ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Business Controller till AcadeMedia

Företag Prodiem
Ort
Kategorier
Utgår

2022-12-10

Ansök nu

Business Controller till AcadeMedia

AcadeMedia skapar möjligheter för människor att utvecklas. Våra 18 000 medarbetare på våra drygt 680 förskolor, grundskolor, gymnasieskolor och vuxenutbildningar har ett gemensamt fokus på kvalitet och utveckling. Som norra Europas största utbildningsföretag med verksamheter i Sverige, Norge och Tyskland är vår storlek trygghet och ger oss förutsättningar att vara en långsiktig och stabil utbildningsaktör som bidrar till det gemensamma samhällsbygget. Sedan 2016 är AcadeMedia noterat på Nasdaq Stockholm och verksamhetsåret 2020/21 var omsättningen drygt 13 miljarder. Läs mer om företaget på academedia.se.

Detta söker vi

AcadeMedia behöver nu förstärka sin controllerfunktion med en affärsnära Business Controller till deras segment Förskola. Du arbetar i en grupp tillsammans med ytterligare en Business Controller och chefen för Business Control Förskola, som denna roll också rapporterar till. Tillsammans har ni ett helhetsansvar för varumärket Pysslingen med över 100 förskolor runt om i Sverige pysslingen.se/forskolor.

Tjänsten är placerad på AcadeMedias huvudkontor i centrala Stockholm.

Vill du arbeta inom en organisation med världens viktigaste uppdrag? Vill du vara en del av ett börsnoterat bolag och vara med på AcadeMedias fortsatta resa? Hos AcadeMedia är företagskulturen högpresterande och dynamisk. Trivs du i en miljö med höga ambitioner och vilja bör du därför läsa vidare!

Dina arbetsuppgifter

Du kommer i denna roll att vara delansvarig för ekonomistyrning av Pysslingen förskolor vilket inkluderar:

  • Stötta verksamheten, rektorer och skolchefer med ekonomisk uppföljning, rapportering samt budget- och prognosarbete

  • Agera coach och rådgivare i vardagliga ekonomifrågor

  • Kvalitetssäkring och analys av månads- och årsbokslut för enheter samt bistå med material och återkoppling kring utfall

  • Upprätta beslutsunderlag och presentationsmaterial

  • Ta fram underlag i bidragsprocesser

Du kommer även att kunna bli delaktig i övrig affärscontrolling såsom business case, effektiviseringsprojekt inom verksamhetsområdet, benchmarking samt analysarbete kopplat till den operativa verksamheten.

Din profil

Du har en akademisk utbildning inom ekonomi. Därutöver ser vi att du har cirka 2 års relevant arbetslivserfarenhet inom ekonomiområdet, företrädesvis från rollen som revisor, financial controller eller business controller.

Det är viktigt att du bidrar med ett intresse för affären och den ekonomiska styrningen. Du har goda kunskaper i Excel och ett generellt systemkunnande. Du har flytande kunskaper i det svenska språket i tal och skrift och är bekväm med att hantera det engelska språket i tal och skrift. 

Du som person

Vi ser att du har erfarenhet från en roll där kvaliteten varit viktig, dock inte på bekostnad av effektiviteten. I denna roll är det av vikt att du har förmågan att arbeta grundligt och noggrant utan att tappa helhetsperspektivet i arbetet. Vi ser att det faller sig naturligt för dig att hålla en god struktur och att du tar eget ansvar i att driva arbetet framåt, liksom att du snabbt kan växla mellan olika typer av arbetsmoment.

I denna roll kommer du att ha många olika kontaktytor, varpå det är viktigt med en god samarbetsförmåga och att du kan kommunicera ekonomisk information på ett lättillgängligt sätt anpassat till mottagaren. Vi ser att du som person har en affärsmässig framtoning och att du med ett initiativtagande förhållningssätt som innefattar både och vilja och förmåga, lyfter frågor för att gemensamt kunna utveckla verksamheten framåt.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar AcadeMedia med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Petra Bennarp på Prodiem, tfn 070-916 39 18 alt Viktoria Simmingsköld, tfn 070-999 97 01.

Dela detta jobb

Business Controller till AcadeMedia

Prodiem