ekonomijobb.se

Till Outokumpus anläggning Quarto Plate i Degerfors söker vi nu en ny controller och tillika chef för avdelningen Mill Controlling.

Det här är möjligheten för dig som vill ha en utvecklingsbar central roll med stort fokus på analys och uppföljning nära produktion, inom ett högteknologiskt företag som är världsledande inom rostfritt stål.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Controllerteamet på Outokumpu Stainless i Degerfors är en renodlad controllingenhet. Den löpande rapporteringen är fokuserad på KPIer och fastställande av mål kopplade till produktionskapacitet och kostnader. Delaktigheten i den löpande redovisningen är minimal då koncernens redovisningsprocesser och bokslut hanteras av koncernens Shared Services. Som Mill Controller kommer du bland annat att arbeta med att:

  • Leda dina två medarbetare i teamet
  • Representera Finance samt driva era mål och huvudfrågor i ledningsgruppen och övriga organisationen
  • Delta i utvecklingen av produktionsprocessen med utgångspunkt från ditt kompetensområde
  • Budget, analys, kostnadsuppföljning, investeringsuppföljning mot produktion
  • Månadsvis nyckeltalsrapportering och måluppföljning
  • Stötta Outokumpus Financeorganisation i utvecklingen av processer på övergripande nivå

Kvalifikationer och erfarenhet

Vi tror att du som söker denna roll har flerårig erfarenhet av såväl redovisning och rapportering som nyckeltalsanalys. Du har varit i tillverkande bolag där du fått insikt i både produktkalkylering och produktionsekonomi.

Dina Excelkunskaper är viktiga. Likaså en orädsla att gräva i affärssystemet. Erfarenhet av SAP, samt att arbeta med ständiga förbättringar enligt Lean, är meriterande.

Outokumpu är en global organisation. Delar av den lokala ledningen är också internationell. Det är därför viktigt att du är bekväm i att prata och skriva engelska.

Vi ser dina ledaregenskaper som viktiga och erfarenhet av formell chefsroll som meriterande.

Personliga egenskaper

Mill Controlling är en tämligen traditionell controllerroll med stort kostnadsanalysinnehåll och rapportering. Vi tror dock att du med dina personliga egenskaper kan lyfta fram positionerna i organisationen eftersom du drivs av att vilja förstå mer, analysera nästa steg och framför allt bidra, lära ut och ta beslut som utvecklar verksamheten. Du vill använda din redovisningskompetens och ditt intresse för analys så nära produktion som möjligt.

Vidare så trivs du med att ta initiativ och att utmana med dina frågor och synpunkter.

Vad erbjuder Outokumpu dig?

Outokumpu Stainless i Degerfors präglas lika mycket av framtidsfokus som av sin historia. Här finns såväl den stora koncernens processer och stödfunktioner som en stark vi-anda och närhet. Inom Finance finns stora utvecklingsmöjligheter både i internationella nätverk och nationella eller globala ansvarsroller.

Som medarbetare får du ta del av många fina förmåner och en modern syn på arbetsvillkor och medarbetarskap.

Placeringsort

Degerfors

Om företaget

Outokumpu är en global marknadsledare inom rostfritt stål och speciallegeringar. Vi tillverkar avancerade material som är effektiva, hållbara och återvinningsbara och med dem byggs en värld som varar för evigt. Outokumpu har över 10 000 anställda i över 30 länder. Koncernens huvudkontor ligger i Helsingfors, Finland. Outokumpu är listat på NASDAQ OMX Helsingfors. www.outokumpu.com 

Enheten Quarto Plate (QP) i Degerfors är specialiserad på rostfria kvartovalsade plåtar och vårt produktsortiment erbjuder mer än 300 variationer inom både dimensioner och recept. Hos oss kommer du till ett högteknologiskt och världsledande företag inom rostfritt stål med över 350 år av historia.

 

 

Business Controller till Outokumpu Stainless i Degerfors

Företag MERITMIND AB
Ort
Utgår

2019-10-30

Ansök nu

Dela detta jobb