ekonomijobb.se

Betalningshandläggare till Backoffice på Kommuninvest

Ort
Utgår

2021-06-25

Ansök nu

Betalningshandläggare till Backoffice på Kommuninvest

Ekonomiledning, Redovisning & backoffice
Vi på Kommuninvest är måna om att våra anställda har möjligheten och förutsättningarna att utvecklas och kombinera sitt arbete med fritid och familjeliv. Vi satsar kontinuerligt på att digitalisera, automatisera och utveckla vår verksamhet och därmed även vårt humankapital. Våra medarbetare är kompetenta och utvecklingsinriktade, vi uppmuntrar därför till intern rörlighet för att ge medarbetarna möjlighet att utvecklas.

Vårt team på Back Office behöver förstärkning och vi söker därför ännu en Betalningshandläggare till teamet. Kanske är det dig vi behöver?

Uppdraget är ett vikariat med tillträde 2021-08-01 till och med 2022-08-31. Då vi satsar på utveckling och intern rörlighet finns det alltid möjligheter till förlängning och intern rörlighet för rätt person.

Beskrivning
På Backoffice ansvarar du för hantering, avveckling och kontroll av bolagets samtliga transaktioner där flera finansiella instrumenttyper innefattas. Då Kommuninvest är medlemmar i Riksbankens system RIX hanteras det svenska betalningsflöden via SWIFT och RIX. Som betalningshandläggare kommer du att arbeta mot kund med att hantera utskick av fakturor, räntebetalningar, utbetalningar av nya lån, avstämning av betalningsflöden inklusive uppföljningar och påminnelseutskick.

Du arbetar självständigt, men nära din grupp och arbetsuppgifterna roterar och interaktion sker både inom gruppen samt med övriga avdelningar i bolaget. Även om uppgifterna är av återkommande karaktär så bjuder de på utmaningar och chans till nya lärdomar.

Du kommer också att arbeta mot Skuldförvaltningen där du kommer att hantera och kontrollera betalningsflöden i 18 olika valutor. Där ingår avstämningar, betalningar, uppföljningar och utredningar. Vidare ingår depåhantering, där både svenska och utländska depåbanker instrueras om värdepappersaffärer inklusive repor samt emissioner på den svenska marknaden.

I arbetsuppgifterna ingår även räntesättning och registerkontroller.

Arbetsuppgifter
Förutom tidigare nämnda arbetsuppgifter ansvarar du och dina kollegor på BackOffice för att:

 • Bemanna och hantera RIX under dess öppettider, 8:00-17:00 varje vardag enligt schema.

 • Ha ansvar, tillsammans med övriga i gruppen, att det vid dagens slut inte blir några kvarstående uppgifter i Adra Task Manager.

 • Hantera Collateral-flöden

 • Kontrollera affärsregistreringar registrerade av Skuldförvaltning

 • Att vid behov deltaga i mindre utvecklingsuppdrag

 • Delta i de nätverk som främjar gruppens arbete och utveckling samt vidarebefordra information till gruppen.

 • Se till att arbetet utförs med kompetens, och effektivitet, vilket innebär ansvar för att där så är möjligt lämna förslag till och utveckla arbetsuppgifternas innehåll och utförande

Kvalifikationer
För att lyckas i rollen tror vi att du har en utbildning inom ekonomi och erfarenhet av liknande arbetsuppgifter från t. ex. en bank eller finansbolag. Som person är du tålmodig, noggrann, strukturerad och trivs med att arbeta med återkommande, löpande, arbetsuppgifter utan att förlora fokus.

Du ska ha goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift samt ha en god kommunikativ förmåga. Du bör lockas av att arbeta mot deadline och förstå vikten av att hålla tidsplanen och presterar väl under press. Vi ser att du är en flexibel person som kan anpassa dig efter förändringar samt har en god förmåga att skifta mellan arbetsuppgifter och hantera krav och motgångar på ett bra sätt.

