ekonomijobb.se

Bid Manager till Academic Work

Företag Academic Work
Ort
Kategorier
Utgår

2021-10-24

Ansök nu

Bid Manager till Academic Work

I rollen som Bid Manager hos oss på Academic Work kommer du bidra till att vi fortsatt vinner lönsamma ramavtal och därmed säkrar vår fortsatta tillväxt. I denna specialistfunktion arbetar du operativt, proaktivt och utvecklande av våra anbud och anbudsprocesser och får ett stort kontaktnät i hela organisationen. Du ansvarar och projektleder hela anbudsprocessen från start till mål på ett företag med mycket hjärta, energi och där man tillsammans når fantastiska resultat. Har du erfarenhet av upphandling/anbudsanläggning i någon form så fortsätt läsa, vi behöver dig för att möjliggöra vår expansion och nya affärsmöjligheter!

Om tjänsten

"Som en del av Contract-avdelningen på Academic Work får vi möjlighet att arbeta nära alla våra kollegor i Sverige, från Malmö i söder till Luleå i norr. Vi är ständigt i fokus eftersom vi alltid spelar en central roll i de stora affärerna med de mest intressanta kundföretagen. Det roligaste med rollen som Bid Manager är att inget projekt är det andra likt och man måste hela tiden utmana sig själv och sina kollegor för att se till att vårt anbud är det absolut vassaste. Vad som motiverar mig i mitt jobb är det otroliga driv och den energi som finns bland alla medarbetare på Academic Work. Jag slutar aldrig förvånas av vad vi kan åstadkomma tillsammans och hur kul vi har på vägen."

Så här beskriver din kollega Elias rollen som Bid Manager och varför han trivs så bra i den. Då en av våra nuvarande Bid Managers går vidare i karriären söker vi därför en ny kollega till Elias!

Som Bid Manager rapporterar du till din chef Helena, Head of Contract Management och ingår i ett team som är direkt underställt vår svenska företagsledning. I teamet är ni totalt fem personer som förutom Helena består av två Bid Manager och två Contract Manager samt assistenter som arbetar deltid vid sidan av deras studier. Du arbetar i projektform med upphandlingar inom de flesta branscher inom både privat och offentlig sektor. Du ansvarar för att bilda en projektgrupp för respektive upphandling med organisationens mest lämpliga medarbetare för att säkerställa kvalitet i alla led. I det innebär till exempel att skapa och förhandla lösningar med centrala inköpsfunktioner hos befintliga och potentiella kunder.

På Academic Work uppmuntrar vi och belönar ambition. Vi tror och hoppas verkligen att du kommer trivas hos oss och lägger därför mycket fokus på att skapa en miljö och kultur som får våra medarbetare att må bra och växa både som människor och i sin roll.

Arbetsuppgifter

 • Projektleda och aktivt arbeta med anbudsläggning som svar på upphandlingar främst från offentliga kunder, men också privata
 • Ta fram affärs- och lönsamhetskalkyler
 • Utveckla vår anbudsprocess
 • Förse organisationen med uppdaterade stöddokument kopplade till vår anbudsprocess
 • Stötta och utbilda medarbetare i hur man bemöter anbudsförfrågningar från kund, vilket till exempel kan innebära att utbilda våra Account Managers i storkundsarbete, anbudsläggning och upphandling

Vi söker dig som

 • Har universitets/högskoleutbildning inom ekonomi, juridik, inköp alternativt annan relevant utbildning
 • Har några års relevant arbetslivserfarenhet av upphandling/anbudsanläggning
 • God kunskap om offentlig upphandling
 • Har lätt för att uttrycka dig i skrift, i både svenska och engelska. Tonen och språket anpassar du såklart efter målgruppen
 • Är van att arbeta i Office-paketet med huvudfokus på Excel och omfattande affärs- och lönsamhetskalkyler

Vidare så är det meriterande om du har kunskap inom LOU och har körkort.

För att lyckas i rollen som Bid Manager är det viktigt att du har ett stort intresse för affären och har förmågan att vara noggrann då rollen kräver ett gott ordningssinne. Vi ser att du har en balans mellan noggrannhet och effektivitet och alltid strävar efter att leverera hög kvalitet. Då rollen innefattar mycket kontakt med både kunder och medarbetare ser vi att du har en god samarbetsförmåga med fokus på att leverera kunskap och service i dina samarbeten, såväl internt som externt.

För att kunna skapa förtroende hos våra kunder ser vi att du är förtroendeingivande, att du är trygg i dig själv, kan stå upp för din åsikt och våga utmana för att se möjligheter utifrån förutsättningarna. Vi ser även att du är en strateg, där du kan se och förklara de långsiktiga konsekvenserna av fattade beslut. Hos oss är tempot ofta högt så vi söker dig som trivs i, och kan utvecklas, i en sådan miljö.

Framför allt är det viktigt att du har en stark vilja att utvecklas och ha roligt tillsammans med oss!

Välkommen till oss! We reward Ambition.

ÖVRIG INFORMATION

 • Start: Omgående, med hänsyn till uppsägningstid
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Kontoret ligger på St. Eriksgatan. Vår flexibilitetspolicy gör att arbetet kommer att gå att kombinera med arbete på distans. Vissa resor till våra kontor runt om i landet ingår i tjänsten och uppskattas vara ett par gånger per år.

Sök tjänsten genom att klicka på Ansök via annan site nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen. Observera att denna ansökan sker via en extern site vilket gör att den inte kommer att synas under ”mina sidor” på din profil.

Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på johanna.olsson@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. Du kan även connecta med Johanna på LinkedIn

För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!

Information om företaget

Academic Work är ett bemannings- och rekryteringsföretag som sedan starten 1998 har hjälpt över 130 000 young professionals världen över till jobb. Vi strävar efter att bygga en arbetsplats i absolut världsklass, målet är att ingen medarbetare på Academic Work ska vilja jobba någon annanstans. Vår kultur präglas av våra tre värderingar: Share Energy, Beat Yesterday och Show Heart och vi tror därför på att ha roligt på jobbet, sprida vår energi, nå imponerande resultat och sträva efter att utvecklas.

För tredje året i rad vann vi 2020 kategorin bästa service- och tjänsteföretag i Brilliants tävling Powered by People. Academic Work har med andra ord högst medarbetarengagemang av alla företag i branschen!

Läs mer om vår kultur och de karriärvägar och möjligheter som finns hos oss. Vill du hänga med bakom kulisserna? Följ oss på Instagram.

 

Dela detta jobb

Bid Manager till Academic Work

Academic Work