ekonomijobb.se

Business Controller med fokus på försäljning och kredit

Företag Mpya Finance AB
Ort
Utgår

2021-10-24

Ansök nu

Business Controller med fokus på försäljning och kredit

Svenska Retursystem är det smarta kretsloppet för våra livsmedel. Bakgrunden till vår uppkomst var övertygelsen om att hela dagligvarubranschen skulle gynnas av ett gemensamt system för lastbärare, där ansvaret skulle administreras och skötas av en gemensam part. Vårt system är baserat på standardiserade lastbärare och tjänster som ger effektiva och hållbara varuflöden för alla aktörer i hela kedjan, från producent ut till butiken eller restaurangen. Genom samarbete och återanvändning minskar vi branschens miljöpåverkan. Vår drivkraft är att skapa effektiva processer i alla led och vi arbetar därför ständigt med att utveckla så enkla, effektiva och hållbara lösningar som möjligt för branschen

Är du nyfiken på att vidareutvecklas som Business Controller inom logistikområdet i ett bolag där du får stort utrymme till att vara med och påverka verksamhetens riktning? Då kan denna roll vara av intresse för dig!

Svenska Retursystem söker nu en Business Controller med fokus på försäljning och kreditansvar. Bolaget arbetar med självledarskap som grund. Detta innebär att du tillsammans med dina kollegor formar hur ni löser era uppgifter och hur ni når gruppens måluppfyllelse. Självledarskapet ger dig möjlighet att vara ditt bästa jag att använda och utveckla dina styrkor. Vi söker dig som har ett stort engagemang och en stark vilja att skapa strukturer i en föränderlig miljö. Du kommer in i ett bolag med stark tillväxttakt och ambitiösa kollegor. Vi letar efter dig som är beredd att med din initiativförmåga ta dig an nya spännande utmaningar och bidra till bolagets fortsatta utveckling. Du trivs med att jobba med såväl återkommande operativt arbete som projektarbete, delta i tvärfunktionella möten samt att kunna prioritera däremellan.

Du blir en del av ett controllerteam som idag består av fyra Business Controllers. Du kommer också arbeta tätt ihop med många kollegor inom företaget. Rollen är baserad i Stockholm i Svenska Retursystems fräscha kontorslokaler på Kungsholmen. 

Roll

I rollen som Business Controller har du ett övergripande ansvar för att arbeta nära säljavdelningen och kreditavdelningen. Detta är en bred roll med stora möjligheter till utveckling, karriärmässig som personlig.

Ansvarsområden

 • Ansvar för företagets försäljningsprognoser genom att regelbundet följa upp, analyserar försäljningsutfallet, utformar och skapa rapporter för ökad förståelse av vår marginal. 

 • Tillsammans med försäljningsteamet upprätta intäkts- och kostnadsbudget och analys.

 • Driva och bidra till att utveckla företagets Business Intelligence-verktyg. 

 • Ansvara för utveckling och säkerställande av företagets kredithanteringsprocess 

 • Utveckla säkerhet- och kreditpolicy, rutiner och processer för att minimera risker

 • Aktivt delaktig i företagets finansiella analys- och rapporteringsprocesser samt aktiv i projektrelaterade uppgifter

Du kommer även att, tillsammans med övriga engagerade medarbetare, arbeta för att systematiskt utveckla och effektivisera bolaget.

Vem letar vi efter?

Vi söker dig som har en relevant akademisk utbildning och har erfarenhet av att arbeta i en affärsinriktad roll. Du har även goda systemkunskaper och brinner lite extra för Business Intelligence.

Personliga egenskaper:

 • Du är initiativtagande med en stark förmåga att driva dina frågor i organisationen

 • Du har ett starkt intresse för affären och av att verka för att utveckla och förbättra verksamheten ytterligare

 • Du kan växla mellan helikoptersyn och detaljfokus och har god förmåga att prioritera egen arbetsinsats

 • Analytisk och kommer lätt till kärnan i ett problem

 • Samarbetsinriktad och är intresserad av att lyssna in andra intressenters behov för att skapa hållbara lösningar

 • Social och framåt och trivs i en organisation som arbetar med miljön i fokus

 • Du trivs i en miljö med brett kontaktnät som arbetar både kundnära och i nära samarbete med alla olika delar av organisationen för att kunna möta kundernas krav för en ökad lönsamhet

I denna rekrytering samarbetar Svenska Retursystem med Mpya Finance. Vi ser fram emot att få din ansökan via mpyafinance.se så snart som möjligt. Har du frågor kring tjänsten vänligen kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Maria Brisheim på maria.brisheim@mpya.se, 070-8421377 eller Italo Paras på italo.paras@mpya.se, 070-8421330. Då intervjuer och urval kommer att ske löpande välkomnar vi din ansökan så snart som möjligt. 

 

 

Dela detta jobb

Business Controller med fokus på försäljning och kredit

Mpya Finance AB