ekonomijobb.se

logga

Business Controller till Memira Eyecentere

Företag Prodiem
Ort
Utgår

2020-12-18

Ansök nu

Business Controller till Memira Eyecentere

Logo

Memira Eyecenter är Nordens ledande kedja inom refraktiv kirurgi och en av de ledande aktörerna i världen på linsbytesoperationer. Våra kirurger har tillsammans en samlad erfarenhet av över 400 000 ögonoperationer. Memirakoncernen omsätter idag ca 600 MSEK och är 300 anställda och finns idag i Sverige, Norge och Danmark. Memira Eyecenters vision är att vara ’the eye partner for life’ genom att samla allt för ögat under ett och samma tak och att driva utvecklingen inom ögonvården. Här finns din chans att vara med på resan! Läs mer på www.memira.se.

Vill du få möjlighet att verka i en roll där din input välkomnas och du får vara delaktig i att påverka bolagets utveckling och riktning framåt? Memira Eyecenter är ett dynamiskt bolag som aldrig står stilla och detta är en spännande och viktig roll där du i egenskap av Business Controller kommer att arbeta både strategiskt och affärsnära. Du blir en del av en företagskultur som kännetecknas av engagemang, utveckling och omtanke.

Detta söker vi

Som Business Controller arbetar du både med koncernövergripande och affärsområdesspecifika aktiviteter. I rollen kommer du att ansvara för Business Control i ett eller flera affärsområden, där du arbetar med affärs- och resultatuppföljning samt analys av både finansielldata och KPI:er. Andra ansvarsområden är prognos, budget samt affärsstöd för ledningen i affärsområdet. Business Control har även till uppgift att driva och genomföra koncernövergripande projekt av strategisk karaktär. Ett kontinuerligt förbättrings- och utvecklingsarbete sker för att effektivisera processer, arbetsmetoder, verktyg och BI-system. Vidare kommer du även vara en viktig stödfunktion till framförallt ledning, marknad och den operativa organisationen. Tjänsten tillhör finansavdelningen och du kommer att rapportera till Head of Business Control.

Du kommer att arbeta i en verksamhetsnära roll med både operativa och strategiska frågor. Du kommer att delta i utvecklingen av ekonomistyrning samt utvecklingen av controllerfunktionen i stort. Tjänsten är bred och omväxlande men dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara:

  • Kostnads- och resultatuppföljning och uppföljning av KPI:er.
  • Analys av månads-, kvartals- och årsbokslut.
  • Managementrapportering.
  • Identifiera samt föreslå aktiviteter och åtgärder som ökar företagets effektivitet och lönsamhet.
  • Stötta affärsområden och vara ett ekonomiskt bollplank mot regionchefer och landschefer.
  • Vara delaktig i utveckling av nya affärsmöjligheter.                     
  • Delaktig i att utveckla metoder, beslutsmodeller och analysmodeller. 
  • Budget och prognosarbete.
  • Ad-hoc analyser.

Din profil

Vi söker dig som har en akademisk utbildning och minst 5 års arbetslivserfarenhet inom controlling efter avslutade studier. Du har goda Excel- och systemkunskaper liksom goda kunskaper i det engelska språket i tal och skrift.

Du som person

För att bli framgångsrik i denna roll ser vi att du är en engagerad person som motiveras av att åstadkomma resultat. Du gillar att ta eget ansvar och har förmågan att självständigt driva arbetet framåt. Vidare vill vi att du trivs med att ha många kontaktytor och med att arbeta i team.

Du trivs med att verka i en föränderlig miljö och med att kunna påverka och bidra med din kompetens och personlighet. Givetvis har du ett affärsmässigt tänk och lätt för att växla mellan helhetsperspektiv och detaljnivå. Att du har ett pedagogiskt sätt och förmågan kommunicera resultat och analyser till olika typer av mottagare är av vikt för rollen.

Memira Eyecenter flyttar under september månad sitt huvudkontor till det nybyggda huset Eye Center of Excellence i Hagastaden, där samverkan med andra vårdgivare, akademi och näringsliv garanterar fortsatt ögonvård av högsta klass.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Memira Eyecenter med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Jessica Maurell på Prodiem, tfn 073-233 01 17 eller Viktoria Simmingsköld på 070-999 97 01.

Välkommen med din ansökan!

Dela detta jobb

logga
Business Controller till Memira Eyecentere

Prodiem