ekonomijobb.se

logga

Business Controller till Smile Tandvård

Företag Prodiem
Ort
Utgår

2020-12-18

Ansök nu

Business Controller till Smile Tandvård

Logo

Smile Tandvård är Sveriges största privata tandvårdskedja med 800 anställda spritt över 44 kliniker från Kiruna i norr till Trelleborg i söder. Tillsammans med duktiga och engagerade tandläkare, tandhygienister och övrig klinikpersonal vill vi utmana och höja kvalitet och utvecklingstakt inom tandvården, samtidigt som vi vill göra tandvården bekvämare, ännu mer serviceinriktad och till en naturlig del av våra patienters egen friskvård. Smile Tandvård omsätter idag nära 1 miljard SEK och är en del av Colosseum Dental Group som är en snabbt växande europeisk tandvårdskedja som finns i 8 länder runt om i Europa. Colosseum Dental Group ägs av Jacobs Foundation, en välgörenhetsstiftelse med säte i Zürich, Schweiz, med fokus på utbildning och utveckling för barn och ungdomar. Smile Tandvård är på en spännande och förvärvsintensiv tillväxtresa och växer med runt 5-7 nya kliniker per år.

”Livet är fullt av vackra leenden. Vi hjälper dig att sköta om ditt”

Läs mer om företaget på www.smile.se

Vill du bli en del av en entreprenöriell organisation under tillväxt? Vill du vara med och forma framtiden för ett företag i en bransch som genomgår konsolidering? Lockas du av en roll där du kommer ha ett nära samarbete ute i organisationen med regionchefer och platschefer och utgöra en viktig länk mellan affär, verksamhet och ekonomi? Bra, då är detta en tjänst för dig!

Detta söker vi

Vi söker nu en affärsmässig Business Controller till Smile Tandvård. Som Business Controller kommer du att få ett övergripande ansvar för ekonomi- och verksamhetsrelaterade frågor för en eller flera regioner av kliniker. Du kommer agera Business Partner och ett bollplank gällande ekonomiska frågeställningar och styrning. Genom analys, uppföljning och ett intresse för affären kommer du att vara med och driva verksamheten framåt. Vidare kommer du kontinuerligt delta i utvecklingsprojekt för att effektivisera processer och verktyg. Du kommer du att ingå i ett controllerteam på tre personer och rapportera till CFO. Tjänsten är placerad på Smiles huvudkontor i Sundbyberg med planerad flytt till Alvik.

Dina arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara:

  • Agera Business Partner mot verksamheten (främst regionchefer och platschefer)
  • Budget- och prognosarbete
  • Ekonomisk uppföljning av intäkter, kostnader och resultat
  • Uppföljning och utveckling av operativa nyckeltal
  • Kvalitetssäkra och ansvara för delar av månads- och årsbokslut, inklusive att ta fram beräkningar av rörliga ersättningar
  • Framtagning av beslutsunderlag och rapportering till ledning
  • Ta fram och kvalitetssäkra business case för expansioner och omlokaliseringar
  • Bistå M&A-avdelningen med underlag och kvalitetssäkra analyser i samband med förvärv
  • Rådgivning avseende effektiviseringar, nyinvesteringar och verksamhetsförändringar
  • Utveckla rutiner, processer och verktyg för ekonomisk analys

Din profil

Du har en akademisk utbildning inom ekonomi eller motsvarade. Därefter har du minst 4 års kvalificerad erfarenhet från controlling eller revision. Det är viktigt att du bidrar med ett intresse för verksamhetsutveckling och för affären. Om du har erfarenhet från annan personalintensiv verksamhet så är det ett stort plus. Du har goda kunskaper i Office-paketet, i synnerhet Excel. Erfarenhet av BI-system och andra relevanta systemstöd ser vi som meriterande.

Du som person

För att passa in i rollen är du kommunikativ, lyhörd och trivs i samarbetet med andra. Du har en god pedagogisk förmåga när det gäller att kommunicera ekonomisk information på ett lättföreståligt sätt och motiveras av att arbeta nära affärsverksamheten. Du har ett analytiskt förhållningssätt med förmågan att omsätta analys i operativa planer. Det är en självklarhet för dig med struktur och att leverera ett arbete med hög kvalitet. Slutligen ser vi att du är initiativtagande och en ”doer” i den bemärkelsen att du driver arbetet hela vägen in i mål och kommer med förslag till förbättringar där du ser dem.

Smile som bolag

Vi som arbetar på Smile är trygga i vår kompetens. Därför kan vi också vara okomplicerade och varma, inkluderade och lyhörda. Vår kultur är familjär och prestigelös. Vi ser våra kollegor som företagets viktigaste tillgångar och delar gärna med oss av kunskap och erfarenheter. Oss emellan finns ett stort förtroende som grundar sig i raka och informella relationer. Våra kärnvärden och värderingar Passion, People, Entrepreneurship, Continuous Improvment, Simplicity och Collaboration är grunden för vad vi står för som varumärke, företag och människor.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Smile Tandvård med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Filippa Gernandt på Prodiem, tfn 073-384 23 94 eller Viktoria Simmingsköld på tfn 070-999 97 01.

Välkommen med din ansökan!

 

Dela detta jobb

logga
Business Controller till Smile Tandvård

Prodiem