ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logo

BUSINESS CONTROLLER TILL NEXER

Företag Nexer Recruit
Ort
Utgår

2023-02-03

Ansök nu

BUSINESS CONTROLLER TILL NEXER

Nexer rekryterar nu en Business Controller med placering Stockholm. Vi söker dig som kan vara med och driva de strategier och affärsplaner som är satta för våra verksamheter och känner ett ansvar för att de olika bolagen når sina uppsatta mål.

I denna roll får du arbeta i en organisation där det händer mycket och där vi hela tiden försöker bli bättre. Vi på Nexer leder den digitala revolutionen och vi vill ha med dig på denna resa!

Hur ser rollen ut?

Nexer söker en utvecklingsorienterad Business Controller som kommer bli en del av vårt controllerteam och ansvarig för en verksamhet bestående av flera bolag och affärsenheter. I rollen som Business Controller kommer du att analysera månadsresultat, stötta olika avdelningar internt samt driva förbättringsarbeten. Detta är en mycket varierad roll där du får möjlighet att vara med i olika delar av bolagets utveckling.

Vi på Nexer har en företagskultur som präglas av snabba beslutsvägar, korta ledtider och hög teknisk kompetens. Är du nyfiken och lösningsorienterad i din natur samt strävar efter att utvecklas och hela tiden bli bättre, är chansen stor att du kommer trivas hos oss!

Ansvarsområden

 • Arbete kring budget- och prognosprocess

 • Analys av månadsresultat och kvartalsbokslut

 • Analys av enskilda affärer och affärsmöjligheter

 • Driva och analysera olika förbättringsprojekt

 • Uppföljning och rapportering av nyckeltal

 • Stöttning mot ERP-system

 • Statistisk och finansiell rapportering

 • Stöttning av sälj-, inköp- och chefer med beslutsunderlag

Om du kan leverera kvalitet, håller deadlines och har en förmåga att bygga goda relationer internt så tror vi att du passar hos oss.

Din bakgrund

Till rollen som Business Controller söker vi dig som har en akademisk examen inom ekonomi, samt har minst ett par års relevant erfarenhet av en liknande roll, gärna från konsultbranschen. Du har god kunskap inom redovisning och har arbetat med analys och uppföljning av månadsbokslut/resultat i tidigare tjänst. Du är expert på Excel, och en god kommunikatör, även på engelska.

Meriterande är om du

 • Tidigare har arbetat med förbättringsprojekt inom ekonomifunktionen

 • Har arbetat med internationella koncerner

 • Har erfarenhet av Power BI och god kunskap kring BI-rapportering

 • Har erfarenhet av prognosverktyg

Som person vill vi att du

 • Är bekväm med ett högt tempo och att det händer mycket i organisationen

 • Har ett naturligt driv och är självgående

För att lyckas i rollen som Business Controller och trivas hos Nexer är det viktigt att du uppskattar en organisation med högt i tak och tätt samarbete över avdelningarna. Du är trygg socialt och van vid att kommunicera med personer i olika verksamhetsgrenar.

Som person är du också analytiskt lagd, sifferorienterad, driven och du vågar ifrågasätta befintliga beslut. Du är mycket intresserad av orsak och verkan och ser möjligheter i stället för hinder. Du är också initiativtagande och kommer gärna med förbättringsförslag.

Som bollplank mot andra beslutsfattare kan du kommunicera tydligt och pedagogiskt kring vilka åtgärder som krävs i givna situationer. Vi är ett bolag där vi har kul på jobbet och din positiva inställning bidrar till vårt öppna och härliga arbetsklimat.

Ansökan och mer information

Varmt välkommen att skicka in din ansökan via länken nedan.

Vi har inte möjlighet att hantera ansökningar skickade via mail, men om du har specifika frågor så går det bra att ställa dem till ansvarig rekryterare Patrik Jensen på patrik.jensen@nexergroup.com eller mobil +46 70 237 57 43.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på med placering på Nexers kontor på Valhallavägen i Stockholm.

Mer om Nexer 

Nexer är ett globalt teknikföretag med rötter i svensk entreprenörsanda och innovationskraft. I en digital värld ser vi till att våra kunder ligger steget före.

Några av världens största och mest krävande bolag förlitar sig på vårt engagemang och expertis inom digital transformation, artificiell intelligens, IT och FoU. Vi säkrar deras fortsatta utveckling genom att utforska banbrytande teknik, utmana oss själva att tänka i nya banor och dela med oss av vår kompetens inom strategi, teknik och kommunikation.

Nexer har 2300 experter i 15 länder. Företaget är en del av Danir-gruppen, ett svenskt privatägt företag med 10 000 medarbetare i 18 länder. Före 2021 hette vi Sigma IT.

Vi är en del av Sigma-koncernen, som är Sveriges största privatägda teknikkonsultföretag med över 4000 medarbetare i tolv länder. Nexer ägs av entreprenören och filantropen Dan Olofsson och har ett stort och aktivt CSR-engagemang i Star for Life och andra viktiga samhällsinitiativ.

Dela detta jobb

logo
BUSINESS CONTROLLER TILL NEXER

Nexer Recruit