kanske kan rollen hos CTR vara din nästa utmaning.

Vad kan CTR erbjuda dig?
Center for Translational Research, CTR, grundades 2016 med syftet att bibehålla läkemedelsutvecklingskompetens inom Sverige. Genom att samla flera nischade dotterbolag stärker man den svenska konkurrenskraften internationellt. Inför fortsatt tillväxt och en planerad notering behöver vi nu rekrytera en CFO vars ansvar blir att koncernen skall vara börsfähigt inom en snar framtid. Rollen rapporterar till VD och är placerad på vårt huvudkontor i Uppsala.

I denna roll kommer du att få vara del av en spännande resa tillsammans med väldigt kompetenta medarbetare runt om i koncernen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Stötta dotterbolagen med kompetens för att kunna utveckla sina respektive ekonomifunktioner

  • On-boarding av nya dotterbolag avseende administrativa funktioner

  • Kvalitetssäkring och konsolidering av koncernens legala månads-, kvartals-, och årsbokslut

  • Ansvarig för delårsrapporter och årsredovisning enligt IFRS

  • Kvalitetssäkring av finansiell information från dotterbolagen

  • Finansansvarig – likviditetsplanering/Uppföljning, koncernkontohantering, bankupphandling samt kontaktperson gentemot bank.

  • Driva interna projekt för utveckling av processer, rutiner och systemstöd

  • Skapa dokumentation för att säkerställa processen kring bokslut och rapportering

Vem letar vi efter?
Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning och mångårig erfarenhet av redovisning och konsolidering. För att lyckas i rollen behöver du ha erfarenhet av IFRS samt behärska svenska och engelska i tal och skrift. Har du tidigare erfarenhet av såväl förvärv som en IPO-process ser vi det som meriterande. Du drivs av att kontinuerligt utveckla processer och rutiner samt av att coacha och utveckla dina kollegor hos dotterbolagen. Att skapa och bibehålla goda relationer ger dig energi. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att driva projekt och söker dig som har förmåga att växla mellan strategiska och operativa uppgifter. I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Har vi väckt ditt intresse?
I denna rekrytering samarbetar CTR med Mpya Finance. Vi ser fram emot att få din ansökan via mpyafinance.se så snart som möjligt. Har du frågor kring tjänsten kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Helén Lissäng på helen.lissang@mpya.se eller Maria Brisheim på maria.brisheim@mpya.se, Intervjuer och urval kommer att ske löpande så skicka gärna in din ansökan snarast möjligt.  Varmt välkommen med din ansökan!

 

Dela detta jobb

CFO till CTR i Uppsala

Mpya Finance AB