ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Business controller

Gör energiskiftet möjligt

Omexom är VINCI Energies varumärke för tjänster genom hela värdekedjan inom energidistribution. 200 av VINCI Energies företag använder i dag Omexom som varumärke. Merparten av dessa bolag finns i Europa, men även i Nya Zeeland, Mocambique och i Brasilien. Omexom finns representerat i 37 länder och växer stadigt. Total omsättning för Omexom är ca 4 miljarder EUR. Den 21 januari 2019 blev Infratek i Sverige, Norge och Finland samt Eitech Engineering Omexom. www.omexom.se

Vi söker en business controller som är intresserad av en verksamhetsnära roll. Tjänsten innebär ansvar för den ekonomiska uppföljningen för vårt affärsområde Stockholm. Du stöttar affärsområdeschefen, affärsenhetschefer, gruppchefer samt produktionsledare och projektledare. I rollen som business controller arbetar du strategiskt och proaktivt såväl som operativt med rapportering och bokslutsarbete. Du ingår i affärsenhetens ledningsgrupp och rapporterar till affärsområdeschefen. Tjänsten är placerad i Stockholm i Västberga.

Arbetsbeskrivning
Du ansvarar för den ekonomiska rapporteringen inkl. budget och prognos för affärsområdet och är där ett mycket viktigt bollplank för dess ledning. Du koordinerar och analyserar resultat och nyckeltal, tillser efterlevnad av företagsgemensamma policys och processer samt fungerar stödjande i avtalsrelaterade frågor. Business controllerns huvudsakliga uppgift är att stärka verksamhetens förståelse för ekonomi, skapa ökad ekonomisk kontroll och riktigt bra beslutsunderlag.

Vem söker vi?
Vi söker dig som trivs med att ha ett brett kontaktnät ute i verksamheten och som drivs av att påverka och göra skillnad. Du är pedagogisk och kommunikativ och stimuleras av att ditt arbete leder till en bättre ekonomisk förståelse och ökad kontroll. Då rollen innebär både strategiskt och operativt arbete är det viktigt att du har förmåga att dyka ned i detaljer utan att för den skull tappa helhetsperspektivet. Du trivs med att ifrågasätta och utmana befintliga arbetssätt men är samtidigt en doer som inte tvekar att själv kavla upp ärmarna för att få saker gjorda. Då rollen innebär mycket kontakter på olika nivåer är samarbetsförmåga liksom viljan att skapa goda relationer avgörande för hur du kommer att lyckas.

Du har relevant universitet-/högskoleutbildning och ca fem års arbetslivserfarenhet som Business Controller. Vi ser gärna att du har erfarenhet från projekt- och avtalsbaserad verksamhet. Du uttrycker dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska.

Vårt erbjudande
Som business controller blir du en nyckelperson i vår organisation och du kommer att arbeta tätt ihop med chefer samt produktionsledare och projektledare inom ditt affärsområde samt självklart även med kollegorna på ekonomiavdelningen. På Omexom är en kollega alltid nära och vi har roligt tillsammans. Medarbetarna har förtroende för den egna och kollegornas kompetens. Det är en förutsättning för den frihet och det ansvar som medarbetarna har och förväntas ta. Det skapar bra team och glädje i arbetet. Ingen dag är den andra lik och variationen i arbetet gör att våra medarbetare behöver och får utveckling för att möta framtiden.

  • Vi erbjuder marknadsmässiga löner, konkurrenskraftiga förmåner och kollektivavtal.

  • Vi tror på en balans mellan arbete och fritid. Därför erbjuder vi flexibla arbetstider och en fast bas att utgå ifrån.

  • Hos oss har du kollegor och ledare som stöttar dig i din utveckling. Vi kompetensutveckling och mycket goda möjligheter att gå vidare till andra roller inom Omexom och Vinci-koncernen inom och utanför Sverige.

  • Vi har en stark och kunnig ägare som satsar på oss och vår verksamhet. Det ger oss möjligheter att utveckla verksamheten.

Hur ansöker du?

Vi välkomnar din ansökan senast den 5 december. Vi går löpande igenom samtliga ansökningar. De som bäst matchar rollen telefonintervjuar vi löpande, därefter följer tester och sist intervju hos oss. Vi tar referenser på slutkandidater. Uppfyller du kravprofilen och vill veta mer om tjänsten? Då kontaktar du affärsområdeschef Klas Albinsson på klas.albinsson@omexom.com eller CFO Annika Olander på annika.olander@omexom.com

Dela detta jobb

Business controller

Omexom