ekonomijobb.se

CFO till Biometria

Företag Mpya Finance
Ort
Kategorier
Utgår

2020-11-08

Ansök nu

CFO till Biometria

Trivs du i en dynamisk miljö där du kan göra skillnad? Söker du efter en roll som är både övergripande strategisk samt operativ? Då kan rollen som CFO på Biometria vara rätt för dig!

Biometria är en medlemsägd och central aktör inom svensk skogsnäring som genomför opartisk mätning och redovisning av det virke som flödar mellan skog och industri, så att alla Sveriges skogsägare kan vara trygga i sina virkesaffärer.

Om rollen
I rollen som CFO kommer du att vara en nyckelperson i Biometrias fortsatta utveckling. Det är viktigt att du förutom din gedigna kunskap inom redovisning och rapportering även har ett starkt analytiskt tänk och engagemang. I rollen kommer du att arbeta både operativt och strategiskt samt agera som brygga mellan verksamhet och ekonomifunktion. Du har personalansvar för 7 personer vars ansvarsområden innefattar ekonomi, administration och informationssäkerhet. Dina arbetsuppgifter kommer bl. a. att innefatta:

  • Övergripande ansvar och kvalitetssäkring av den löpande redovisningen, månads- och årsbokslut samt årsredovisning och deklarationer
  • Övergripande ansvar för budget, prognos och analyser
  • Likviditetsplanering och kassaflödesanalyser
  • Finansiell rapportering till ledning och styrelse
  • Effektivisera och utveckla användandet av befintliga system och digitala verktyg
  • Effektivisering och automatisering av ekonomiska flöden och processer

Du rapporterar till VD och ingår i ledningsgruppen. Huvudkontoret finner du centralt i Uppsala.

Din Profil
Vi söker dig som har erfarenhet från en liknande roll som CFO, ekonomichef eller administrativ chef med personalansvar. Du har god kunskap och erfarenhet av svenska redovisningsregler och har arbetat med kvalificerad redovisning samt controlling under flera år. Du drivs av att effektivisera och förenkla samt att få andra att förstå ekonomi. I tillägg har du god kunskap inom systemteknik och ett starkt intresse av att arbeta med system. Det är meriterande om du har erfarenhet från att kravställa mot IT och att bygga rapporter i Power BI. I grunden har du en akademisk examen inom ekonomi.

Som person är du analytisk och har lätt för att se samband. Du har en strategisk höjd, ser helheter och är samtidigt noggrann med detaljer. Vidare är du prestigelös och lösningsfokuserad och du drivs av att kunna förändra och påverka. Du har en stark kommunikativ förmåga och en naturlig förmåga att skapa relationer.

Vårt erbjudande till dig
Vi kan erbjuda dig ett självständigt och utvecklande arbete i en dynamisk miljö. Du får möjlighet att vara med och påverka Biometrias fortsatta utveckling tillsammans med engagerade kollegor.

Hur gör jag nu?
I denna rekrytering samarbetar Biometria med Mpya Finance. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du välkommen att kontakta Elin Allskog, elin.allskog@mpya.se eller Maria Brisheim, maria.brisheim@mpya.se . Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum så tveka inte att söka. Varmt välkommen med din ansökan!

CFO till Biometria

Elin Allskog

Stockholm

Rekryteringskonsult

elin.allskog@mpya.se

Vi ses på LinkedIn!

+46 76 013 28 00

Om Biometria Ekonomisk Förening

Biometrias uppdrag är att stödja och utveckla virkeshandel, logistik och produktion på virkesmarknaden. Biometria erbjuder även tjänster för digitalisering och automatisering av virkesflödet och virkeshandeln, samtidigt som vi har ett långsiktigt samarbete med forskningsinstitut och universitet. 
Genom vårt arbete verkar vi som ett informationsnav inom skogsnäringen och erbjuder en plattform med standardiserad och kvalitetssäkrad information som vi själva och andra aktörer kan bygga nya moderna tjänster på. Totalt är vi ca 850 anställda med verksamhet i hela Sverige.

Dela detta jobb

CFO till Biometria

Mpya Finance