ekonomijobb.se

Business Controller Group till Haldex

Företag Mpya Finance AB
Ort
Utgår

2021-02-09

Ansök nu

Business Controller Group till Haldex

Här finns en unik möjlighet för dig som tycker om att jobba på strategisk nivå men som också vill jobba operativt och inte tappa närheten till affären. Du får möjlighet till en brant utvecklingskurva i en roll med stora utvecklingsmöjligheter. 

Om rollen
Haldex erbjuder en bred roll där stort fokus ligger på att driva  projekt både på Group-nivå och ut i organisationen för att uppnå långsiktiga finansiella mål samt att analysera och följa upp den operativa verksamheten. Du blir en del av Corporate Development & Business Control och arbetar nära Group CFO som du också rapporterar till.  Tjänsten är placerad centralt i Stockholm.

Exempel på arbetsuppgifter:

  • Ansvar för PMO

  • Ansvara för projekt för operativ effektivitet initierade på koncernivå

  • Beräkna risker och kvalitetssäkra de finansiella delarna av anbuden samt presentera relevanta beslutsunderlag

  • Försäljnings- och bruttovinstanalyser

  • Ansvara för den strategiska affärsplansprocessen

  • Rapportering till ledningsgrupp och styrelse

  • M&A processer och investeringskalkyler

  • Vara delaktig i utvecklingen av Business Intelligence

Din profil
Rätt personlighet är en framgångsfaktor i denna roll. För att trivas i rollen ser vi att du är driven, har en hög analytisk förmåga samt är utvecklingsfokuserad. Du ser inte bara vad som ska göras, du ser även till att få det genomfört och har ett starkt engagemang. Du har ett stort intresse för affären och trivs i en roll med många kontaktytor där du får nyttja din kommunikativa förmåga.

Du är utbildad civilekonom alternativt civilingenjör och är redo att ta dig an en varierande roll med stort ansvar. Vi ser en person som gillar att projektleda, som kan ta för sig, och som samtidigt har förmågan att skapa struktur. Du har jobbat i några år med liknande arbetsuppgifter och det är meriterande om du har tidigare erfarenhet från PE-bolag.

Hur gör jag nu?
I denna rekrytering samarbetar Haldex med Mpya Finance. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du välkommen att kontakta Elin Allskog, elin.allskog@mpya.se . Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum så tveka inte att söka. Varmt välkommen med din ansökan!

Om Haldex AB

Mer än 120 år av kraftfullt fokuserad innovation ger Haldex oöverträffad expertis när det gäller bromssystem och luftfjädringssystem för tunga lastbilar, släpvagnar och bussar. Vi lever och andas vår verksamhet med målet att leverera robusta och tekniskt överlägsna lösningar som grundas i en djup insikt i våra kunders verklighet. 2 200 anställda, spridda över fyra kontinenter, utmanar dagligen det konventionella för att säkerställa att de produkter vi levererar skapar ett unikt värde för våra kunder och slutanvändare. Vi är listade på Nasdaq Stockholm och omsätter ca 4 miljarder SEK.

Dela detta jobb

Business Controller Group till Haldex

Mpya Finance AB