ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Category Manager till Procurement Distribution Sweden

Företag Vattenfall AB
Ort
Kategorier
Utgår

2022-01-02

Ansök nu

Category Manager till Procurement Distribution Sweden

Projektinköpare/Category Manager
 
Vill du vara med och direkt bidra till hållbar omställning genom elektrifiering och därigenom möjliggöra ett fossilfritt liv inom en generation?

Vattenfall söker nu en projektinköpare för att arbeta inom inköpsorganisationen för Vattenfall Eldistributions med placering inom Staff Function Procurement på Vattenfall AB. I denna roll kommer tonvikten att ligga på att genomföra avrop av projekt genom förnyad konkurrensutsättning inom ramen för våra ramavtal för entreprenader på regionnät samt lokalnät. Detta inkluderar stationsentreprenader, ledningsentreprenader och kabelentreprenader. Utöver detta kommer projektinköparen att genomföra avrop genom förnyad konkurrensutsättning för större paket under vårt ramavtal för tekniska konsulttjänster.
 
Vattenfall Eldistribution AB distribuerar el till hushåll, företag och samhälle – dygnet runt året om. Vårt elnät är över 12 000 mil långt och vi distribuerar el till nästan 900 000 kunder. Vi bygger, driver, underhåller och investerar i vårt elnät för att du som kund ska få en tillförlitlig leverans.
 
Arbetsuppgifter

Att genomföra avrop av projekt genom förnyad konkurrensutsättning inom ramen för våra ramavtal för entreprenader på regionnät samt lokalnät. Detta inkluderar stationsentreprenader, ledningsentreprenader och kabelentreprenader. Utöver detta kommer projektinköparen att genomföra avrop genom förnyad konkurrensutsättning för större paket under vårt ramavtal för tekniska konsulttjänster.

Detta inkluderar bland annat att

• vara det direkta gränssnittet till beställare och andra intressenter på Vattenfall Eldistribution, och då särskilt projektledare inom enheten för anläggningsinvesteringar kopplat till upphandling av entreprenader och paket av tekniska konsulttjänster
 
• samverka med intressenter enligt ovan för att åstadkomma transparens och skapa tillräcklig planeringshorisont för framgångsrikt genomförande av avrop genom förnyad konkurrensutsättning under ramavtal
 
• samverka med vårt team projektinköpare för att säkerställa att befintliga processer och verktyg, samt synergier med övriga projektupphandlingar utnyttjas
 
• stödja projektledare i planering och genomförande av avrop av entreprenadprojekt genom förnyad konkurrensutsättning under existerande ramavtal
 
• koordinera och driva anbudsförfarandet och relevanta delar av detsamma ex. tekniska förfrågningsunderlag, mängdförteckningar, administrativa föreskrifter, anbudsadministration, entreprenörskommunikation, utvärdering av anbud, anbudsgenomgångar, förhandling och tilldelning
 
• driva ständiga förbättringar inom processen för genomförande av förnyad konkurrensutsättning i syfte att höja kvaliteten, minska ledtiden och automatisera användningen av inköpsverktyg för att öka produktiviteten med fler anbud på samma tidsenhet
 
• samordna med kategoriansvariga för relevanta inköpskategorier vid behov
 
• kommunicera, rapportera och informera relevanta intressenter såväl internt som externt
  
Erfarenhet & Kompetenser

 • Relevant erfarenhet inom inköp av entreprenader eller annan inköpsverksamhet. Meriterande med erfarenhet inom försörjningssektorn eller entreprenadbranschen
 • Erfarenhet av anbudsförfrågningar med upphandlande enhets perspektiv
 • Kunskap om och gärna erfarenhet av regelverket kopplat till upphandlingar inom försörjningssektorn eller offentliga verksamheter (LUF/LOU).
 • Erfarenhet av användning av elektroniska inköpssystem som exempelvis e-Avrop.
 • Erfarenhet av arbete i team med olika intressenter i syfte att åstadkomma gemensamma mål.
 • Goda språkkunskaper i både tal och skrift med fokus på svenska och engelska.

 
Profil på den vi söker

 • Bra driv och stark initiativförmåga
 • Konstruktiv och lösningsorienterad
 • Trivs både med självständigt arbete och samarbete i team
 • Både vilja och förmåga och vid prioritering vilja före förmåga
 • En handlingens person med resultatinriktning
 • Personlig och förmåga att skapa förtroendefulla professionella relationer med andra
 • Stresstålig som kan hantera flera olika projekt

Vattenfall är en av Europas största producenter och återförsäljare av el och värme. Vattenfalls huvudmarknader är Sverige, Tyskland, Nederländerna, Danmark och Storbritannien. Inom Vattenfallkoncernen finns cirka 20 000 anställda. Moderbolaget, Vattenfall AB, är helägt av svenska staten och har sitt huvudkontor i Solna.
 
Placeringsort: Solna, Sverige

Sista ansökningsdag: 24 nov

Vi erbjuder

Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle så erbjuder vi en arbetsplats med goda möjligheter till utveckling. Med vår karriär- och utvecklingsmodell vill vi skapa tydlighet i vilka möjligheter du har att utvecklas i den inriktning du vill. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. Vi är övertygade om att mångfald och inkludering leder till nytänkande, förbättrade affärsresultat och ökat engagemang och vi strävar efter att representera mångfalden bland våra kunder och samhället vi verkar i.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
 
Vattenfall Eldistribution AB är ett av Sveriges största elnätsföretag och levererar el till ungefär 850 000 privat- och företagskunder. Läs mer om oss på: www.vattenfalleldistribution.se
 
För mer information om tjänsten kontakta rekryterande chef manager Eric Nilsson 070-325 18 44. Har du frågor om rekryteringsprocessen, kontakta vår rekryterare Anneli Crispien-Jarlsheim 072-585 28 76.
 
Fackliga representaner; Michelle von Gyllenpalm (Akademikerna), Anders Bohlin (Unionen), Christer Gustafsson (Ledarna), Juha Siipilehto (SEKO). Du når samtliga via Vattenfalls växel: 08 739 50 00.
 
Vattenfall är en av Europas största producenter och återförsäljare av el och värme. Vattenfalls huvudmarknader är Sverige, Tyskland, Nederländerna, Danmark och Storbritannien. Inom Vattenfallkoncernen finns cirka 20 000 anställda. Moderbolaget, Vattenfall AB, är helägt av svenska staten och har sitt huvudkontor i Solna.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning. 

Stärkta av vårt mål, vi är fast beslutna att möjliggöra att leva fossilfritt inom en generation!
  #LI-AJ1 
 

 

 

Dela detta jobb

Category Manager till Procurement Distribution Sweden

Vattenfall AB