ekonomijobb.se

Avdelningschef Kundnära tjänster

Ort
Kategorier
Utgår

2019-12-15

Ansök nu

Avdelningschef Kundnära tjänster

Arbetsbeskrivning

Kretslopp och vatten har fattat beslut om att skapa en ny avdelning för Kundnära tjänster. Avdelningens fokus kommer främst ligga på att utveckla kundprocesser så som att arbeta fram en väg in till förvaltningen. Vidare kommer avdelningen arbeta med att upprätta och tillämpa regelverk kring taxor samt följa upp att alla intäkter kommer in. En del i detta arbete är att se över IT-system och arbeta med utvecklingen av dessa. Avdelningen är ny och vi söker därför en Avdelningschef som tillsammans med Förvaltningsdirektören kommer arbeta med att utveckla avdelningen till att öka upplevelsen av tydlighet gällande stöd och service hos våra kunder men även att hantering av taxor är korrekt och riktigt.

Avdelningen Kundnära tjänster kommer inledningsvis bestå av kundservice, anslutningsenhet, mätarverkstad tillsammans med personal från andra avdelningar och enheter där kundnära verksamhet har hanterats. I rollen som avdelningschef kommer du svarar för den strategiska ledningen av området och utveckla kundrelationer såväl som tillse att intäkter kommer förvaltningen till handa. Du kommer ha verksamhetsansvar, budgetansvar samt personalansvar för ca 57 medarbetare varav 3-4 enhetschefer som leder sina enheter och rapporterar till avdelningschefen. Rollen kommer ingå i förvaltningsledningen samt rapportera till Förvaltningsdirektören.

Vi arbetar aktivt med att göra det möjligt för våra medarbetare att ha en bra balans mellan arbete och fritid. För oss är en god och hälsofrämjande arbetsmiljö viktig och erbjuder därför bland annat friskvårdstimma, friskvårdsbidrag och cykelförmån.

Hos oss får du kollegor med hög kompetens som har kul ihop och bryr sig om varandra. Vi har viktiga arbetsuppgifter där vi gör nytta för göteborgarna.

Göteborgs Stad är en stor arbetsgivare. Hos oss får du en trygg anställning och möjlighet till utveckling och karriär. Välkommen!

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleexamen inom exempelvis ekonomi, marknad, teknik, VA och/eller försäljning. Vi ser att du har dokumenterad, flerårig chefserfarenhet av liknande uppdrag.

För rollen krävs att du har erfarenhet av arbete med kundvård och försäljning i tjänsteföretag. Denna erfarenhet får gärna vara från verksamheter inom fastighetsbranschen, VA eller el-försörjning. Vidare har du erfarenhet av kundrelaterade utvecklingsprojekt inom VA/Bygg såväl som erfarenhet av verksamhetsutveckling och processorienterat synsätt. Denna erfarenheten ska omfatta digitalisering och/eller e-tjänster. Har du erfarenhet från liknande uppdrag inom processindustri, energisektor, samhällsbyggnad eller infrastruktur ser vi det som meriterande.

Tjänsten är säkerhetsklassad i klass 2. Detta innebär att tjänsten kräver svenskt medborgarskap samt att du kommer genomgå en säkerhetsprövning.

För att bli framgångsrik i rollen som avdelningschef ser vi att du har ett tydligt, inlyssnande och synligt ledarskap där du bland annat har förmågan att motivera andra och ge råd, stöd och möjligheter till utveckling. Avdelningen är ny och för att kunna driva arbetet har du ett engagemang för avdelningens frågor och tar ansvar för att driva arbetet framåt men är även strategisk genom att tänka långsiktigt och har ett brett perspektiv.. För att utveckla den nya avdelningen är du den som ser möjlighet i förändring, du motiverar och kan hantera kritik mot förändring på ett konstruktivt sätt.

Låter tjänsten intressant? Välkommen med din ansökan!

Övrig information

Har du frågor angående tjänsten, är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Chefspoolen; Staffan Engberg

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum
2019-12-15
Referensnummer
A916700
Anställningsvillkor
Omfattning
Heltid
Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Tillträde
2020-01-01. Eller enligt överenskommelse
Kontaktpersoner
Staffan Engberg
Rekryteringskonsult
Telefon: 0768-154544
E-post: staffan.engberg@chefspoolen.se

Fackliga företrädare
Sandy Westergren
Kommunal
Telefon: 031 - 368 72 60
E-post: sandy.westergren@kretsloppochvatten.goteborg.se

Siw Samuelsson
Vision
Telefon: 031 - 368 27 43
E-post: siw.samuelsson@kretsloppochvatten.goteborg.se

Sofia Digerstedt
Saco
Telefon: 031-368 70 21
E-post: sofia.digerstedt@kretsloppochvatten.goteborg.se

Dela detta jobb

Avdelningschef Kundnära tjänster

Kretslopp och vatten, Göteborgs Stad