En god datorvana är en förutsättning och erfarenhet av SWIFT, Adra samt Excel är meriterande.
Om du dessutom har erfarenhet från betalningssystem och/eller har arbetat med Collateral är det ett plus.

Lika viktigt som faktiska kunskaper och färdigheter är att du delar våra värderingar och verkar för att sprida dem både internt och externt. Dessa värderingar visar sig till exempel i din attityd och är avgörande för ett prestigelöst samarbete och för att lyckas med kvalitet i alla moment och bidra till helheten. Du engagerar dig i vårt uppdrag och visar delaktighet. Du är tydlig när du kommunicerar och säkerställer att du förstått information som förmedlas till dig. För dig är det naturligt att dela med dig av din kunskap och hjälpa andra att hitta bättre arbetssätt. Hos oss är samarbete, initiativförmåga och prestigelöst ansvarstagande de tre grundfundamenten för en framgångsrik organisation.

Du får:
Vi vill att våra medarbetare ska kunna kombinera sitt arbete med fritid och familjeliv. Det är viktigt att du kan påverka din arbetstid och att det finns en flexibilitet att få livet att gå ihop. Vi tillämpar kontinuerligt insatser för att att möjliggöra en hållbar vardag för våra medarbetare.

Vi tycker att det är viktigt att alla våra medarbetare förstår hur den egna insatsen bidrar till den övergripande strategin, att vara världens bästa organisation för kommunal finansförvaltning och avsätter mycket tid varje år till planering och genomförande av utbildningsinsatser och kompetensutveckling för alla medarbetare. Samtidigt får du vara med och bidra till samhällsnytta.

Som anställd på Kommuninvest får du ta del av många förmåner som:

 • Förtroendearbetstid

 • Tilltaget friskvårdsbidrag

 • Företagshälsovård

 • Generös inställning till annan relevant kompetensutveckling.

 • Löneväxling till pension

 • 6 timmars arbetsdag dag före röd dag, midsommar-, jul- och nyårsafton.

 • 6 besök hos kiropraktor / år

 • Individuell pensionsrådgivning.

 • Parkeringsförmån

 • Synundersökningar och terminalglasögon

 • Ingen karensdag vid vinterkräksjukan

 • Förebyggande hälsovård under paraplyet ”Hållbar Vardag”

 • Föräldrapenningtillägg

  Med mera..

Vi använder arbetspsykologisk testning i första urvalet i den här rekryteringen och intervjuar löpande.

Om Kommuninvest:

Vi bidrar till Sveriges utveckling med en lika fantastisk som enkel idé: Fler kommuner får bättre lånevillkor tillsammans än var och en för sig. Sedan 1986 har idén bidragit till att sänka svenska kommuners lånekostnader med miljardbelopp. Vi är drygt 100 personer som tror på det vi gör, har en balansomslutning på ca 525 miljarder, har Sveriges kommuner och regioner som uppdragsgivare och världen som arbetsplats.

Tillsammans uppnår vi vår vision om ett hållbart samhälle. Hållbarhetsarbetet utgår från vårt uppdrag, att finansiera kommunsektorns utveckling och investeringar för ett gott och hållbart samhälle, och från de förväntningar som våra intressenter har på oss. Ambitionen är att integrera hållbarhet i hela vår verksamhet. Att verka för en långsiktigt hållbar samhällsutveckling ingår i Kommuninvests grundidé och vision!

Anställningsform

     Visstidsanställning längre än 6 månader

Anställningens omfattning

     Heltid

Tillträde

     Enligt överenskommelse

Löneform

     Månadslön

Antal lediga befattningar

     1

Sysselsättningsgrad

     100%

Ort

     Örebro

Län

     Örebro län

Land

     Sverige

Referensnummer

     2021/12

Kontakt

 • Sabiha Hasanbegovic, 0730457398

Publicerat

     2021-05-24

Sista ansökningsdag

     2021-06-25

Dela detta jobb

Betalningshandläggare till Backoffice på Kommuninvest

Kommuninvest i Sverige AB