ekonomijobb.se

Business Controller till Forsmarks Kraftgrupp

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2018-08-19

Ansök nu

Business Controller till Forsmarks Kraftgrupp

Är du en engagerad och målmedveten Business Controller (BCO) som söker nya utmaningar? Då kan det här vara tjänsten för dig!

Vi söker nu en erfaren BCO till morgondagens utmaningar. Forsmark och Ringhals anpassar sina organisationer för att möta gemensamma utmaningar i form av ökande säkerhetskrav och behov av åtgärder i anläggningarna och åtgärder som präglas av kostnadsmedvetenhet. 
Våra utmaningar förutsätter gemensamma initiativ. Som ett led i detta arbete har funktionella staber etablerats, där bland annat ekonomifunktionen ingår, vilka är gemensamma för Ringhals och Forsmark. Tillsammans med ett 20-tal kollegor ingår du i ekonomienheten.

Som BCO får du en nyckelroll. Du driver, analyserar och utvärderar plan-, prognos- och löpande uppföljningsarbete mot en eller flera avdelningar. Du säkerställer en väl fungerande operativ styrning och uppföljning av ekonomin samt agerar som stöd till ledningsgrupp/er och övriga intressenter.

Vidare arbetar du med ständiga förbättringar och driver införandet av nya arbetssätt. Du har högt fokus på kostnadsmedvetenhet och kostnadseffektivitet. Du bidrar i utvecklingsprojekt som projektmedlem eller projektledare.


För att lyckas i rollen som BCO ser vi att du har en akademisk examen med inriktning på ekonomi (ekonomistyrning/controlling/redovisning). Du har relevant arbetslivserfarenhet, minst 5 år, gärna från ett större bolag med industriteknisk verksamhet. Du har goda kunskaper i ekonomisystem, med fördel i SAP/R3, samt i MS-Office.


Du är en analytisk problemlösare med ett utpräglat strategiskt tänkande men du brinner även för att arbeta operativt. Du är noggrann och arbetar strukturerat med fokus på kvalitet. Att du är flexibel och prestigelös är andra viktiga egenskaper liksom förmågan att kunna balansera helhetssyn med behov av mer detaljerad information. Du är driven, resultatorienterad och bra på att hålla deadlines.

Då rollen innefattar många kontakter är det viktigt att du är kommunikativ, utåtriktad och socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang. Du behärskar både svenska och engelska i tal och skrift.

Vi erbjuder dig

Vi värnar om en god arbetsmiljö där medarbetare får möjlighet till utmanande och stimulerande arbetsuppgifter i en miljö som präglas av säkerhet, kvalitet och spännande teknik. Vi står inför spännande förändringar som ger möjligheter att få vara med och påverka under vägen mot framgång.

Placeringsort är Forsmark. Du har även möjlighet att använda våra distanskontor i Gävle, Uppsala och Solna.


För ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Veronika Gauffin, 072- 561 04 17 alt veronika.gauffin@forsmark.vattenfall.se. För information om ansökningsförfarandet är du välkommen att kontakta rekryterare Åsa Lindwall, asa.lindwall1@vattenfall.com
Fackliga representanter: Hans Lindqvist, Akademikerna, Kerstin Lindén, Unionen, Sofie Edin, Ledarna, Ingemar Eriksson, SEKO. Samtliga nås på 0173-81 000.

Välkommen med din ansökan, CV och personligt brev, senast den 19 augusti 2018.

Tjänsten kan vara säkerhetsklassad vilket innebär att en säkerhetsprövning kommer att genomföras innan anställning. Säkerhetsprövningen omfattar registerkontroll samt säkerhetsprövningssamtal i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Utöver säkerhetsprövningen kommer ett drogtest att genomförs.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Forsmarks Kraftgrupp AB ingår i Vattenfallkoncernen och har över 1100 anställda. Vi värnar om en god arbetsmiljö där personalen får möjlighet till stimulerande arbetsuppgifter och kompetensutveckling. Forsmarks kärnkraftverk ligger vid upplandskusten i Östhammars kommun, med goda kommunikationer till Uppsala och Gävle.
Mer information om Forsmarks Kraftgrupp AB och Östhammars kommun finner du på 
www.vattenfall.se/forsmark och www.osthammar.se

Dela detta jobb

Business Controller till Forsmarks Kraftgrupp

Vattenfall AB