ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Business Controller till Ramirent i Solna

Företag Mpya Finance AB
Ort
Utgår

2022-07-15

Ansök nu

Business Controller till Ramirent i Solna

Söker du en controllerroll i ett hållbart bolag som dessutom verkar i en bransch som är ledande inom sin nisch? Då kan detta vara nästa utmaning för dig! Ramirent söker nu en affärsorienterad, analytisk Business Controller som vill vara med att utveckla verksamheten.

Om rollen
Ramirent söker nu en affärsdriven Business Controller med god analytisk förmåga. Du trivs med att arbeta verksamhetsnära, då tjänsten innebär ett dagligt samarbete med regionchefer, distriktschefer och kundcenterchefer i organisationen. Du fungerar som stöd i ekonomiska frågor och analyser till verksamhetens linjechefer men deltar också i strategiarbete och ser till att regionen har det stöd som behövs för att driva regionen i rätt riktning. Du kommer vara del av regionens ledningsgrupp. Du kommer även sammanställa och analysera regionens månadsbokslut.

Du tillhör ett controllerteam om 8 personer som tillsammans arbetar för att utveckla bolagets processer för uppföljning och analys av verksamhet och affär. Rollen rapporterar till Head of Business Control. Tjänsten är placerad i Solna.

I rollen ingår:

  • Business Controller för en region med ca oms 300 milj
  • Del av regionens ledningsgrupp
  • Detaljanalyser till strategiskt arbete i regionen
  • Uppföljning, rapportering och analys av månadens resultat och nyckeltal
  • Ett proaktivt arbetssätt, där analys av både enheter och produktområden är av vikt för regionen för att stötta organisationen att fatta rätt beslut
  • Leda/Driva/Ansvara för budget-och prognosprocessen
  • Aktivt delta i utveckling av systemstöd utifrån verksamhetens behov som berör controlling
  • Utveckla och förbättra rutiner, processer och arbetssätt både för verksamheten och Controllerteamet
  • Delta i olika planerade projekt samt diverse ad-hoc projekt


Vem söker vi?
Vi söker dig som är analytisk med affärsmässig utgångspunkt och med förmåga att se verksamheten ur ett helhetsperspektiv. Du har en akademisk utbildning och har arbetat några år som Business Controller. Du är van att driva budget- och prognosprocessen och trivs med att arbeta nära verksamheten och vara sparringpartner till regionen. Därtill har du god förmåga att analysera månadsbokslut och ta fram rapporter och presentera dessa på ett pedagogiskt sätt både för linjeroller och ledningsgrupp. Vi tror att du har ett systemintresse och kan hantera BI-system och är avancerad användare av Excel. Vi arbetar i Anaplan och Power-BI.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser gärna att du är proaktiv, affärsinriktad och strukturerad. Vidare är du analytisk, kommunikativ och pedagogisk och trivs i en dynamisk föränderlig miljö med deadlines. Eftersom du kommer att ha mycket kontakt med medarbetare på alla nivåer i organisationen är det även viktigt att du är serviceinriktad, prestigelös, att du trivs i mötet med andra och att skapa goda relationer.

 Har vi väckt ditt intresse?
I denna rekrytering samarbetar Ramirent med Mpya Finance. Urval och intervjuer sker löpande så skicka gärna in din ansökan snarast möjligt. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Malin Skotte, malin.skotte@mpya.se eller Helén Lissäng, helen.lissang@mpya.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Dela detta jobb

Business Controller till Ramirent i Solna

Mpya Finance AB