ekonomijobb.se

CFO till Axkid

Företag Mpya Finance
Ort
Kategorier
Utgår

2020-01-02

Ansök nu

CFO till Axkid

Vill du ha möjlighet att kombinera en vardag fylld av spännande arbetsuppgifter, inspirerande kollegor och med spännande och innovativa produkter inom barnsäkerhet?

Vill du vara med och erbjuda slutkonsumenter produkter som är ledande i sitt segment? För detta krävs passion, målmedvetenhet och en stark övertygelse- som vi tror och hoppas du har! Om det låter som ditt nästa drömjobb – sök då rollen som CFO på Axkid!

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Vi söker en verksamhetsinriktad och prestigelös person som har förmågan att ur information se helheten och fatta affärsmässiga beslut. Du är en proaktiv person med ett starkt driv och engagemang och du trivs i en föränderlig miljö där du har stor möjlighet att påverka! Du kommer att arbeta mot såväl lönsamhets- som tillväxtmål med fokus på företagets finansiella utveckling samt för den ekonomiska uppföljning av verksamheten. Vidare innebär rollen att ansvara för budget och rapporteringen av resultatet.

I rollen som CFO kommer du kunna påverka/leda verksamhetsstyrningen i en roll där du är högst delaktig i beslutsfattandet gällande Axkids fortsatta tillväxtresa.

En stor del av rollen är att arbeta med effektiviseringar och processförbättringar, där rutiner och ansvarsområden ständigt ses över för att säkerställa det mest effektiva arbetssättet. Du kommer även ansvara för att bygga och upprätthålla goda relationer med såväl återförsäljare som relevanta samarbetspartners. Man har även samarbeten med dotterbolag i Kina, Tyskland och UK.

Du rapporterar till VD, och ansvarar för ekonomiteamet som i dagsläget består av 2 personer. Du kommer sitta med i Axkids ledningsgrupp.

Vem är du?

Din personlighet är en framgångsfaktor. Som person är du ansvarstagande och du brinner för ditt arbete. Du är van att arbeta operativt och självklart kommer du också behöva kavla upp armarna när det behövs!

Vi tror du är pedagogisk, analytisk, strukturerad, har lätt för att kommunicera samt har ett stort intresse för verksamheten. Du har relevant högskole- eller universitetsutbildning inom ekonomi samt minst fem års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter, gärna inom retail eller produktion.

För att trivas i rollen är det viktigt för oss att du brinner för utveckling, har ett starkt driv och tycker om att arbeta med förändringsledning. Med de egenskaperna tror vi att vi kan komma långt även om du inte har tio års erfarenhet av en liknande tjänst!

Organisation:

Med rötter och DNA i svensk ingenjörskonst, säkerhetstänk och passion för barns rätt till trygghet, skapades Axkid i Göteborg, Sverige, 2009. Vi är ett företag där kunskap och driv alltid gått hand i hand. Viljan att hitta nya vägar och modet att utmana präglade oss från första stund.

Vi erbjuder maximalt säkra produkter och rekommenderar alltid bakåtvänt åkande så långt det är möjligt. Vi vet att utbildning och kommunikation, både till föräldern och till återförsäljaren, är viktigt och är därför en del av vår affärsidé.

Vi vill sätta nya, högre standarder för barns säkerhet i trafiken. Oavsett om det är unika funktioner, tekniska lösningar eller höjd komfort för både barn och vuxna. Genom förbättrade standarder och höjd kunskap räddar vi liv. Vår lösning är ett bakåtvänt åkande, så långt det är möjligt.

Detta synsätt har vi exporterat och finns i dag representerade i över tjugo länder. I Tyskland, England och Kina genom egna dotterbolag. Läs gärna mer på www.axkid.se 

Hur gör jag nu?

I den här rekryteringsprocessen samarbetar Axkid med Mpya Finance. Vid frågor gällande rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta Linda Målberg på 0733 - 807788, linda.malberg@mpya.se eller Anna Ström på 0706 - 474811, anna.strom@mpya.se

Vi ser fram emot din ansökan!

 

Ansvarig rekryterare

Linda Målberg

linda.malberg@mpya.se

0733807788

 

Dela detta jobb

CFO till Axkid

Mpya Finance