ekonomijobb.se

Business Controller med ansvar för internkontroll till K.G.M. Datadistribution

Företag Mpya Finance AB
Ort
Utgår

2021-09-22

Ansök nu

Business Controller med ansvar för internkontroll till K.G.M. Datadistribution

Har du tidigare erfarenhet av internkontroll och/eller SOX? Har du också erfarenhet av en roll som controller och vill utvecklas? Då kan kanske denna kombinerade roll vara din nästa utmaning.

Vad kan KGM erbjuda dig?
KGM omsätter cirka 184 MSEK och har 84 medarbetare anställda, de flesta på vårt huvudkontor i Stockholm men också på våra mindre filialer i Sundsvall och Köpenhamn. Bolaget startade 1982 och har alltid visat god lönsamhet, sedan 2015 ägs vi av den internationella koncernen WPP. Vi sitter i fina lokaler i Västberga där vi också har ett eget gym.

Rollen som Business Controller är ny och du kommer få stort ansvar för att bygga upp rollen. Du kommer att arbeta nära våra Projektledare samt Produktion och stötta dem med underlag, analyser och business case. Avseende rollen som Processägare SOX finns det mesta på plats men du kommer att ansvara för att underhålla detta framöver.

Huvudsakliga arbetsuppgifter;

  • Ansvara för att utveckla och driva företagets finansiella analys- och rapporteringsprocess

  • Budget och prognos

  • Analys och uppföljning

  • Skapa och underhålla rapporter i Excel

  • Processägare SOX

  • Ansvarig koncernrapportering SOX

  • SOX- och internrevisioner

Vem letar vi efter?
Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning och tidigare av en roll som controller. Du har en förmåga att växla mellan det analytiska och affärsmässiga i rollen som Business Controller och det strukturerade som följer med ansvaret för internkontroll. Med bägge delarna behövs en pedagogisk förmåga.  För att lyckas i rollen krävs att du har tidigare erfarenhet av arbete med internkontroll, erfarenhet av SOX ser vi som meriterande. Då vi har ett amerikanskt moderbolag behöver du behärska såväl svenska som engelska i tal och skrift.

Har vi väckt ditt intresse?
I denna rekrytering samarbetar KGM med Mpya Finance. Vi ser fram emot att få din ansökan via mpyafinance.se så snart som möjligt. Har du frågor kring tjänsten vänligen kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Helén Lissäng på helen.lissang@mpya.se eller Maria Brisheim på maria.brisheim@mpya.se,  Då intervjuer och urval kommer att ske löpande välkomnar vi din ansökan så snart som möjligt.  

 

Dela detta jobb

Business Controller med ansvar för internkontroll till K.G.M. Datadistribution

Mpya Finance AB