ekonomijobb.se

logga

Business Controller till AcadeMedia Göteborg

Företag Prodiem
Ort
Kategorier
Utgår

2021-03-05

Ansök nu

Business Controller till AcadeMedia Göteborg

AcadeMedia skapar möjligheter för människor att utvecklas. Våra 16 900 medarbetare på våra drygt 660 förskolor, grundskolor, gymnasieskolor och vuxenutbildningar har ett gemensamt fokus på kvalitet och utveckling. AcadeMedia är Norra Europas största utbildningsföretag med verksamheter i Sverige, Norge och Tyskland och är noterat på Nasdaq Stockholm med en omsättning på cirka 12 miljarder. Vår storlek skapar trygghet och ger oss förutsättningar att vara en långsiktig och stabil utbildningsaktör som bidrar till det gemensamma samhällsbygget.

AcadeMedia drivs av människor som alla arbetar för att skapa ett bättre och mer hållbart samhälle, med utbildning och lärande som grund. Vår vision är att leda utvecklingen av framtidens utbildning och tillsammans rustar vi våra barn, elever och vuxenstuderande med kunskaper och bildning samtidigt som vi ger dem förutsättningar att kunna forma sin egen framtid. Vi är övertygade om att utbildning kan skapa förändring på riktigt, både för enskilda individer och för hela samhällen- vi kallar det ”Change through Education”.

Läs mer om företaget på www.academedia.se.

Till AcadeMedias segment för Gymnasieskolor söker vi nu en Business Controller. Vi söker en (1) person till denna roll och vi är öppna för att du som bolagets nya medarbetare kan vara placerad antingen på AcadeMedias huvudkontor i centrala Stockholm, alternativt på bolagets huvudkontor på Lilla Bommen 4 A i Göteborg.

Detta söker vi

Avdelningen för Business Control gentemot AcadeMedias grund- och gymnasieskolor består idag av ett team om 15 personer fördelat på bolagets kontor i Stockholm och Göteborg och tillsammans ansvarar teamet för ledning, stöd och kontroll av drygt 200 skolor inom AcadeMedia. De utgör tillsammans ett härligt gäng med drivna, resultatorienterade och engagerade medarbetare och trivs med varandra och det arbete de utför, vilket speglar sig i ett trevligt arbetsklimat.

Är du en kommunikativ och affärsorienterad Business Controller som vill ta klivet in i ett börsnoterat bolag som de senaste åren har haft en snabb tillväxt? Du blir en del av en dynamisk organisation som är i ständig utveckling och där medarbetare har stort engagemang och drivkraft i att bidra till att de barn, elever och deltagare som tar del av bolagets verksamheter, når sin fulla potential. Rollen ger utrymme till en stor självständighet och du kan således vara med och påverka dess utformning.

Du kommer att rapportera till Head of Business Control för Grund- och Gymnasieskolor. Enstaka resa/resor per månad eller kvartal kommer på sikt att bli aktuellt.

Dina arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta med AcadeMedia´s processer för styrning och uppföljning i bolagets interna rapportpaket. Du kommer även att kontinuerligt arbeta med utveckling och förbättring av processerna. Det är en kommunikativ roll, arbetet sker i nära kontakt med verksamhetens chefer och rektorer där din roll ger stöd i deras ekonomiska beslut. Tjänsten innebär även att självständigt driva analyser av resultatutveckling och därigenom skapa underlag för förbättringar och säkring av uppsatta mål.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer bland annat bestå av att:

  • Delta och aktivt arbeta med månadsrapportering och resultatuppföljning.

  • Analys av månads-/årsbokslut samt återkoppling av resultat till ansvarig chef och till övriga i ledningsgruppen. Ta fram relevanta analyser och rapporter och tillhörande administrativa uppgifter.

  • Utbilda och förklara resultat och processer på ett pedagogiskt sätt till chefer med varierande förkunskaper inom ekonomi.

  • Ta fram beslutsunderlag.

I rollen som Business Controller får du även möjligheten att vara med och utveckla budget- och prognosprocessen, vidareutveckla processer och rutiner för ekonomistyrning samt befintlig resultatuppföljning. Säkerställa direktiv och policys från ledningen och samverka med övriga funktioner inom segmentet. Visst bokslutsarbete tillsammans med ekonomifunktionen förekommer och kontroll av bokslut sker månadsvis.

Din profil

Vi ser att du har en akademisk utbildning inom ekonomi och minst fem års arbetslivserfarenhet från en roll som Business Controller. Viktigt är att du genom tidigare arbetslivserfarenhet fått en grundtrygghet inom redovisning. Har du erfarenhet av att arbeta med ekonomi inom en skolverksamhet eller liknande så ses det som meriterande. Mycket goda kunskaper i Excel är ett krav. Du behöver snabbt kunna ta fram relevanta nyckeltal och kunna behandla stora mänger data vid behov.

Du som person

Du kommer i denna roll att ha många olika kontaktytor och för att bli framgångsrik i rollen så ser vi att du har dels en stöttande förmåga, dels en stark förmåga till att involvera andra. Du trivs med att vara nära verksamheten i dialogen och det dagliga arbetet. Du är bekväm med att hantera snabba puckar och med att ta egna beslut. Därtill ser vi att du har en god analytisk förmåga med ett starkt affärsdriv och målorientering. Arbetet bedrivs i en ständigt föränderlig miljö varför vi ser att du är flexibel samt öppen för förändringar.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar AcadeMedia med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Jessica Maurell på Prodiem, tfn 073- 233 01 17 alt Viktoria Simmingsköld, tfn 070-999 97 01.

Välkommen med din ansökan!

Dela detta jobb

logga
Business Controller till AcadeMedia Göteborg

Prodiem