ekonomijobb.se

Business Controller Rusta

Företag Mpya Finance AB
Ort
Utgår

2021-02-27

Ansök nu

Business Controller Rusta

Är du redo för en ny utmaning som Business Controller? Har du erfarenhet från detaljhandeln och vill arbeta på ett dynamiskt företag som befinner sig i en stark expansionsfas? Då kan tjänsten som Business Controller på Rusta vara precis det du söker!

Rusta är detaljhandelskedjan som erbjuder ett brett sortiment av funktionella och trendriktiga hem- och fritidsprodukter som ger många människor mycket för pengarna. Vi vill att våra kunder ska känna sig välkomna, bli inspirerade och tycka att det är roligt att handla hos oss

Rusta söker en engagerad och självgående Business Controller som kommer vara del av den centrala controllergruppen inom Rusta AB och primärt arbeta mot Rustas Marknadsavdelning. Du ingår i marknadsavdelningens ledningsgrupp och har ett nära samarbete med marknadsavdelningens organisation och dess chefer. Du arbetar även i ett nära samarbete med övriga controllers samt CFO. Gruppen består av en Head of Controlling och fyra Business Controllers. Tjänsten är placerad på Rustas huvudkontor i Upplands Väsby. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Analys av genomförda aktiviteter dvs uppföljning av olika marknadsaktiviteter och erbjudanden.

  • Omkostnadsuppföljning samt budget och prognosarbete.

  • Att utveckla och förvalta modeller för måluppföljning och ekonomisk styrning.

  • Kontinuerligt förbättringsarbete avseende uppföljning, planering och analys av kostnader.

  • Att sätta en process och rutin för löpande intern kontroll.

  • Superanvändare för Mercur, Power-Bi samt kravställare rapporter mot IFS/BI/Power-BI/Mercur

  • Som en del i controller-teamet stöttar du dina kollegor vid behov, tex så gör du presentationer, tar fram rapporter, ad hoc analyser samt uppföljningar till t ex Global Sales Controller 

Din profil

Vi söker dig som har en akademisk examen inom ekonomi eller motsvarande med erfarenhet som controller från detaljhandeln eller FMCG. Vidare har du god redovisningsförståelse och mycket goda kunskaper i Excel samt är flytande i både svenska och engelska. Meriterande är om du har erfarenhet av RFM analyser,  e-handel och kundklubb.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser att du är en samarbetsinriktad person med god social förmåga. Du är noggrann i ditt arbete, har en stark analytisk förmåga och är affärsinriktad. Du är en driven men prestigelös och kommunikativ person med ett konsultativt förhållningssätt.

Värderingar

Rusta står för värderingarna Enkelhet, Mod, Engagemang och Tillsammans. Värderingarna stärks genom att alla medarbetare har varit med i arbetet med att identifiera och forma dem. De ska fungera som styrmedel vid sidan av vision och affärsidé samt som kompass och vägledning i det dagliga arbetet. Med hjälp av dessa ska Rusta klara sin fortsatta expansion och tillväxt utan att tappa sitt ursprung, fokus eller flexibilitet.

Låter det intressant?
I denna rekrytering samarbetar Rusta med Mpya Finance. Urval och intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Har du frågor eller funderingar är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Maria Brisheim på maria.brisheim@mpya.se alt 070-842 13 77.

 

Dela detta jobb

Business Controller Rusta

Mpya Finance AB