ekonomijobb.se

logga

CFO sökes till entreprenöriell koncern

Företag Jurek
Ort
Utgår

2021-08-08

Ansök nu

CFO sökes till entreprenöriell koncern

CFO sökes till entreprenöriell koncern

Vi rekryterar nu en CFO till ett privat, helägt holdingbolag till en framgångsrik entreprenör med ett samlat bolagsvärde om ca 2,5 miljarder kronor.

Arbetsuppgifter:

I rollen som CFO kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden att vara:

• Övergripande ansvar för ekonomi, från redovisning till ekonomistyrning, rapportering och
revision
• Analys- och rapporteringsarbete
• Framtagande av budget och prognos
• Hantera frågor kring rörelsefinansiering och lönsamhetsuppföljning
• Strategiskt och finansiellt bollplank till både VD samt övriga kollegor
• Ansvara för cash-managementfrågor
• Driva förhandling med finansiella aktörer (ex. bank)
• Utveckla, effektivisera och följa upp verksamheten
• Utveckla och följa upp relevanta finansiella nyckeltal
• Ansvar för regelefterlevnad mot stakeholders
• Hantera finansiella frågor löpande med stakeholders
• Ingå i ledningsgrupp och aktivt bidra till utveckling, kontroll och effektivisering av verksamheten

Vem är du?

Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande med erfarenhet med relevant bakgrund inom ekonomi. Kanske har du arbetat i rollen som ekonomichef/CFO tidigare, eller så är du idag en erfaren controller och vill ta klivet till att bli CFO. Vi ser även att du har jobbat med IFRS samt koncernredovisning.

För att lyckas i rollen tror vi att det är viktigt att du är strukturerad, noggrann och prestigelös. Du rycker in där det behövs och tar ansvar för helheten.

Vi ser gärna att du har varit verksam inom entreprenörs-/tillväxtbolag tidigare i din karriär och haft internationella kontaktytor. Du har god grund och trygghet i redovisning och ekonomistyrningsfrågor sedan flera år tillbaka. Erfarenhet av både förvärv och fusioner är krav. Har du arbetat i ett börsnoterat bolag tidigare är detta en fördel. Du är van att förhandla med både externa och interna parter. Vi ser också att du tidigare har hanterat valutarelaterade frågor.

Det är ett krav att du kan uttrycka dig obehindrat på svenska och engelska i både tal och skrift. Exponering mot juridiska frågeställningar, regelefterlevnad samt avtalshantering vid transaktioner är meriterande.

Kunden arbetar i affärssystemet Visma.

Du erbjuds:

En heltidsroll som CFO i en mycket framgångsrik koncern med starka personligheter. För att passa in är det bra om du är orädd och tycker om att ta för dig. Tjänsten avser en tillsvidaretjänst efter tre månaders provanställning med placering hos kund i centrala Stockholm.

Ansökan:

I denna rekryteringsprocess samarbetar kunden med Jurek Rekrytering & Bemanning. Då urvalsprocessen sker löpande så ser vi gärna att du skickar din ansökan så snart som möjligt.
För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Catharina Airiman på tel. 076-002 69 09 alt. catharina.airiman@jurek.se. Urvalsprocessen sker löpande och du är varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt. Vi tar inte emot ansökningar via mail.

Dela detta jobb

logga
CFO sökes till entreprenöriell koncern

Jurek