ekonomijobb.se

Business controller

Ort
Kategorier
Utgår

2019-11-28

Ansök nu

Business controller

Trivs du i en kommunikativ controllerroll där du får arbeta med såväl analys, kalkyl som rapportering? Har du erfarenhet av ekonomisk uppföljning, redovisning och IT? I så fall har du nu chansen att bli del av ett kompetent och lättsamt controllergäng med höga ambitioner!

Om jobbet
I rollen som business controller vår IT-enhet kommer du att ingå i en grupp om för närvarande 6 seniora kollegor. Du kommer huvudsakligen att arbeta med ekonomistyrningsfrågor och stötta våra resultatansvariga chefer och kollegor i arbetet med resultatuppföljning, prognos och kalkyl. Arbetet ställer krav på så väl flexibilitet som struktur inom ramen för gällande ekonomistyrningsprinciper.

I vår grupp arbetar vi självständigt men i nära samarbete med så väl varandra, som med kollegor utanför den egna gruppen – främst inom förvaltningsorganisationen, Infrastructure & Operations samt IT-enhetens ledningsgrupp.

Dina arbetsuppgifter består av:

  • Resultat och kostnadsanalys av IT-enhetens olika tjänster och personalgrupper
  • Månatligt bokslutsarbete
  • Prognosarbete
  • Kalkylarbete/prissättning. Främst kopplat till budgetprocessen nu under hösten där du stöttar resultatansvariga, samordnar, konsekvensanalyserar, kommunicerar fastställda priser

Vem är du?
Vi söker dig som har akademisk utbildning med ekonomisk och/eller IT inriktning. Du har tidigare arbetat med redovisning, verksamhetsstyrning och uppföljning (gärna på IT driftskostnadssidan) och är van att hantera stora datamängder. Förutom det egna intellektet är Excel är ditt främsta arbetsverktyg. Är du bekant med Apptio, PowerBI eller Copernicus är det ett plus. Internhandel är omfattande i vår organisation och således något du bör vara förtrogen och trygg med sedan tidigare.

Som person är du nyfiken och analytisk. Ditt arbetssätt präglas noggrannhet och förmåga att driva frågor framåt även när situationen är utmanande. Du motiveras av att hitta nya arbetssätt parallellt med det löpande arbete som återkommer varje månad. Eftersom vi har ett nära samarbete med nyckelpersoner och beslutsfattare inom så väl IT-enheten som Ekonomi & Finans och andra affärsenheter behöver du ha god kommunikativ förmåga och tycka det är roligt att samarbeta med andra. Du kommunicerar gärna komplexa ekonomiska samband och hanterar detta både på det svenska och engelska språket.

Om oss
Vi har länsförsäkringsbolagens uppdrag att bedriva gemensamma affärer inom bank och försäkring, utvecklingsarbete och ge service inom områden som skapar effektivitet och skalfördelar. Vi är en ansvarsfull och attraktiv arbetsgivare som främjar hälsa och bidrar till ett hållbart arbetsliv. Vi vill med en god företagskultur och tydliga värderingar bidra till att attrahera och behålla de bästa medarbetarna. Vi är en lärande organisation med stark tilltro till självledarskap. Tycker du om att leda dig själv och utveckla din fulla potential kommer du att trivas hos oss. Vi arbetar aktivt med mångfald och inkludering. 

https://lanet.lfnet.se/lfab/hitta-kollega/it-enheten/

Mer information och ansökan
Låter detta intressant? Då vill vi veta mer om dig! Vi arbetar med löpande intervjuer och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, så tveka inte att söka redan idag.

Dela detta jobb

Business controller

Länsförsäkringar AB