ekonomijobb.se

Avgiftshandläggare

Företag Halmstads kommun
Ort
Kategorier
Utgår

2020-02-16

Ansök nu

Avgiftshandläggare

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Hemvårdsförvaltningen ansvarar för äldre personers behov av vård, omsorg, boende och aktivitet. Förvaltningen är en av kommunens största arbetsplatser med cirka 2 200 anställda. Vi strävar ständigt efter utveckling och förnyelse inom vårt verksamhetsområde. Hemvårdsförvaltningen är en modern arbetsgivare som genom öppet klimat och med växtkraft för förnyelse och förändring möter nya behov och krav från Halmstads kommuns invånare.

Arbetsuppgifter

Nu söker vi en avgiftshandläggare till sommarvikariat till myndighetsenheten. Myndighetsenheten är en avdelning med flera funktioner inom hemvårdsförvaltningen, framför allt myndighetsutövning. Hos oss kommer du att vara en del av ett team som består av andra avgiftshandläggare samt biståndshandläggare. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara att arbeta med avgiftshandläggning för våra kunder där arbete med inkomstuppgifter, boendekostnader med mera, ingår. I arbetet ingår också att utreda och beräkna avgifter samt ta erforderligt beslut om avgift gällande insatser inom äldreomsorgen. Du ska bemöta överklagande av avgiftsbeslut. I arbetet ingår också att dagligen svara på frågor från kunder och deras anhöriga om avgifter och fakturor. Myndighetsenheten arbetar fortlöpande med att utveckla verksamheten och den person vi söker ska vara delaktig och bidra till utveckling och känna engagemang i förändringsarbetet. Enheten är en platt organisation med teamindelning och medledaskap som nyckelord.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskoleutbildning, helst genomgången socionomutbildning eller annan utbildning där socialrätt 30 HP ingår och som arbetsgivaren bedömer som relevant för arbetsuppgifterna. Det är en fördel om du också har någon form av ekonomisk/juridisk/administrativ inriktad utbildning/erfarenhet. Du har kunskap och erfarenhet av att dokumentera på svenska, via mobiltelefon och dator. Som person visar du intresse och förståelse för de kunder du möter och arbetar för en god kommunikation och gott samarbete med de kollegor, anhöriga och andra professioner som arbetar kring kunden. Du har ett självständigt arbetssätt, är strukturerad, med god förmåga att organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Vidare är du flexibel och beslutsam, du anpassar dig till ändrade omständigheter och driver processer på ett målinriktat sätt. Då arbetet innebär kontakter med många samarbetspartners bör du ha en mycket god samarbetsförmåga.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Heltid
Tidsbegränsad till
2020-08-31
Publicerad
2019-12-20
Ansök senast
2020-02-16

Upplysningar

 • Gabriela Arvidsson
  Myndighetschef
  Telefon: 035-18 27 35
 • Anne Gottfriedsson
  Chefsstöd
  Telefon: 035-137907
 • Markus Andersson
  Facklig representant Vision
  E-post: Markus Andersson
 • SSR Emma Palmqvist
  Telefon: 035-137000

Ansökan

Referensnummer
C34149 - 2019

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka i Visma Recruit och inte via e-post eller pappersformat. För att bli aktuell för anställning vill vi att du uppvisar ett utdrag från belastningsregistret. Beställ redan nu registerutdrag 442.3 på polisens hemsida. https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/. Utdraget ska tas med i ett oöppnat kuvert och uppvisas i samband med rekryteringen. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal. Varmt välkommen med din ansökan!

Dela detta jobb

Avgiftshandläggare

Halmstads kommun