ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logga

Business Controller

Företag Foodmark AB
Ort
Utgår

2022-12-30

Ansök nu

Business Controller

Foodmark AB är en av Sveriges ledande livsmedelsproducenter med huvudkontor i Sundbyberg och egen tillverkning i Sverige.

Foodmark ingår i livsmedelskoncernen Agra AS som är ett expansivt norskt familjeföretag. Agra har funnits i över 130 år och har verksamheter i Norge, Danmark och Sverige. Koncernen omsätter drygt 4 miljarder SEK, varav Foodmark står för ca 820 miljoner. Med ca 250 anställda i Sverige verkar vi inom Foodmark med syftet att sprida vår passion för mat och människor för att göra Sverige lite godare. Inom Foodmark återfinns välkända varumärken som Rydbergs, Lohmanders, Fjällbrynt samt Jensens såser. 

 

ViärendelavFoodmark.png

 

Vi söker en verksamhetsorienterad, initiativrik och pålitlig person som vill bidra aktivt till ekonomifunktionen i ett stabilt bolag i stark utveckling. Du får en central roll med stora möjligheter att påverka i en spännande organisation där verksamheten spänner över hela värdekedjan- från produktion till marknadsföring och försäljning.

Tjänsten har en stor kontaktyta i organisationen och personen kommer att jobba tät med de olika avdelningarna och ledningen. Ekonomiavdelningen arbetar insikts- och fakta drivet och SAP, Datawarehouse/Business intelligence-system är centrala i vårt arbete för att skapa analyser och belutsunderlag som bidrar till processer, lönsamhet och kontroll.

Ekonomiavdelningen har ansvar för traditionella processer som bokslut, budget och prognoser, men stöttar även organisationen i andra frågor och processer. Vi bidrar både på tillväxtsidan genom Business-cases, innovationsprocessen och pris- och kundförhandlingar, men verkar även för en kostnadseffektiv drift i hela värdekedjan inlusive produktion och logistik.

Hos oss får du jobba med många spännande utmaningar och blir del av ett litet professionnellt team. Vi jobbar tätt ihop med ekonomiavdelningarna i våra systerbolag i Norge och Danmark , samt med Shared Service center (redovisningsavdelningen), IT och inköpsavdelningen som är placerade i Norge. Utöver kompetensutveckling i jobbet kommer du även att få möjlighet att ta del av vårt ledarutvecklingsprogram Agra Academy.

Tjänsten utgår från Foodmarks huvudkontor i Sundbyberg och rapporterar till Ekonomidirektören som sitter i Foodmarks ledningsgrupp.

Övergripande ansvar och primära arbetsuppgifter:

 • Analyser och beslutsunderlag som bidrar till tillväxt, lönsamhet, ekonomisk styrning och kontroll

 • Genomförande, förbättring och kvalitetssäkring av ekonomistyrningsprocesser som budget och prognosarbete, prisändringsprocesser, månads- och årsbokslut- samt rapportering

 • Ansvar och vidareutveckling av modeller för kontroll av grunddata, priser, rabatter och kalkyler

 • Ägarskap av våra verksamhetskritiska IT-verktyg, både ERP-, Business Intelligence-, Budget och excelverktyg som ger underlag för insikts- och faktadriven utveckling av företaget

 • Ansvar och stöttning i Business-cases. Ägare av vår Business-case modell

 • Bidrag och rådgivning in i lokala ledningsgrupper och centrala ekonomiska processer

Bakgrund och tidigare erfarenhet:

 • 2-5 års relevant erfarenhet

 • Eftergymnasial utbildning, civilekonom eller liknande

 • Avancerad användare av Excel och god IT-forståelse

 • Erfarenhet av BI-verktyg och SAP är en fördel

Personliga egenskaper:

 • Hög arbetskapacitet, noggrann, strukturerad med en stark vilja att prestera

 • Analytisk med god ekonomisk förståelse

 • Goda kommunikationsegenskaper och bra presentationsförmåga, både skriftlig och muntlig

 • Både ha förmågan att jobba med detaljer och att se den övergripande bilden

 • Förmåga att omvandla analytiska insikter till kommersiella utvecklingsmöjligheter

 • Är stabil ”när det brinner” och skapar trygghet, tillit och motivation i alla relationer

 • Drivande, positiv och en konstruktivt utmanande kraft i en roll med många kontaktytor

 • Förmågan att sätta konkreta mål och arbetar effektivt med att nå uppsatta mål

 • Förmåga att jobba fokuserat och självständigt med komplexa uppgifter, men också att bidra i ämnesöverskridande problemställningar tillsammans med andra

På Foodmark värdesätter vi din personliga utveckling högt. Vår ambition är att utveckla våra talanger och vi tror att vår positiva atmosfär kommer att ta fram det bästa i dig. Du kommer också till ett välkänt företag med marknadsledande varumärken och med många möjligheter.

Kollektivavtal med Unionen tillämpas. Anställningen är en tillsvidareanställning med start enligt överenskommelse.

Sista ansökningsdag är den 30/4 men intervjuer och urval sker löpande. Vid frågor om tjänsten, kontakta Ekonomidirektör Hans van Doorn, på hans.van.doorn@foodmark.se alternativt 0708-502059

Vi ser fram emot din ansökan och du söker via https://www.foodmark.se/karriar/lediga-tjanster/ !

Dela detta jobb

logga
Business Controller

Foodmark AB