ekonomijobb.se

Business developer till IT-konsultbolag

Företag Academic Work
Ort
Utgår

2021-03-17

Ansök nu

Business developer till IT-konsultbolag

FiloProcess konsulter levererar rådgivning, analys och projektledning i uppdrag inom svensk tillverkningsindustri, telekom, bygg- och anläggning. Här jobbar ett team av 20 konsulter på ett kontor i centrala Stockholm och arbetsplatsen präglas av en vänlig och hjälpsam kultur där man stöttar och informerar varandra i de olika uppdragen. I rollen som business developer kommer du att arbeta i projekt med olika kunder inom ovan nämnda branscher. Med en tydlig ambition på tillväxt är FiloProcess rätt arbetsplats för dig som är ute efter stora utvecklingsmöjligheter samtidigt som du bidrar med dina egna erfarenheter för att växa tillsammans med dina kollegor.

Om tjänsten
Som business developer kommer du att arbeta i projekt ute hos kund. Det dagliga arbetet handlar ofta om att planera och koordinera olika faser av en pågående förstudie, processkartläggning eller systemimplementation. Arbetet kräver insamling och analys av stora mängder information från ansvariga för olika processområden av kundens produktlivscykel. Du kommer att facilitera olika typer av workshops och intervjuer med diverse discipliner, för att dokumentera och förstå kundens nuvarande situation och framtida behov i de olika processerna. Under en vanlig vecka kommer du kanske att genomföra förberedande möten, intervjuer, workshops, analyser och rådgivning inom digital strategi eller transformation. Stort fokus ligger på att säkerställa att de gemensamma mötena med leverantör och kund blir så effektiva som möjligt och att det är rätt info som diskuteras under mötet. Du kommer att ha både interna och externa kontaktytor i tjänsten och bör därför trivas i en social och relationsskapande roll.

Som business developer förväntas du även kvalitetsgranska andra konsulters arbete, coacha mindre erfarna konsulter, hitta säljmöjligheter och driva försäljning samt ta en ledarroll internt för att vässa organisationen.

Du erbjuds

 • En arbetsplats där du har möjlighet att påverka, både din egen och företagets utveckling.

 • Ett arbete med komplexa frågor inom digitalisering och stor variation på projekten eftersom de ofta växlar och avlöser varandra efter 6-9 månader.

 • På FiloProcess är man mån om att få till en bra sammanhållning för de 20 konsulter som arbetar här. Bland annat genom aktiviteter för att främja såväl utbyte inom arbetet som för att ha roligt tillsammans utanför jobbsammanhang med veckovis badminton, AW samt konferenser (när det inte är pandemi såklart).

Arbetsuppgifter

 • Delta i planering av förstudier och tillsammans med kund och kollegor säkerställa projektscope

 • Förbereda och genomföra workshops samt analysera resultatet

 • Färdigställa strategier och förslag på next step för att lösa kundens utmaningar

 • Ta fram kravspecifikationer, dokumentera och se till att rätt personer deltar i workshops samt säkerställa att både leverantörer och rätt kundrepresentanter deltar i mötena för att framgångsrikt komma vidare i projekten

 • Projektleda implementering av system

 • Rådgivning till företagsledare inom digitalisering

 • Genomförande av fastslagen strategi

Vi söker dig som

 • Har minst 3-5 års erfarenhet av verksamhetsutveckling, förändringsarbete, digital transformation, digital strategi eller liknande. Alternativt har du erfarenhet av agil mjukvaruutveckling i en verksamhetsnära roll som t.ex. lösningsarkitekt eller produktägare.

 • Civilingenjörsexamen inom ex industriell ekonomi, maskinteknik, design och produktutveckling, datateknik eller motsvarande

 • Mycket goda kunskaper i både svenska och engelska

Vidare ser vi även att du har:

 • Erfarenhet av arbete på ett stort industribolag och förståelse av organisationer och dess arbete inom utveckling, tillverkning, inköp, kvalitet, eftermarknad m.m.

Eller

 • Erfarenhet av konsultrollen med ansvar för egen leverans gentemot kund. Har du utöver detta även erfarenhet av sälj inom konsultbranschen är det ett plus.

Det är meriterande om du även har:

 • Kunskaper inom PLM best practice, tillämpningar och implementeringar inom industrin

 • Erfarenhet av PLM-verktyg som Dassault Enovia, Siemens Teamcenter, Aras Innovator, PTC Windchill

Som person drivs du av att lösa komplexa problem och du har en god förmåga att kommunicera från det mest tekniska till det mest verksamhetsnära. Ditt arbete präglas av en effektivitet och produktivitet samtidigt som du tar dig tid att verkligen lyssna och förstå. Nyfikenheten tar dig framåt i arbetet när du navigerar i en organisation och vidare kommer vi i rekryteringsprocessen att fokusera på följande viktiga egenskaper i rollen:

 • Självgående

 • Relationsskapande

 • Serviceinriktad

 • Orädd

Övrig information

 • Start: April

 • Omfattning: Heltid

Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och FiloProcess önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Information om företaget
Vi på FiloProcess är ett team av 20 konsulter som arbetar med rådgivning, analys och projektledning i uppdrag inom svensk tillverkningsindustri, telekom, bygg- och anläggning.

Vi står för ett kvalitetstänk där kundvärdet alltid står i centrum och lägger stort fokus på att vara en oberoende part där hög integritet är en röd tråd i samtliga uppdrag. Från januari 2021 är FiloProcess en del av Prevas. Vi kommer fortsättningsvis att vara en egen enhet med eget resultat- och leverans-ansvar där vi själva formar vårt erbjudande. Styrkan i Prevas nätverk har potential att exponera FiloProcess kompetens till en bredare marknad.

Dela detta jobb

Business developer till IT-konsultbolag

Academic Work