ekonomijobb.se

logga

Business Controller till Newsec Property Asset Management Sweden AB

Företag Prodiem
Ort
Utgår

2021-03-17

Ansök nu

Business Controller till Newsec Property Asset Management Sweden AB

Newsec – The Full Service Property House in Northern Europe – erbjuder fastighetsägare, investerare och lokalanvändare ett helhetsutbud av tjänster inom rådgivning och förvaltning. Vi är ett partnerägt bolag med ca 2000 medarbetare fördelade på samtliga sju marknader i Norden och Baltikum. Newsec är Sveriges ledande fastighetsförvaltare. Vi har en hög tillväxttakt och efterfrågan på våra tjänster ökar. 

Vill du arbeta i en entreprenöriell och snabbrörlig miljö i ett bolag under tillväxt? Motiveras du av möjligheten att ha ett stort handlingsutrymme i din roll? Newsec söker nu en Business Controller som brinner för sitt uppdrag. Bolaget erbjuder ett stimulerande arbete i en dynamisk miljö med stora möjligheter till utveckling såväl personligt som yrkesmässigt. Du får en möjlighet att vara en del av ett roligt och framgångsrikt företag där nyfikenhet och modet att våga göra annorlunda uppmuntras. Newsec arbetar kontinuerligt med att skapa goda förutsättningar för medarbetarnas utveckling och trivsel och har flera år i rad valts till en av Sveriges bästa arbetsplatser.

Detta söker vi
Vi söker nu en driven, ambitiös och självgående Business Controller till Newsec. I rollen kommer du att arbeta verksamhetsnära och fokuserat för att utveckla bolagets lönsamhet och ingå i ett ekonomiteam om cirka 10 personer där du rapporterar till bolagets Ekonomichef.

Tjänsten är placerad i centrala Stockholm.

Dina arbetsuppgifter
I rollen som Business Controller kommer du att ha ett nära samarbete med bolagets Ekonomichef, samt agera som bollplank och stöd till Affärsområdeschefer inom verksamheten. I rollen ingår att stötta och utmana verksamheten i effektivitets- och lönsamhetsfrågor. I ansvarsområdet för rollen ingår också att ha ett fokus på utveckling och förbättring av de gemensamma ekonomiska processerna.

Dina huvudsakliga uppgifter innebär att:

  • Fungera som stöd till Ekonomichef och agera finansiellt bollplank till bolagets affärsområden gällande ekonomiska styrningsfrågor, budget och prognos.

  • Verksamhetsutveckling och analys genom proaktiv kostnads- och affärscontrolling.

  • Se över masterdata och optimera användningen av BI-verktyget Hypergene för att utveckla bolagets ekonomistyrning.

  • Ansvara för styrning och kvalitetssäkring vid budget, prognos och bokslutsarbete.

  • Framtagande av exempelvis månadsrapporter, bokslutsanalyser och nyckeltalssammanställningar.

  • Tillsammans med kollegorna på redovisningssidan säkerställa korrekt underlag inför månadsboksluten.

  • Leda och aktivt arbeta med månadsrapportering, resultatuppföljning och uppföljning av KPI’er.

  • Utveckla budget- och prognosprocessen samt övriga processer och rutiner gällande ekonomistyrning.

Din profil
Du har en akademisk utbildning inom ekonomi. Vi ser att du har minst 3 års arbetslivserfarenhet från rollen som Business Controller. Du har erfarenhet från verksamhet där du har verkat affärsnära och vi vill att du har ett genuint intresse för ekonomistyrningsprocesser. Du är kommunikativ, och kan förmedla budskapet enkelt och tydligt, trots komplexa sammanhang. Du trivs i en stödjande roll där du är inlyssnande samtidigt som du ska utmana verksamheten för att uppnå uppsatta mål. Du har med fördel varit i ett bolag med en stark tillväxtresa och vi ser positivt på erfarenhet från någon form av konsultverksamhet där du skapat dig en förståelse för timdebiteringens påverkan på verksamheten. Du har erfarenhet från något av de större BI-verktygen och en nyfikenhet till att hålla dig a jour med hur användningen av verktyget kan optimeras. Du är systemintresserad och har mycket goda kunskaper i Excel, liksom goda kunskaper i det engelska språket i tal och skrift.

Du som person
Som person är du målorienterad och lösningsfokuserad och har förmågan att självständigt driva frågor framåt. Du ser till att få saker att hända och håller fokus även i högt tempo. Du har ett strukturerat tillvägagångssätt och vill vara delaktig i arbetet med att vidareutveckla arbetsprocesser för att uppnå bästa effektivitet. Du ser positivt på förändring och har inställningen att genuint vilja vara med och påverka i riktning framåt. Du trivs med att ha många kontaktytor i arbetet och att vara den som stöttar och utmanar i ekonomiska frågor och har vanan av att kommunicera ekonomi gentemot många olika intressenter.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Newsec med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt.Vid frågor kontaktar du Jessica Maurell på Prodiem, tfn 073-233 01 17 eller Caroline Björk på 073-303 34 66.

Välkommen med din ansökan!

Dela detta jobb

logga
Business Controller till Newsec Property Asset Management Sweden AB

Prodiem