ekonomijobb.se

Business Controller - Forsmarks Kraftgrupp

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2021-08-08

Ansök nu

Business Controller - Forsmarks Kraftgrupp

Är du en trygg och drivande Business Controller? Vill du vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning? 
Nu har du möjlighet att göra det hos Forsmarks Kraftgrupp AB. Vi arbetar tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet.

Vi är övertygade om att mångfald berikar, och arbetar därför kontinuerligt för jämställdhet och inkludering på vår arbetsplats. Läs gärna mer om vårt arbete inom mångfald och inkludering på vår hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobba-med-oss/

Nu söker vi en business controller till ekonomienheten på Forsmarks Kraftgrupp.

Om jobbet
Enheten ekonomi ingår i avdelningen Affärsstöd tillsammans med inköp, administration och IT. Sedan 2016 är enheterna även sammanslagna med Ringhals AB i gemensamma funktioner.

Som business controller kommer du att ha en nyckelroll och arbeta primärt mot underhållsavdelningen på Forsmark. Du kommer att arbeta tajt tillsammans med avdelningschefen, verka i avdelningens ledningsgrupper och planera verksamheten ur ett ekonomiskt perspektiv.

Dina arbetsuppgifter
• Driva, analysera och utvärdera plan-, prognos-, och löpande uppföljningsarbete
• Säkerställa en väl fungerande operativ styrning och uppföljning av avdelningens ekonomi
• Vara stöd till ledningsgruppen och övriga intressenter
• Arbeta med ständiga förbättringar och driva införande av nya arbetssätt som bidrar till att utveckla verksamheten

Om dig
Vi ser gärna att du har
• En akademisk examen med inriktning ekonomi, alternativt likvärdig utbildning
• Relevant arbetslivserfarenhet, gärna från industritekniskt verksamhet, vilket har gett dig en god förståelse för arbetets karaktär
• Goda datakunskaper och vana att arbeta i Office-paketet och SAP

I den här tjänsten är det viktigt att du utrycker dig väl på svenska både i tal och skrift och har goda kunskaper i engelska.

För att lyckas i rollen ser vi att du är initiativtagande och skapar de förutsättningar du behöver för att självständigt kunna driva ditt arbete framåt och nå resultat. Du är noggrann och arbetar strukturerat med fokus på kvalitet. Som person är du trygg i dig själv och i din yrkesroll. Du har en förmåga att skapa och bibehålla goda relationer och är samtidigt vara tydlig i kommunikationen med chefer och ledningsgrupper om vad som förväntas i olika sammanhang.

Om oss
Forsmarks kärnkraftverk är en av de största elproducenterna i Sverige och vi producerar en sjättedel av den el som förbrukas i Sverige. Kärnkraftselen har mycket låga fossila avtryck och är en stabil och väderoberoende kraftkälla. Sedan 1980 har våra tre produktionsanläggningar levererat klimatsmart el varje dag, året runt.

På Forsmark arbetar i dag cirka 1 200 anställda och vi ingår i Vattenfallkoncernen som verkar på en europeisk arbetsmarknad med möjligheter till en fantastisk utveckling för dig som anställd. Vår arbetsplats är vackert belägen längs sköna Roslagskusten. Vi som arbetar här bor till stor del i närliggande kommuner, med pendlingsavstånd till Östhammar, Gävle och Uppsala.

Bussar till och från Forsmark är anpassade efter dagtidspersonalens arbetstider. Vi erbjuder även arbetsbussar med trådlöst nätverk på sträckorna Gävle-Forsmark och Uppsala-Forsmark, som ger dig möjligheten att använda restiden som arbetstid om/när arbete tillåter. Du har också möjlighet att använda våra distansarbetsplatser i Gävle och Uppsala alternativt arbeta hemifrån om/när arbetet tillåter.

Läs gärna mer om Forsmark på vår hemsida https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/forsmark

Övrig information
Vid frågor om tjänsten hör av dig till: Rekryterande chef Daniel Ottosson tfn 076-801 89 35.
Vid frågor om rekryteringsprocessen hör av dig till: Rekryterare Natasha Velevska tfn 073- 801 45 80. (Semester v 28-31).

Våra fackliga representanter är: Akademikerna – Irene Odin, Ledarna – Sofie Edin, SEKO – Conny Nordström, Unionen – Jeanette Manfredsson. Samtliga nås på telefon 0173-81 000.

Placeringsort: Forsmark
 
Välkommen med din ansökan senast den 15 augusti 2021.
Vi ser fram emot just din ansökan så tveka inte – sök redan i dag!

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Location: Östhammar
 
#LI-CB1

Dela detta jobb

Business Controller - Forsmarks Kraftgrupp

Vattenfall AB