ekonomijobb.se

Budget & Planning-konsult inom Planacy till Climber

Företag Academic Work
Ort
Utgår

2021-05-17

Ansök nu

Budget & Planning-konsult inom Planacy till Climber

2020 har minst sagt varit ett märkligt år för oss alla. Vi är nog samtliga överens om att vi vill lägga året bakom oss och blicka framåt. Och det är precis vad Climber gör just nu - ställ inte in, ställ om! Det är mindsetet när bland annat den årliga kickoffen, lunchbowlingen, AW’n och fredagsfrukostarna har fått bytas ut mot online vinprovning, walk n' talk, webbinarium, online pictionary-tävling med mera. Även om remote-arbetet kommer att fortsätta ett tag till så fortsätter Climber att växa! De söker nu en Budget & Planning-konsult som vill vara med och bygga upp ett nytt affärsområde inom just budget och planering. Intressant?

Om tjänsten
”Vår kultur går mycket ut på samarbete och att dela med sig av sin kunskap. Alla här är otroligt duktiga på det de gör, nivån är hög, men man måste också vara ödmjuk. Det är ingen idé att komma in och säga att du är superbäst, om du inte vill spela i ett lag. Lagkänsla är alltså en uppskattad egenskap hos oss. Sedan ska man tycka om BI och gilla att utvecklas. Att hela tiden vilja leverera och utmana sig inom olika branscher och tycka om att dagligen stöta på nya utmaningar.” Eva Chrona, VD på Climber

Climber är idag Europas ledande Qlik-partner med ca 90 medarbetare fördelade på sex kontor i Stockholm, Malmö, London, Köpenhamn, Helsingfors och Enschede. Kontoret i Stockholm ligger centralt i ett av höghusen på 13:e våningen vid Hötorget i Stockholm, här jobbar ett fyrtiotal kollegor med blandade roller.

Climber är en fartfylld och flexibel arbetsplats med högt i tak där du enkelt kombinerar liv och arbetsliv. Kollegorna består av ett aktivt gäng som trivs med varandra och gärna gör saker tillsammans. Hos Climber varvas fredagsfrukostar, AWs, löpteknikträning och lunchbowling med månadsmöten och kvartalsvisa utbildningsdagar. En av årets höjdpunkter är Company Meeting, där alla kollegor samlas för en gemensam kickoff någonstans i Europa. Utöver detta erbjuds du såklart ett konkurrenskraftigt anställningspaket i ett finansiellt stabilt bolag.

Arbetsuppgifter
Climber har lång erfarenhet av budget och planering med hjälp av andra verktyg, men har nyligen ingått ett partnerskap med Planacy, och behöver därför förstärka inom detta område för fortsatt ökad tillväxt. Planacy är en av de modernaste Budget & Planning-plattformarna som finns på marknaden. Som Planacy-konsult kommer du att hjälpa Climbers kunder att få en bättre framåtblick byggd på effektiva, agila och kollaborativa planeringsprocesser.

Dina arbetsuppgifter kommer bland annat att innehålla:

 • Workshops

 • Processkartläggning

 • Konfigurering av Planacy

 • Utbildning

 • Rapporthantering

Du kommer att ha en flexibel vardag som innebär arbete både ute hos kund, på kontoret och remote. Det kan även komma att ingå resor till kontoret i Malmö.

Tjänsten passar dig som har en gedigen bakgrund inom ekonomi och en bred förståelse för hela processen med en tyngd inom budget och prognos. Rollen kräver att du är väldigt teknisk och har kunskap samt förståelse för den tekniska arkitekturen av verktyget och inte bara fronten. I rollen ingår presale- och kundansvar vilket ställer höga krav på din konsultmässighet och kommunikation. Du har ett logiskt och analytiskt sinne och kan snabbt sätta dig in i och förstå hela processer och är övertygande nog att få kunden att kunna tänka om. Som person drivs du av möjligheten att vara med och effektivisera kundernas planering och verksamhetsuppföljning. Du trivs med att arbeta självständigt men värdesätter samtidigt lagarbete och är mån om att bidra till ett gott arbetsklimat.

Vi söker dig som

 • Har minst 3–5 års erfarenhet från ekonomiposition i en linjeorganisation eller som verksamhetskonsult

 • Har tidigare erfarenhet av planning-system eller arbete med budgetverktyg och prognosprocesser, antingen som konsult eller beställare alternativt från en roll med budgetansvar på ett större bolag

 • Har minst 2 års erfarenhet av utvecklingsarbete och goda kunskaper i SQL

 • Har koll på Qlik Sense

 • Uttrycker dig väl på svenska och engelska, både i tal och skrift

Det allra bästa är såklart om du redan idag jobbar som Planacy- alternativt Bizview-utvecklare eller som systemägare/beställare av systemet.

Rekryteringsprocessen kommer att innehålla färdighetstester.

Övrig information

 • Start: Enligt överenskommelse

 • Omfattning: Heltid

 • Placering: 13e våningen i 1a Hötorgsskrapan i centrala Stockholm

 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Climbers önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Information om företaget

Dela detta jobb

Budget & Planning-konsult inom Planacy till Climber

Academic Work