ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Business Controller till Emerson Rosemount Tank Radar AB

Företag Mpya Finance AB
Ort
Utgår

2022-07-16

Ansök nu

Business Controller till Emerson Rosemount Tank Radar AB

Vi söker nu en Business Controller med ett positivt och analytiskt förhållningssätt som kan stärka vårt FP&A team. Här erbjuds du en bred roll där du får möjlighet att påverka och driva vår controllerfunktion framåt.

Emerson är ett innovativt tekniskt företag som är världsledande inom högteknologiska radar- och systemlösningar som på ett konkret sätt gör världen säkrare och mer hållbar för människa och miljö. Världen över har Emerson 90 000 anställda och cirka 500 av dessa är placerade på kontoret 10 min från centrala Göteborg, i Mölnlycke. De sitter i nybyggda och helt för sin verksamhet anpassade lokaler. En byggnad som du vill uppleva. Hit tar du dig enkelt med goda kommunikationsmöjligheter, med såväl buss som bil.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

I en internationell miljö med trevliga kollegor kommer du att ingå i FP&A teamet som ansvarar för planering, rapportering, att stötta organisationen i affärsstöd samt att driva digitaliseringsarbetet inom finansområdet.

Vi kan garantera dig en varierad arbetsdag där du som Business Controller dagligen kommer att använda din kompetens och erfarenhet från affärsnära roller. Du fyller en viktig roll i att agera partner till bolagets affärsområdeschefer samt deras funktioner. Stort fokus ligger också på lönsamhet- och kostnadsuppföljning och du kommer vara delaktig och drivande i den årliga budgetprocessen.

Dina arbetsuppgifter innefattar också:

  • Arbeta avdelningsövergripande för att driva processförbättringar
  • Att tillsammans med Director FP&A analysera den svenska sajtens ekonomiska resultat
  • Driva försäljningsprognosarbete
  • Supportera vid finansiella frågor inom ramen för denna roll
  • Hantera diverse frågor från såväl interna som externa intressenter

FP&A teamet består av 3 kollegor placerade på kontoret i Mölnlycke och 2 kollegor placerade i Cluj, Rumänien, på Emersons centrala ekonomifunktion. Du rapporterar till Director FP&A.

Din profil

För att trivas som Business Controller på Emerson Rosemount Tankar Radar AB, är det viktigt att du har en utvecklad känsla för affären och ett stort intresse för verksamheten. Du har god förståelse för detaljerna utan att tappa helhetsperspektivet och har en utpräglad analytisk förmåga. Du är också en framåt och självgående person som drivs av att förbättra och vidareutveckla processer och arbetssätt. Du trivs i en roll med många kontaktytor där du får nyttja din kommunikativa förmåga och ett pedagogiskt förhållningssätt.

Vidare tror vi att du är en person som vill ingå i ett team med högt i tak som tillsammans arbetar mot utmanande mål. Bra teamwork och ett gott företagsklimat är något du värdesätter högt. Som person är du driven, noggrann, förändringsbenägen och ansvarstagande.

Du har troligtvis arbetat med liknande uppgifter ett antal år, och har en akademisk examen inom ekonomi som grund. Du är van att arbeta med olika analysverktyg såsom Power BI och har mycket god kunskap i Excel.  Har du även en grundläggande förståelse för redovisning är det meriterande. Slutligen har du goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift. 

 Har vi väckt ditt intresse?

I denna rekrytering samarbetar Emerson Rosemount Tank Radar AB med Mpya Finance. Vi ser fram emot att få din ansökan via mpyafinance.se så snart som möjligt. Har du frågor kring tjänsten kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Elin Lindén, elin.linden@mpya.se, eller Elin Antonsson, elin.antonsson@mpya.se.

Intervjuer och urval sker löpande så skicka gärna in din ansökan snarast möjligt.  Varmt välkommen med din ansökan!

Dela detta jobb

Business Controller till Emerson Rosemount Tank Radar AB

Mpya Finance AB