ekonomijobb.se

Avdelningschef till Garanti och finansiering

Företag Riksgälden
Ort
Kategorier
Utgår

2019-08-09

Ansök nu

Avdelningschef till Garanti och finansiering

Vill du ha central roll på en av landets viktigaste myndigheter och leda och driva utveckling inom en verksamhet med ett samhällsviktigt uppdrag?

Vi erbjuder dig

Du kommer att leda en avdelning med 22 medarbetare varav du har två direktrapporterande enhetschefer. Enheten Garanti och utlåning jobbar med viktiga uppdrag för staten, som att ge ut lån och garantier för projekt som Öresundsbron och Arlandabana. Enheten Kärnavfallsfinansiering har uppdraget att säkra finansiering av kärnavfall där motparten är kärnkraftsindustrin. Du ansvar för att driva förändrings- och utvecklingsarbete i en verksamhet som ligger i framkant i Sverige och internationellt. Genom samverkan och kommunikation företräder du Riksgälden i olika nätverk kopplat till företag och myndigheter nationellt och internationellt.

Du rapporterar till riksgäldsdirektören och bidrar i den övergripande ledningen och styrningen av Riksgälden då du ingår i myndighetens lednings-grupp som består av riksgäldsdirektören och samtliga avdelningschefer på myndigheten.

Din profil

Du har gedigen erfarenhet av att leda och driva utvecklings- och analysarbete i komplexa verksamheter i en finansiell kontext. Vi söker dig med lång chefserfarenhet, en stabil person som är van vid att leda och fatta beslut även i svåra situationer. Du är en skicklig kommunikatör som behärskar både svenska och engelska i tal och skrift. Denna roll kräver förmåga att effektivt planera och strukturera arbetet för verksamheten med ett lösningsorienterat förhållningsätt och hög integritet.

Du har:

  • erfarenhet av att arbeta på eller i nära samarbete med myndigheter
  • erfarenhet av interaktion med företag och olika intressenter
  • högskoleexamen inom nationalekonomi, företagsekonomi eller liknade som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten
  • erfarenhet av att verka i en internationell miljö kopplat till liknande uppdrag

 

Vi kommer att lägga stor vikt vid lämplighet för tjänsten samt dina personliga egenskaper.

Övrig information

Tjänsten är säkerhetsklassad, vilket kräver svenskt medborgarskap och godkänd säkerhetsprövning. Som anställd vid Riksgälden kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Välkommen med din ansökan via www.riksgalden.se/jobb senast den 9 augusti 2019. Bifoga CV, personligt brev, relevanta examensbevis och betyg. 
Ange referens RG 2019/584.

Arbetspsykologiska tester kan komma att ingå som en del av rekryteringsprocessen.

Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning.

Kontakt

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Jörgen Eklund, 08-613 45 95, stabschef på Riksgälden alternativt rekryteringskonsult Gabriella Hedlund på Chefspoolen, som kan besvara frågor om processen, på 070-995 58 88.

Dela detta jobb

Avdelningschef till Garanti och finansiering

Riksgälden