ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logga

Bolagscontroller till Setra Group i Solna!

Företag Jurek
Ort
Kategorier
Utgår

2021-12-18

Ansök nu

Bolagscontroller till Setra Group i Solna!

Trivs du i affärsnära roller med många kontaktytor? Har du dessutom erfarenhet från redovisningsarbete på koncernnivå? Då kan det här vara rätt tjänst för dig! Till Setra Group, med placering på huvudkontoret i Solna, söker vi nu en självständig och processorienterad Bolagscontroller.

Setra är ett av Sveriges största träindustriföretag och har cirka 800 anställda och omsätter drygt 4 miljarder kronor. I vår koncern ingår sju produktionsenheter, ett träindustricenter för förädling i Långshyttan, en förädlingsenhet i Storbritannien, huvudkontor och försäljningskontor i Sverige, samt sju olika försäljningskontor utomlands. Läs gärna mer på www.setragroup.com

Arbetsbeskrivning:

I rollen som Bolagscontroller kommer du ingå i ett engagerat ekonomiteam om 15 personer och rapporterar direkt till CFO. Du kommer ha många kontaktytor och ett nära samarbete med övriga controllers, redovisningsavdelningen samt Setras säljkontor runt om i världen.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer bland annat innefatta:

  • Koncernbokslutsarbete och koncernredovisning

  • Arbete med IFRS-frågeställningar

  • Koordination av framtagande av årsredovisning

  • Delaktig i arbetet med budget och prognos

  • Ansvar för transfer pricing

  • Delaktig i cash management och finansieringsfrågor

  • Koordination av bolagsformalia

  • Benchmark och konkurrentanalyser

  • Regelbunden samt ad-hoc analys och uppföljning

Vem är du?

Vi söker dig med civilekonomexamen eller motsvarade och minst 5 års kvalificerad erfarenhet från redovisning och/eller controlling, gärna från ett större företag. Du upprättar självständigt årsredovisning och har tidigare erfarenhet av koncernbokslutsarbete enligt IFRS.

För att vara framgångsrik i rollen ser vi att du har ett intresse för helheten och resultatutvecklingen ur ett bolagsperspektiv samtidigt som du har förmågan att gå ner på detaljnivå och vara noggrann i din redovisning enligt gällande regelverk. Du gillar att analysera data och dra slutsatser av komplex information och ge förslag till lösningar. Du skriver och talar obehindrat svenska och engelska.
Som person är du positiv, kommunikativ och har god förmåga att skapa förtroende med människor i din omgivning. Du gillar att arbeta med olika team och kollegor samt är van att knyta nya kontakter.

Du erbjuds:

Du blir en del av en trygg och vänlig organisation med en platt företagsstruktur där vi är stolta över verksamhetens hållbara och klimatvänliga produkter. Tjänsten är en spännande roll där du får god insyn i verksamheten och möjlighet att bidra i ett bolag med positiv tillväxt.Detta är en tillsvidareanställning på heltid med start så snart som möjligt. Tjänsten är placerad på huvudkontorets fräscha lokaler i Solna. I denna rekrytering samarbetar vi med Jurek Rekrytering & Bemanning, varför du vid frågor är varmt välkommen att kontakta ansvarig Rekryteringskonsult, Sophie Hersvall på sophie.hersvall@jurek.se.

Vi kallar till intervjuer fortlöpande, och tar därför gärna emot din ansökan så snart som möjligt.
Välkommen med din ansökan via www.jurek.se. Vi tar inte emot ansökningar via e-post.

Sökord: Bolagscontroller, Koncernredovisningsekonom, Koncerncontroller, Controller, Konsolidering, IFRS, Koncernredovisningsansvarig, Koncernredovisning, Group Financial Controller, Group Accountant, Group Financial Accountant

Dela detta jobb

logga
Bolagscontroller till Setra Group i Solna!

Jurek