ekonomijobb.se

Vill du arbeta med budgetprocess och löpande prognosarbete på en it-avdelning? Brinner du för att jobba med kvalitet inom den offentliga verksamheten? Vi erbjuder dig ett utvecklande och stimulerande arbete där vi tillsammans skapar samhällsnytta.

Om jobbet 
Dina arbetsuppgifter är att hålla ihop it-avdelningens ekonomi. Som avdelningscontroller ansvarar du för it-avdelningens budgetprocess och avdelningens löpande prognosarbete. Du presenterar avdelningens ekonomiska status, controllerenhetens analyser och rekommendationer för it-avdelningens ledningsgrupp. I arbetsuppgifterna ingår att delta i olika forum med Skatteverkets ekonomienhet.

Du ansvarar även för den ekonomiska uppföljningen och rapporteringen avseende några av it-avdelningens enheter och jobbar i de fallen nära enheternas chefer för att säkerställa prognos och budgetarbete. Du ska utifrån tillgängligt underlag och egen kunskap och erfarenhet kunna göra analyser och ta fram rekommendationer.

Du ges stor möjlighet att kombinera självständigt arbete med arbete i team i en stabsmiljö. Du ges också möjlighet att påverka olika finansiella beslut i en större statlig myndighet där du kommer ha en tät dialog med ledningsgruppen. Skatteverket strävar efter att skapa balans mellan arbete och fritid och det finns goda möjligheter till kompetensutveckling.

Du tillhör controllersektionen på controllerenheten på it-avdelningen, med placering i Solna. På vår sektion är vi ca 15 kollegor. Controllerenheten ansvarar för den avdelningsgemensamma uppföljningen och stödet avseende budget, prognoser, verksamhetsplanering samt arbetet kring intern styrning och kontroll.

Om dig 
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

  • vara resultatinriktad, ha eget driv och vara proaktiv i styrningen
  • ha en god analytisk förmåga
  • vara flexibel och prestigelös
  • ha god samarbetsförmåga och vara relationsbyggande
  • vara kommunikativ och ha en god pedagogisk förmåga.

Du ska även ha:

  • flerårig erfarenhet av arbete som finansiell controller inom större organisation
  • erfarenhet att arbeta med ledningsgrupper
  • en avslutad och relevant högskoleutbildning om minst 120p/180hp inom ekonomi
  • goda kunskaper i redovisning och bokföring
  • goda kunskaper i Excel.

Det är önskvärt att du har arbetslivserfarenhet av arbete på en it-avdelning. Det är också önskvärt att du har erfarenhet av större ekonomisystem som t ex Agresso/Unit 4 business.

Bra att veta 
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader. 

På skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vårt uppdrag och inriktning, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

I den här rekryteringen samarbetar Skatteverket med JUREK. För en inledande dialog kring tjänsten är du välkommen att kontakta Maria von Sterneck, telefon 073-70 771 70, maria.vonsterneck@jurek.se.

Välkommen med din ansökan!

Skatteverkets uppdrag är att bidra till att säkra finansieringen av den offentliga sektorn, bidra till ett väl fungerande samhälle och att motverka brottslighet. Vi skapar förtroende genom att vara lyhörda och ge alla ett bra bemötande. Genom att använda digitaliseringens möjligheter vill vi underlätta för privatpersoner och företag i deras vardag. Tillsammans gör vi samhället möjligt.

Anställningsform    Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning    Heltid
Tillträde    Enligt önskemål
Löneform    Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar    1
Sysselsättningsgrad    100%
Ort    Solna
Referensnummer    2019/269

Kontakt    
Henrik Malmberg, 010-572 40 40
Anna Siecke, 010-574 78 21

Facklig företrädare    
Jeanette Forsgren, ST, jeanette.forsgren@skatteverket.se
Malin Westlie, Saco, malin.westlie@skatteverket.se

Sista ansökningsdag    2019-06-05

Avdelningscontroller

Företag Skatteverket
Ort
Utgår

2019-06-05

Ansök nu

Dela detta jobb