ekonomijobb.se

Meritmind har fått förtroendet att en rekrytera Business Controller till Greencarrier Freight Services Sweden AB. Bolaget ingår i Greencarrier-koncernen med 950 anställda och har verksamhet i 11 länder.

Som Business Controller på Greencarrier Freight Services Sweden kommer huvudfokus att vara att ge pålitligt och värdefullt beslutsstöd till VD och ledningsgrupp i bolaget.  Du kommer även jobba nära och dela information med affärsområdescontroller samt CFO för koncernen. Du jobbar också nära vårt Shared Service Centre i Litauen. Controllerområdena omfattar uppföljning per transportslag, som sjö, bil, flyg och tåg.

Vi söker dig som har några års erfarenhet från liknande arbetsuppgifter, kanske sitter du på ditt första jobb och vill gå vidare och utvecklas med nya arbetsuppgifter och utmaningar. Du gillar att jobba nära verksamheten och du är bra på att kommunicera ekonomi och siffror på ett förståeligt sätt. Hos oss på Greencarrier får du möjlighet att vara delaktig i en analytisk och kommunikativ controllerfunktion samt arbeta tillsammans med inspirerande och högkvalificerade medarbetare.

Ansvarsområde
Som Business controller kommer dina arbetsuppgifter bland annat innefatta:

  • Uppföljning och rapportering av affärsutvecklingen inom bolaget
  • Aktivt analysera verksamhetens ekonomiska läge
  • Mätning av produktivitet, kundlönsamhet samt extern och intern benchmarking
  • Ansvara för att följa utvecklingen av rörelsekapital, kostnadsutveckling och kreditrisker
  • Stödja ledningen, kontorschefer och produktansvariga i affärsutvecklingen
  • Följa trender och nyckeltal

Du kommer rapportera till bolagets VD, ledningsgrupp, affärsområdescontroller samt CFO för koncernen.

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som har 3-5 års erfarenhet från liknande arbetsuppgifter. Du är van att jobba med BI- verktyg och Excel. Du har en högskoleutbildning eller motsvarande, gärna civilekonom. Då du kommer vara verksam i en internationell miljö behärskar du såväl svenska som engelska väl i tal och skrift. Har du erfarenhet av CargoWise samt business intelligenceverktyget Power BI så er det meriterande.

Personliga egenskaper
För att trivas på Greencarrier och för att vara framgångsrik i rollen som Business Controller är du effektiv i din kommunikation, analytiskt lagd och driven. Du är verksamhetsorienterad och motiveras av att få arbeta nära verksamheten och har lätt för att samarbeta med andra samtidigt som du har förmågan att arbeta självständigt.

Placeringsort: Göteborg

Om Greencarrier Freight Services Sweden AB
Bolaget är ett av många dotterbolag i Greencarrierkoncernen, har ca. 100 anställda och omsätter drygt 800 Mkr. Vi erbjuder globala transportlösningar med alla transportslag, med fokus på transporter till och från Östeuropa, Centralasien och Kina. Vår största tillgång är vår kunniga personal och med deras hjälp kan vi erbjuda våra kunder de bästa transportlösningarna med personlig service och stort engagemang. Vi värdesätter också att ha roligt tillsammans på jobbet. Allt detta avspeglas i våra kärnvärden: humor & glädje, engagemang och delaktighet. Läs mer på: www.greencarrier.com

Business Controller till Greencarrier, Göteborg

Företag MERITMIND AB
Ort
Utgår

2019-07-28

Ansök nu

Dela detta jobb