ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Senior Bolagsekonom med controllerinslag till Stendörren

Företag Prodiem
Ort
Utgår

2022-06-12

Ansök nu

Senior Bolagsekonom med controllerinslag till Stendörren

Kundlogotyp

Stendörren Fastigheter AB är ett expansivt fastighetsbolag noterat på Nasdaq Stockholm Mid Cap. Vår affärsidé är att skapa långsiktig lönsam substanstillväxt genom att förvalta, utveckla och förvärva fastigheter och byggrätter inom logistik och lätt industri i tillväxtregioner. Därutöver förädlar vi verksamhets- och industrifastigheter genom att tillskapa bostadsbyggrätter för vidare utveckling och förvaltning i attraktiva lägen, främst i Storstockholm och Mälardalsregionen. Läs mer på www.stendorren.se

Vill du arbeta i en dynamisk noterad miljö i ett bolag som befinner sig i stark tillväxt? Lockas du av fastighetsbranschen och vill du arbeta i en senior roll där du kommer att arbeta med kvalificerade redovisningsfrågor och agera bollplank till redovisningsgruppen? Läs då vidare!

Vad Stendörren kan erbjuda dig

För dig som söker en arbetsplats som präglas av engagemang, öppenhet och resultatfokus är Stendörren helt rätt bolag! Våra medarbetare är det viktigaste vi har. Vi lägger stor vikt vid kompetensutveckling och arbetar ständigt för att alla medarbetare ska må bra och utvecklas både yrkesmässigt och som individer. Stämningen är god och lättsam, och det är alltid nära till skratt. Välkommen till oss!

Dina ansvarsområden

Som Senior Bolagsekonom får du ett helhetsansvar för redovisningen av ett antal fastighetsägande bolag i koncernen. Du arbetar även med bokslutsplanering och resultatuppföljning tillsammans med fastighetsförvaltningen. I rollen kommer du att vara Redovisningschefens högra hand och agera Teamleader för redovisningsgruppen. Teamet består av fem Bolagsekonomer och en Leverantörsreskontraansvarig som du kommer att leda, utveckla och agera bollplank mot. Tillsammans med Redovisningschefen skapar du struktur, följer upp planer och deadlines för gruppen. Placering är på Stendörrens huvudkontor på Östermalm, men möjligheten finns att fortsättningsvis jobba delvis hemifrån.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som Bolagsekonom kommer du att arbeta med följande arbetsuppgifter:

  • Period- och årsbokslut samt årsredovisningar

  • Inkomst- och skattedeklarationer

  • Teamleader för redovisningsgruppen

  • Resultatuppföljning med Förvaltningschefer och Redovisningschef

  • Delaktig i fastighetstransaktioner och förvärv

  • Löpande redovisning, avstämningar och periodiseringar

  • Hantering av betalflöden via bolagens olika banker

  • Kontakt med bolagens revisorer

  • Utveckling av processer rutiner, och system

Din profil

Vi söker dig som har en relevant utbildning inom ekonomi och minst 5 års erfarenhet av kvalificerad redovisning. Troligtvis arbetar du idag som Bolagsekonom eller Redovisningskonsult. Vi ser att du har tidigare erfarenhet av fastighetsbolag och ett intresse förfastighetsbranschen. Du är en van systemanvändare och har goda kunskaper i Excel. Du ser systemstöd som det självklara verktyget för att effektivisera och förbättra ditt arbete.

Vem är du?

För att lyckas i rollen är du en målorienterad person som är noggrann och strukturerad i ditt arbetssätt. Att ta ansvar är något som du är van vid och du ser dig själv som en typisk ”doer”. Samtidigt är du en lagspelare som stöttar och trivs i samarbetet med dina kollegor. I rollen kommer du ha flertalet kontakter, både internt och externt, vilket förutsätter en god nätverkande förmåga och trygghet i att uttrycka dina åsikter. Vidare välkomnas du att komma med förbättringsförslag för att effektivisera processer och rutiner.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Stendörren med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Vid frågor kontaktar du Filippa Gernandt på Prodiem, tfn 073-384 23 94, eller Sofia Gleistedt, tfn 073-344 22 86.

Välkommen med din ansökan!

Dela detta jobb

Senior Bolagsekonom med controllerinslag till Stendörren

Prodiem