ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logo

BUSINESS CONTROLLER TILL SWECO SVERIGE AB

Ort
Utgår

2022-12-10

Ansök nu

BUSINESS CONTROLLER TILL SWECO SVERIGE AB

Sweco strävar efter att tiden du arbetar hos dem ska vara den bästa i ditt arbetsliv, visst låter det underbart! De vill dessutom att arbetsplatsen ska präglas av mångfald i alla dess former, hållbarhet och jämställdhet. När man går uppför trappan hos Sweco kliver man in i det stora vardagsrummet, där är det liv och rörelse och här möts medarbetarna för en kaffe och diskuterar produktion av biogas, kaj 16 eller kanske lönsam tillväxt för divisionen, som du kommer att tillhöra. Transport är den största divisionen på Sweco med en omsättning på cirka 2 miljarder och 1500 medarbetare. Divisionen söker nu efter sin nya Business Controller som kommer agera affärspartner och ekonomisk rådgivare till ledningen, chefer och uppdragsansvariga i affärsrelaterade frågor.

Sweco är en stabil svensk noterad koncern med höga ambitioner kring tillväxt och hållbarhet. Transportdivisionen på Sweco arbetar tillsammans med sina kunder med att utveckla morgondagens hållbara transportsystem, som ska binda ihop städer, industrier och framför allt människor med varandra. I alla projekt arbetar bolaget för FN:s 17 globala mål för utveckling och har ett mål om att vara klimatpositiva senast 2030, dvs en klimatpåverkan som är under noll. Sverige som land har ett mål om att vara klimatneutrala 2045.

Sweco är en kundorienterad organisation där alla delar intresset för samhällsbyggnad och hållbar samhällsutveckling. Här kommer du få arbeta affärsnära och bidra med dina kunskaper som controller till verksamheten kring effektivitet, lönsamhet och analys, extra kul är också om du gillar att driva utvecklingsprojekt på olika nivåer i organisationen.

Som Business Controller för Transport kommer du ingå i ett team om sju personer där du ansvarar för en affärsenhet inom divisionen. Du kommer att stötta region- och enhetscheferna i beslut och kunskap kring bland annat anbud, prismodeller och konkurrensanalyser. Du kommer ingå i ledningsgruppen för din enhet.

I rollen kommer du bland annat att arbeta med och ansvara för:

  • Följa upp och analysera enhetens resultat
  • Analysera och säkerställa korrekt värdering av uppdrag
  • Stödja verksamheten i samband med anbud och kalkylering
  • Månads-, kvartals-, och årsbokslut för enheten/regionen
  • Ställa samman budget för enheten

För att lyckas i rollen behöver du:

  • Ha arbetat som Business Controller
  • Erfarenhet av ledningsgruppsarbete
  • Erfarenhet av anbudsarbete
  • Tala och skriva engelska obehindrat

Du kan läsa mer om Sweco här www.sweco.se

Det här är helt enkelt en stor roll i en organisation som arbetar för att göra avstånden mellan oss lite kortare, genom att skapa bättre förutsättningar för ett hållbart resande.

Varmt välkommen med din ansökan – du är efterlängtad!

Har du några frågor är du varmt välkommen att kontakta någon av oss:

Maria Dahl, 072-039 38 40 maria.dahl@financefamily.se

Jeanette Elm, 070-353 55 73 jeanette.elm@financefamily.se

P.S. Vi jobbar kompetensbaserat och önskar därför inget personligt brev. Urval sker löpande.

 

Dela detta jobb

logo
BUSINESS CONTROLLER TILL SWECO SVERIGE AB

The Finance Family