ekonomijobb.se

Business Controller till Envirotainer

Ansök nu

Business Controller till Envirotainer

Söker du en roll där du får arbeta både strategiskt och verksamhetsnära i ett bolag i stark tillväxt? Då kan detta vara nästa spännande utmaning för dig! Envirotainer söker nu en affärsorienterad Business Controller som vill vara med att utveckla och stötta verksamheten.

Vad kan Envirotainer erbjuda dig?
Envirotainer är världsledande med att tillverka och hyra ut temperaturkontrollerade containers, vilka används primärt av läkemedelsföretag för att frakta mediciner. Bolaget befinner i en stark tillväxt och söker nu en affärsnära Business Controller som vill vara med på resan och som brinner för möjligheten att påverka och arbeta proaktivt med förbättringar.

I rollen som Business Controller är du Business Partner för R&D och Supply Chain  såväl strategiska affärsbeslut som operativa verksamhetsbeslut. Du kommer ansvara för analys, verksamhetsuppföljning och planering. I rollen ingår även att aktivt delta i budget- och prognosprocesser samt driva kontinuerliga förbättringsprojekt för att förbättra effektivitet och lönsamhet. Du kommer även att aktivt delta i utvecklingen av Envirotainers B/I verktyg.

Du ingår i ett controllerteam och rapporterar till Controllerchef men har ett mycket nära samarbete med främst med cheferna  för R&D och Supply Chain. Tjänsten är belägen på Envirotainers huvudkontor i Rotebro.

I rollen ingår:

  • Business Partner till R&D och Supply Chain

  • Projektcontrolling

  • Uppföljning och analys av kostnader och nyckeltal

  • Aktivt delta i budget-och prognosprocessen samt rapportering inom respektive affärsområde

  • Medverka vid framtagning och uppföljning av Business Cases och ekonomiska underlag

  • Aktivt delta i utvecklingen av Envirotainers B/I verktyg utifrån verksamhetens behov

  • Utveckla och förbättra rutiner, processer och arbetssätt

  • Delta i olika planerade projekt samt diverse ADHOC projekt

Vem letar vi efter?
Vi söker dig som är analytisk med affärsmässig utgångspunkt och förmåga att se verksamheten ur ett helhetsperspektiv. Du har en akademisk utbildning och har arbetat några år som verksamhetsnära Business Controller eller som managementkonsult. Du är van att driva budget- och prognosprocessen och trivs med att arbeta nära verksamheten och vara sparringpartner till cheferna i organisationen. Dessutom har du mycket god förmåga att presentera i skrift och tal. Du talar och skriver engelska obehindrat. Du har stort systemintresse. Har du erfarenhet av projektcontrolling är det starkt meriterande.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser gärna att du är en engagerad, nyfiken och prestigelös person som lätt skapar förtroende hos andra. Du är flexibel och kommunikativ och trivs i en föränderlig miljö och har förmågan att lyfta blicken och arbeta proaktivt.

Har vi väckt din nyfikenhet och vill veta mer?
I denna rekrytering samarbetar Envirotainer med Mpya Finance. Vi ser fram emot att få din ansökan via mpyafinance.se så snart som möjligt. Har du frågor kring tjänsten, kontakta ansvariga rekryteringskonsult Helene Werme, 0708 97 11 57. Intervjuer kommer att ske löpande varför det är bäst att inte dröja med din ansökan! Varmt välkommen att söka!

Dela detta jobb

Business Controller till Envirotainer

Mpya Finance AB